2. rész: Ideje felnőni - VII. Morgan

85 5 5
                                    

 – Peter te meg mit keresel itt? – kiáltott a fiúra.

– Hogy én mit keresek itt? Te mit keresel itt? – kérdezett vissza Peter. – Az anyád házában kellett volna maradnod, de te szó nélkül leléptél. Ha ezt megtudja, hogy egyedül léptél ki a házból megöl engem.

Morgan döbbenten pislogott rá, majd ellépett mellette, hogy kiszedje az ajtóba állított kést.

– Először is nem léptem le szó nélkül. – válaszolt az előbbi vádaskodásra, miközben már lefelé indult a lépcsőn. – Hagytam neked egy ez üzenetet, az nem az én hibám ha nem találtad meg, pedig igyekeztem látható helyre tenni.

– Elmentem. Bocsi. Ez nem rendes üzenet. – érvelt a fiú.

– Továbbá hallottam a tegnapi beszélgetéseteket anyával a cég helyzetéről, és szerettem volna utána nézni pár dolognak, amit onnan nem tudtam megtenni.

– Mióta érdekel téged ennyire a cég helyzete? – kérdezte Peter egy kicsit értetlenül.

Időközben leértek a konyhába, ahol Morgan kinyitotta a hűtő ajtaját, és kivett belőle egy doboz jégrémet. A pultra tette két kanál kíséretében miközben szúrós szemmel méregette Petert. Tudta, hogy helyénvaló a kérdés. Peter úgy tudta ő csak költi a cég pénzét, és a többi pedig nem érdekli.

– Mindig is érdekelt. – felelte, miközben nekiesett a doboz tartalmának. – Apa hagyta rám a céget, lényegében az örökségem. Attól, hogy nem járok be nap mint nap, még utánanézek a dolgoknak és találtam is valamit. És ha még mindig aggódsz anya miatt, majd azt mondom neki, hogy együtt jöttünk el. Így megfelel?

– Mi? Hogy? – értetlenkedett Peter. – Felébreszthettél volna, és akkor tényleg eljöttem volna veled. Nem akarok hazudni Peppernek.

– Te is itt vagy, én is itt vagyok. Nem hazudunk neki, csak nem mondjuk el azt a részletet, hogy külön jöttünk.

Peter sóhajtott, majd leült és ő is nekiesett a felkínált jégkrémnek. Morgan, azt hitte ezzel befejezték a témát, de tévedett. Peter kinyitotta a száját, és bizony hangok is jöttek ki rajta.

– Morgan meg kell értened. Tegnap meg akartak ölni és majdnem sikerült is nekik. Én, mi csak vigyázni akarunk rád.

Morgan dühösen felpattant, felkapta a jégkrémes dobozt az asztalról és visszatette a hűtőszekrénybe, ezzel csalódottságot varázsolva Peter arcára, aki még csak most kezdte el élvezni a jeges csodát.

– Nem kell nekem bébicsősz, tudok vigyázni magamra. – mondta Morgan halkan még mindig háttal állva Peternek, inkább a hűtőszekrénynek, mint a fiúnak. – Még ha a tegnapi eset nem is ezt bizonyítja. 



Sziasztok!

Ti mit gondoltok? Morgan tud vigyázni magára?

Túl az 1K olvasón és a 100+ csillagozáson szeretnélek egy kicsit megismerni Benneteket. Azt hiszem nem kell zseninek lenni, hogy kitaláljátok az első kérdésemet. Ki a kedvenc bosszúállótok?

Iron Man - New GenerationWhere stories live. Discover now