Son Kelam

384 193 168
                                    

Bu, bir veda değil.

Bu, sonun başlangıcı.

Umarım sizde iz bırakabilmişizdir.

Lütfen onlar için üzülmeyin ama onlar için Lapsus'u unutmayın. Bahçenize papatyalar ekin mesela ya da ekili olanları sulayın. Rakı içen insanlara, her şeye rağmen gülümsemeleri gerektiğini hatırlatın. Şiir okuyun, okutun. Sevdiklerinize daha çok sarılın, mezarlıklar hiçbirimize çok uzak değil. Onlara doğum günlerinde kitap hediye edin. Bazen de jelibon. Aynalara bakmayı sevin. Fotoğraf çekmek yerine anı yaşayın. Bol bol gülümseme atın sepetinize. Kocaman sarılmalar, kocaman öpücükler belki de.

Etrafınıza sıkça bakın. Bazı kadınların gözyaşları, gülüşlerinin altında, bazı adamlarınsa rakılarının yudumlarında gizlidir. Sevdiklerinizin saklı gözyaşlarını bulun, onların yerini öpücüklerle doldurun. Çekmecelerinize fazladan mutluluklar saklayın. Mutluluğunuzu tek bir sebebe bağlamayın. Çokça sevin ama en tehlikelisizinden.

Unutmayın, papatyalar kokmuyorken de güzeller ve toprakla çok yakışıyorlar. Ve yine unutmayın, topraklar papatyalar olmadan can sularını paylaşacak kimseyi bulamaz, anlamlarını yitirirler. Onları anlamlarından ayırmayın. Papatyaları koparmayın ve Bora'nın yerine de çok sevin onları. Bora'nın yerine de sevin bütün Duru'ları. Bora'nın yerine de gülümseyin sıkça.

Ölü Mektuplar'ın bendeki yeri çok başkaydı. Yazdığım ilk hikâye olmasının yanında, benim için çok değerli bir okuldu. Zeki Müren'i, meyhaneleri ve papatyaları daha çok sevmeyi öğretti. Daha iyi yazmayı ve yazmayı daha çok sevmeyi. Ondan olsa gerek, sayamayacağım kadar çok kez ara verdim, sayamayacağım kadar çok kez düzenledim, hatta bir ara kaldırdım bile ama artık sonunda içime fazlaca sinen bir hâliyle okulumun son satırlarına doğru gidiyorum.

Kısacıktı ama benim için yeri çok özeldi. Hep de öyle kalacağından eminim. Umarım sevmiş ve kalbinizde bir yer tutabilmiştir... Size en az bana olduğu kadar çok şey öğrettiğini umut ediyorum. Onlardan size kalanları ufacık anlatır mısınız? Ben onları hiç unutmamak ve daha çok hatırlayabilmek için aşağıya çokça şarkı bıraktım. Onları özlerseniz kapımız hep açık, aynı satırlarda tekrar tekrar buluşabiliriz...

Buraya kadar okumuş, yorumlarıyla ve voteleriyle beni hiç yalnız bırakmamış herkese çok teşekkür ediyorum. Destekçim olan herkesin yeri, gönlümdeki en papatyalı bahçede. Var olun! Selametle...

Şarkılar:
Yaşlı Amca - Sanki Yapamadım
Zakkum - Gökyüzünde
HiraiZerdüş - Papatya
Can Bonomo - Derda
Tuğkan - Seni Çok Özlüyorum
Sezen Aksu - Kurşuni Renkler
Müslüm Gürses - Hasret Rüzgarları
Âşık Mahzuni Şerif - Sarhoş
Zeki Müren - Bu Sevda Kara Toprakla Biter
Neşet Ertaş - Ahirim Sensin
Tanju Okan - Kadınım
Levent Yüksel - Karaağaç
Emir Can İğrek - Kır Düğünü
Pinhani - Dünyadan Uzak
Çağan Şengül - Papatya
Cem Adrian, Sena Şener - Yine Mi Yol
Sena Şener - Dostum Değil Uykular

Sonun başlangıcı...

🌼

Ölü MektuplarWhere stories live. Discover now