2. rész: Ideje felnőni - IV. Morgan

86 4 4
                                    

Morgan a lakására érve az este óta most először érezte, hogy biztonságban van. Csak egy éve volt az övé a lakás, de úgy érezte mintha már évtizedek óta ott élne. Szerette volna kiélvezni ezt az érzést, de nem volt ideje. Ki kellett derítenie, mégis mennyi mindent titkolnak előle. Bezárta az ajtó, élesítette a biztonsági rendszert, és az útközben vett sajtburgerével bevetette magát a dolgozószobájába.

– Nos, lássuk mit tudunk. – mondta csak úgy magának.

Fél óra sem kellett neki, és máris szabadon kereshetett a vállalat adatai között. Tényleg nem volt túl rózsás a helyzetük. Sok konkurens cég már előttük piacra dobott olyan fejlesztéseket, amiken éppen dolgoztak és ez eléggé meglátszott. Nem volt még semmi sem veszélyben, de ha hamarosan nem történik változás, kénytelenek lesznek egyesíteni a vállalatot egy másikkal. Erre a pozícióra is akadtak már jelöltek.

Morgannek feltűnt egy furcsaság. Minden fejlesztést, ami a Stark Industries romlásához vezetett kisebb cégek adták ki. Egyiknek sem volt nagyobb neve a piacon, csak ez után tettek rá szert. A másik érdekesség, hogy mindegyiknek csak egy nagy dobása volt, utána pedig összeolvadtak egy másikkal, majd semmi. Papíron léteznek, de nincs nyoma, hogy bármilyen tevékenységet is folytattak volna.

– Ez érdekes. Meglopnak minket, majd csak úgy nyom nélkül eltűnnek? – gondolkodott hangosan.

Szívesen morfondírozott volna még tovább és kutatott volna további furcsaságok után, de valami zajt halott a lakás további részéből. Lekapcsolta a rendszert, biztosítva, hogy ne férhessen hozzá senki rajta kívül és egy ideig fülelt. Nem hallott semmit, de elhatározta, hogy utána néz a dolognak. Péntek nem jelzett, hogy bárki is a lakásba lépett volna, de ez még nem jelentette azt, hogy tényleg egyedül is van. Gondolkodott rajta, hogy magához veszi a fegyverét, de mivel már maga sem volt biztos benne, hogy tényleg hallott valamit, nem akart felesleges lövöldözni.

Egy hang nélkül felállt és kiment a szobából figyelve mindenre körülötte. A konyhapultról elvett egy kést, hogy mégis legyen nála valamilyen fegyver, ha tényleg valaki betört hozzá. Megállt a konyha közepén és hallgatózott. Már éppen kijelentette volna, hogy túl sok stressz érte tegnap, és csak képzelődik, mikor meghallotta az egyik emeleti ajtó nyikorgását.

Egy macska ügyességével a lépcsőhöz ment és fellopakodott az emeletre. Óvatosan kinézett a lépcsőforduló mögül, de nem látott senkit, de már biztos volt benne, hogy nincs egyedül. Erre, mintha kérésre, ismét megnyikordult egy ajtó a második szinten. Morgan a lépcső felé kapta a fejét és mély levegőt véve tovább indult.

Mielőtt felért volna, hallotta, hogy valaki egyik helyiségből a másikba járkál. Keresett valamit. A falhoz lapulva felért és a kés pengéjét tükörnek használva kilesett a sarok mögül.

Telitalálat. A hívatlan vendég a folyosó közepén állt, tökéletes célpontot nyújtva ezzel Morgannek. Az időjárás is mintha az alkalomhoz készülődött, villámlás világított be az ablakokon és az ég is megdörrent.

Morgan újra felmérte a terepet a késsel, majd egy pillanatra lehunyva a szemét felidézte mindazt, amit élete során tanult. A következő pillanatban már nem gondolkodott. Kiugrott a rejtekhelyéről és a folyosó közepén álló idegen felé dobta a kést.

Az idegen az utolsó pillanatban tért ki a kés elől, ami így csak centiméterekre száguldott el az arcától és beleállt az ajtóba a háta mögött. Morgan kővé dermedve, döbbenten meredt az idegenre, mert végre felismerte, hogy kit is akart az előbb megölni. 






Lassan, de biztosan haladunk tovább! 

Ti is legalább annyira várjátok a Disney+ Marvel sorozatait mint én? Melyik szuperhős kalandjaira vagytok a legkíváncsibbak?

Iron Man - New GenerationWhere stories live. Discover now