3. Bölüm "İLK TAŞ"

56 13 15
                                    

Erol Evgin & Atiye - Tüm Bir Yaşam Rubato & Sıla -  Yıkılmışım Ben

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Erol Evgin & Atiye - Tüm Bir Yaşam
Rubato & Sıla -  Yıkılmışım Ben

🏹

Bize sözlerimizden çok,
yüreğimizden anlayan lazım.
Cahit Zarifoğlu

🏹

Çok gülen çok ağlar atasözünün tam karşılığı gibi hissediyordum kendimi. Bütün gün boyunca kendimi sürekli bir şeylerle oyalamış ve çokça gülmüştüm. Şimdiyse kendimi bir uçurumun kenarında gibi hissediyordum. İçimde anlamlandıramadığım bir sürü duygu vardı ve bunların çoğu nedensizce acıdan geçiyordu.

Bunların bir hiçten doğduğunu hatırlattım kendime. Yumruk yaptığım ellerimi açıp içi yanan gözlerimi kırpıştırıp geriye korkakça attığım adımı güçlü bir şekilde arabaya yönlendirdim.

Arda hipnotize olmuş gözleriyle, bakışlarıma ters düşen hareketlerimi izliyordu. Arabanın sağ tarafında kalan kapısını açıp oturdum. Nevra aramızda geçen anlamsız bakışmaya bir anlam verememiş olmalı ki sessizdi. Arda birkaç saniye daha dışarda kaldı sonra arabaya binip kapısını kapattı.

Çantamı kucağıma alıp kapıyı ardımdan kapadım. Sağ elimi, sol bileğimin üzerinde bulunan dövmenin üzerinde gezdirdim. Bileğimi çevreleyen siyahlık, damarlarımın üstündeki şimşekte son buluyordu. Şimşeğin sol tarafı kırmızı, sağ tarafıysa maviydi.

Dövmenin altında da küçük harflerle Adamlar'ın Benden Bana şarkısından söz yazıyordu:
"Benden bana seslenir hem ilaç hem de zehir
Bir maviyim bir kırmızı sarılarak darılarak..."

İlk yaptırdığım dövmeydi. Ondan sonrada sırasıyla bütün parmaklarımda, parmaklarımı çevreleyen ince siyah çizgiler vardı. Bazıları çift bazılarıysa tekti. Bir sürü dövmem vardı ama hiçbiri büyük değildi ve bakıldığında rahatsız etmiyordu.

Oturduğum yerde rahatsızca kıpırdandım. Derin nefesler alarak kendimi telkin etmeye çalıştım ama az önce yaşadıklarım tam bir saçmalıktı. Rüyamda gördüğüm çocuk büyümüş bir şekilde karşıma çıkıyordu ve yetmezmiş gibi annemin en yakın arkadaşının oğluydu. Yaşadıklarım yüzünden kafayı yememe az kalmıştı.

Sessiz geçen araba yolculuğunun ardından düğün salonuna geldik. Araba durur durmaz teşekkür edip indim. Arkamdan baktıklarına emin olsam da umursamadan hızla düğün salonuna girdim ama gözleri aklımdan çıkmıyordu. Adımlarım sekteye uğrarken boğazıma bir yumru takıldı. Arkamı dönüp kim olduğunu sormak istesem de hiçbir şey yapmadan salonda gözlerimi gezdirdim.

GÜNIŞIĞI SERİSİ - 1 PERESTİŞOn viuen les histories. Descobreix ara