🗝Tarihin en nefret efilen aileleri: 1)Rockefeller Ailesi

92 7 0
                                    

Biri, suikaste kurban gitme korkusuyla evlerinde dâhi onlarca koruma bulunduran ve Amerikan tarihine leke olarak düşen pek çok uygulamanın sahibi 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞, diğeri ise 18.yüzyılın sonlarından başlayarak Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Yahudi kökenli Alman 𝙍𝙤𝙩𝙝𝙨𝙘𝙝𝙞𝙡𝙙 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞...

Bu iki aile paranın efendileri olarak görülseler de gariptir ki açıklanan zenginler listesinde isimleri dahi geçmez. Peki, bu zenginlik kaynağı nereden geliyordu? Dünyayı sömürerek güç kazanan bu ailelerin hikâyesi neydi?

.・。.・゜✭・.・✫・゜・。..・。.・゜✭・.・✫・゜・。.

> 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞 <

𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 ailesi kendi emeğiyle zengin olmuş bir aile değildir. 𝘿𝙪𝙡𝙪𝙩𝙝, 𝙈𝙚𝙨𝙖𝙗𝙖 ve 𝙉𝙤𝙧𝙩𝙝𝙚𝙧𝙣 demir yollarına sahip olmaları, başka insanların paralarını çalarak mümkün oldu. Demir yollarının esas sahipleri 1911 yıllarında rayların inşasını bitirdiğinde, istasyonları yapmak için paraya ihtiyaçları vardı ve 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞 bunun için bağışta bulundu. Ancak iki ay sonrasında 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧'𝙡𝙖𝙧 parayı 24 saat içerisinde geri istediğini söyledi ve demir yolu sahipleri bu parayı ödeyemeyince demir yollarının kontrolünü ederinin çok altında bir ücrete 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 𝘼𝙞𝙡𝙚𝙨𝙞𝙣𝙚 geçti...

> 𝘼𝙢𝙚𝙧𝙞𝙠𝙖'𝙙𝙖 𝘿𝙤𝙜𝙖𝙣 𝙄𝙢𝙥𝙖𝙧𝙖𝙩𝙤𝙧𝙡𝙪𝙠 <

Rockefeller ailesi 1800'lü yılların ortalarında 𝙅𝙤𝙝𝙣 𝘿. 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 tarafından kuruldu. 𝙅𝙤𝙝𝙣 𝘿. 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 bir şirkete muhasebeci olarak girdi, kısa süre içerisinde sivrilerek muhasebeci olarak girdiği şirketin ortağı oldu. Sonrasında bir arkadaşı ile birlikte 𝘾𝙡𝙖𝙧𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 𝘾𝙤. ismindeki ilk şirketini kurdu. Şirket Amerikan iç savaşı esnasında büyüdü ve gelişti. Savaş esnasında petrolün önemini ve ileride çok değerli bir maden olacağını sezinleyen 𝙅𝙤𝙝𝙣 𝘿. 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧 , 1863 yılında efsanevi petrol şirketi 𝙎𝙩𝙖𝙣𝙙𝙖𝙧𝙩 𝙊𝙞𝙡'𝙞 kurdu. Kardeşi 𝙒𝙞𝙡𝙡𝙞𝙖𝙢 ile birlikte Amerikan petrol piyasasının tek hâkimi olmayı amaçladı. Çeşitli yollarla petrolün trenlerle taşınması noktasında en uygun tarifeyi elde etti. Rakip petrol firmalarının petrolü taşıyamamaları için demir yolu şirketlerine tazminatlar ödedi.

1874 yılında 𝘾𝙡𝙚𝙫𝙚𝙡𝙖𝙣𝙙'𝙙𝙖𝙠𝙞 26 bağımsız rafinericiye, kendisiyle birleşmesini önerdi. Yirmi bir rafinerici bu öneriyi kabul etti. Birlikte 𝙉𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙍𝙖𝙛𝙞𝙣𝙚𝙧𝙮 𝘼𝙨𝙨𝙤𝙘𝙞𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣'𝙪 kurdu. Kısa süre sonra demiryollarını da sahiplenen 𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙛𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧, böylece 10 yıl içinde birçok petrol kuyusu işletmecisini kendisine bağladığı gibi rakiplerini de aynı fiyatla petrol satmaya zorlayarak iflas etmelerine yol açtı.

Suikaste kurban gitme korkusuyla evlerinde dâhi onlarca koruma barındıran aile, Amerikan tarihine bir leke olarak düşen pek çok uygulamanın sahibi. 1896 yılında suikaste uğradı ve bundan sağ çıkmayı başardı. Bu arada petrol çıkarma ve taşıma işlerinde yenilikler yaptı. 1982'de Amerika'nın ilk gerçek milyoneri oldu.

> 𝙃𝙀𝙍 𝘾𝘼𝙇𝙄𝙎𝘼𝙉𝙄𝙉 𝙆𝙀𝙉𝘿𝙄 𝘿𝙀𝙂𝙀𝙍𝙄 𝙆𝘼𝘿𝘼𝙍 𝙈𝘼𝘼𝙎 𝘼𝙇𝙈𝘼𝙎𝙄 <

🥀KORKU SEANSI🥀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin