!SINAV ÜSTÜNE SINAV!

91 20 26
                                    

Başlıkla başlamak istiyorum satırlara. Cidden öyle değil mi? 

Sınav üstüne sınav...

Anne rahmindeki gelişimimiz, dünyaya geldiğimiz her an bir sınav... Bu dünya bir imtihan dünyası işte. Bir sınavdan çıkıyoruz, ardından hemen başka bir sınava giriyoruz. İnsanın nefes almaya bile zamanı olmuyor. Alsa da hissetmiyor. Hep bir stres, hep bir sınav sıkıntısı...

Hayat bu işte. Hayat eşittir sınav.

Ama hangi sınav?

Dünya sınavı mı, ahiret sınavı mı? 

Hangisi için daha çok çabalıyoruz? Okul sınavlarına çalıştığımız kadar çalışıyor muyuz ahiretimizin sınavlarına? Mesela; okuyor muyuz kitabımızı? O kutsal kitabımızı; Kur'an'ımızı...

Okuyoruz.

Anlamıyoruz.

Anlasak da yaşamıyoruz.

Sahi, biz Müslümandık değil mi? Dünyaya dalıp etraftaki eşsiz sanatlara kör olan, şükürsüz, sabırsız, duasız bir Müslüman. Allah'ın ismi anıldığında yüreği titreyemeyen bir Müslüman. 

Bu sözler sadece size değil dostlarım. Kendime de... Nefsime.

Ne kadar da alıştık bu dünyaya, ölmeyecekmişiz gibi. Ama biri çıkıp sorsa ne zaman öleceksin, diye. Var mı cevap?

Asıl soru: Beş dakika sonra gelse ölüm kapıya, önceden hesap ettin mi vereceğin hesabı? 

Veriyorum cevabımı titreyen parmaklarımla. 

Hayır. Ne geçmişi kattım hesaba ne de şimdiyi... 

Ne oldu bize kardeşlerim? Ne oldu da Allah'ın verdiği zamandan Allah için sarf edemez olduk? 

Ne oldu da bir saatimizi bile almayan 5 vakit aşk bize zor geldi? 

Ne oldu bize?

Korkmayın yine de. Yüreğinizde eğer Allah aşkı taşıyorsanız korkmayın. Sarılın o Aşk'a. Hem de sımsıkı... O Aşk; imandandır. O Aşk; gerçek aşktır. Eğer Aşk'ınıza sımsıkı sarılırsanız yarı yolda kalmazsınız. Düşersiniz ama o Aşk sizi hemen ayağa kaldırır. Çünkü sizi tüm hatalarınıza rağmen affedecek rahmete sahip o Aşk. Öyle ki tekrar tekrar aynı hataları işlersin ama sonra bu yazıyı çıkarır karşına. En başta kendi nefsime sonra da siz güzel insanlara yazdığım bu satırlar...

Bu satırlar benim günahlarımın izleri. Pişmanlığım, gözyaşlarım hatta sığınağım...

Allah'ı unutturan her işten pişmanım. Allah'ı unutmak ne demek ya? Beni, bizi var edeni unutmak ne demek? Çok kızgınım kendime. Beni O'ndan uzaklaştıran her amel için çok kızgınım.

Ama umutluyum. Çünkü farkına varmayı nasip etti Güzel Rabbim. Yine nasip etti pişmanlık hissini, yine nasip etti gözyaşlarını... Her bir gözyaşım için sonsuz şükürler olsun Rabbim'e.

Elhamdülillah...

Uzun lafın kısası kardeşlerim; sakin olun. Allah var. Bizi bizden en iyi bilen ve bizim için en güzeli nasip eden Allah'ımız var bizim. O yüzden korkmayın. 

Bu sınavdan başarılı olamazsam hayatım biter, demeyin. Bu sınav benim son şansım, demeyin. Eğer yapamazsam büyük hüsrana uğrarım, hiç demeyin.

Çünkü bu sınav veya başka dünya sınavları; hiçbiri sizin hayatınızın sonuna sebep olacak sınavlar değil. Sizin hüsrana uğrama sebebiniz hiç değil. Son şans ne demek? 

Şans yok. Allah var, kader var ve dualarımız var. Eğer yeterince çalıştın ve çabaladıysan o zaman korkma kardeşim. Duanı et ve Allah'a tevekkül et. Çünkü Rabbim hiçbir emeği karşılıksız bırakmaz. Bu sınavda başarısız olursan bile bu kötü son anlamına gelmez. Belki de Rabbin senin için çok daha iyi bir kapı açacak, kim bilir... 

Şöyle düşün bir de; birçok öğrenci bu sınavı kazanıp yerleşti ama mutsuz olanlar da çok. İstediği üniversiteye istediği bölüme gidip de mutsuz olan da var elbet. Çünkü mutluluğun nerede olduğunu bilmiyoruz kardeşlerim. Neyin hayır neyin şer olduğunu bilmiyoruz. O yüzden ümitsiz olma kardeşim. Ümit Müslüman'ın süsüdür. Ümitsiz olmayın. Ümit edin. Allah'tan isteyin. Olursa çokça şükredin. Olmazsa da şükredin ve vardır bunda bir hayır, deyin. Ama sakın isyan etmeyin kardeşlerim. Bunu tecrübe ettiğim için söylüyorum. 

Siz de benim gibi pişman olacak sözler söylemeyin. Karşınıza sınavdan daha da mühim imtihanlar çıkabilir. Elinizdekine daima şükretmeyi bilin. Hastalığınız varsa bile şükredin. Çünkü emin olun, sizden daha kötülerini yaşayanlar var. Bunu düşünün ve şükredip bolca dua edin.

En önemlisi de sabredin.

Bu sınav bir son değil. 

Asıl sınava daha çok çalışın, çalışalım. Namazlarımızı eksiksiz ve huşu içinde kılmaya çalışalım. Önümüze bir engel çıkar çıkmaz isyan etmeyelim, pes etmeyelim. 

Sabredin kardeşlerim. Her gecenin bir gündüzü olduğunu unutmayın.

Hepiniz En Güzel'e emanet olun. Allah gönlünüzdekileri hakkınızda hayırlı eyleyip nasip etsin. 

Üç anahtar sözcük: SABIR, ŞÜKÜR VE DUA! 

Unutmayın; Bizim Rabbimiz var!

🌹🌹🌹

Not: Sevgili mü'min kardeşlerim. En başta da dediğim gibi ben bu kitabımın beğenilmesini vs. istemiyorum ama ne kadar çok kardeşimize ulaşabilirsek o kadar iyi🖤

Bu yüzden oy vererek ve yorum yaparak siz de fark etmeden birilerinin dertlerine derman olabilirsiniz. İnanın, hepimiz bazen bir kelimeye muhtaç oluyoruz. Birinin bizi anlamasına, tavsiyeler almaya ihtiyacımız oluyor. O yüzden bu satırları okumasını istediğiniz arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz.

Belki de o bir kelime bu satırların arasına sıkışıvermiştir, kim bilir.

Bu yazı bizzat sınava giren kardeşlerimiz için yani hepimiz için yazıldı😌

O yüzden buyurun kardeşlerinizi etiketleyin güzel insanlar🥰

Tekrar Allah'ıma emanet olun🌹

Koş GelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin