🗝Tarihin En Nefret Edilen Ailekeri: 2) Rothschild Ailesi

66 8 0
                                    

Biri, suikaste kurban gitme korkusuyla evlerinde dâhi onlarca koruma barındıran ve Amerikan tarihine bir leke olarak düşen pek çok uygulamanın sahibi 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 𝘼𝙞𝙡𝙚; diğeri ise 18'inci yüzyılın sonlarından başlayarak Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Yahudi kökenli Alman 𝙍𝙤𝙩𝙝𝙨𝙘𝙝𝙞𝙡𝙙 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞...

Bu iki aile paranın efendileri olarak görülse de gariptir ki açıklanan zenginler listesinde isimleri dahi geçmez. Peki, bu zenginlik kaynağı nereden geliyordu? Dünyayı sömürerek güç kazanan bu ailelerin hikâyesi neydi?

.・。.・゜✭・.・✫・゜・。..・。.・゜✭・.・✫・゜・。.

> 𝙍𝙤𝙩𝙝𝙨𝙘𝙝𝙞𝙡𝙙 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞 <

Çoğu kişi Rothschild ailesinin adını bile bilmez. Ailenin geçmişi 16. yüzyıla dayanıyor. Aile İngiliz Kraliyet Saraylarında kralın yaverliğini yapan bir aile olarak ortaya çıkıyor. Bu ailenin adı, ne Forbes dergisinin düzenlediği ''Yılın Zenginleri'' bölümünde yer alır, ne de dünya jet-sosyetesinin partilerinde geçer. Ancak birçok ülkenin diplomatı bu ailenin adını duydukları zaman beş dakika durmak zorundadır. Çünkü bu aile dünya tarihi sahnesinde 1590 yılından beri vardır ve dünya, bu Yahudi ailesinin çok gizli faaliyetleri neticesinde bugünkü şeklini almıştır.

> 𝘾𝙝𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙡𝙡 𝙆𝙤𝙡𝙩𝙪𝙜𝙪𝙣𝙙𝙖 𝙏𝙧𝙪𝙢𝙥 <

Rothschild, İngiliz Kraliyet Saraylarında kralın yaverliğini yapan bir aile olarak ortaya çıkıyor. Rothschild'ler, 18. yüzyılın sonlarından başlayarak Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Alman kökenli Yahudi bir aile. Rothschild ailesi Yahudi topluluklarının en üst organı sayılan ve Yahudi İhtiyar Meclisi'nin günümüzdeki devamı olarak bilinen Yahudi Ajansı Kurulu'na yöneticilik yapmış ve gücünü elinde bulunduran yapıdır, bu kurul resmi bir oluşum. Eylül 2016'da paranın ve politikanın patronları Henry Kissinger ve Rothschild ailesi üyesi James Rothschild, Birleşmiş Millet Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Rothschild ailesinin bugün 1000-1500 civarında ferdi olduğu bilinmektedir. Bu aile fertlerinin her biri, dünyanın gelişmiş ya da gelişecek olan ülkelerinde, çok derin faaliyetler sürdürmek üzere dağılmışlardır. Dünyada olan her siyasi ve ekonomik gelişmeyi, İsrail devletinin çıkarlarına uygun düşecek şekilde düzenlemek en kutsal görevleridir.


> 𝙎𝙖𝙫𝙖𝙨𝙖 𝙂𝙞𝙧𝙚𝙣 𝘿𝙚𝙫𝙡𝙚𝙩𝙡𝙚𝙧𝙚 𝙁𝙖𝙞𝙯𝙡𝙚 𝘽𝙤𝙧𝙘 𝙑𝙚𝙧𝙢𝙚𝙠 <

Kralın izlemesi gereken siyaseti ve dış politika stratejilerini bu aile belirliyor. Sadece bununla da yetinmeyip kraliyet saraylarındaki tüm ihaleleri kazanarak bu ihaleleri başarıyla sonuçlandırıp, hatırı sayılır bir servetin de sahibi oluyorlar. İngiliz saraylarındaki kariyerleri sayesinde kolayca kazandıkları astronomik paralarla tarihin ilk bankacılık faaliyetini gerçekleştirip, İngiliz çiftçilerine de astronomik faizlerle tarım kredisi vermeye başlıyorlar ve 50 sene geçmeden neredeyse İngiltere devletinden daha zengin bir hale geliyorlar.

Rothschild ailesi Avrupa'daki tüm imparatorlukların saraylarında söz sahibi oldu. Sadece İngiltere'de değil, Avrupa'nın dört bir yanında tarımla uğraşan insanlara yüksek faizle kredi vererek, altın ve gümüş komisyonculuğu yaparak servetlerini iyice büyütüyorlar. Ekonomik gücü, aklın ve mantığın sınırlarını zorlamaya başlayan Rotschild ailesi, daha da karanlık ve karlı bir işe girişiyor. İşin adı "Savaşa giren devletlere faizle borç vermek."

🥀KORKU SEANSI🥀Where stories live. Discover now