1. Kapitola- Problém

144 3 2
                                    


"Furry, mám hlásenie. Lokimu sa podarilo ujsť. Aj s tesseractom." Hlásila Hillová cez vysielačku svojmu šéfovi, pritom pozrela cez okno z budovy SHIELDU. Nachádzali sa na úplnom poschodí.

"Ako to je možné? Predali sme ho do rúk Thora a ten sľúbil, že sa na Asgarde postarajú ako aj o Lokiho tak aj o tesseract. Myslel som si, že to už je vyriešené! Nehovor mi, že máme s tým slizkým hadom zase problémy!"Ozýval sa nepokojne Furry.

"Neviem, pane. Došlo k istému incidentu. Naši agenti to prešetria."

"Dobre, Hillová. Prešetri to. Teraz musíme byť ostražitý, to monštrum sa môže objaviť kdekoľvek. Len pred malou chvíľou napáchal nevyčísliteľné škody v celom New Yorku." Furry si povzdychol.

"Čo Avengers, pane?"

Nasledoval ďalší povzdych. "Informujem ich o tom. Uvidíme, čo sa dá robiť. Jednoducho ho musíme chytiť, nezáleží či Avengers alebo my."

"Áno, pane."

Maria sa do konca pracovnej doby a to do neskorého večera ponorila do nekonečných spisov a papierov. Celý život zasvätila tejto práci, milovala SHIELD, vzrušovalo ju to napätie, keď boli na stopách rôznym kriminálnikom, a jej poslaním a celej organizácie bolo ochraňovať nevinných civilistoch, ľudí žijúcich svoje obyčajné životy, bez superchopností či najnovších technologických zbraní. Od svojich tíndžerských čias prežívala len v tejto budove, učila sa tam, trénovala, pracovala. Ani nevedela čo je to osobný alebo milostný život. Keď sa jej už zatvárali unavené oči a všimla si, že je vonku už poriadna tma zavrela Lokiho spis, snažila sa ho preštudovať, no za ten čas neprišla na nič. Aké sú jeho slabiny? Kde by sa mohol schovávať? Akú presne moc má tesseract a čo chce s ním robiť? Prešla k zásuvkám, kde archivovali všetky spisy, chvíľu ešte hľadela na obal na ktorom bola založená Lokiho fotka a pod ňou identifikačné číslo, pokrútila nad ním hlavou a napokon si spis vložila do kabelky. V šatni sa prezliekla do civilného oblečenia - červeného trička, čiernej koženej bundy a džínsov s čižmami. Vyšla do čerstvého nočného vzduchu a vydala sa rušnou ulicou do svojho jednoizbového bytu. Na Times Square však zastala. Správy na vysokopološnej obrovskej obrazovke hlásili niečo nepredstaviteľné.

"Ľudia sa strácajú pred očami svojich blízkych. Miznú na uliciach." S vážnym výrazom v tvári oznamovala reportérka čiernej pleti v najnovších správach od CNN.

"Išiel som domov, lenže tam žiadny môj dom nebol. Čo sa to sakra deje? Ako mi mohol zmiznúť dom?" Hovoril na kameru rozhnevaný afroameričan.

"V mojej obývačke sa zjavili pôvodný majitelia domu, mali na sebe divné šaty ako keby z minulého storočia. Boli mŕtvy a zároveň živý!" Spovedali sa ďalší svedkovia.

Mariu napadal len jediný človek, alebo vlastne boh, ktorý mohol za tento chaos na Zemi. Loki. My o vlku a...Ani nemusela dlhšie premýšľať a dotyčný sa so žiaryvím modrým svetlom teleportoval na streche budovy, priamo nad televíznou obrazovkou. Lúče z prebiehajúceho živého vysielania osvetľovali Lokiho postavu ako hrdinu dávajúceho pozor na svoje mesto, v tomto prípade skôr  ako kriminálnika rozmyšľajúcim nad svojim diabolským plánom. 

Sakra, kde je Spiderman keď ho potrebujete?, pomyslela si Maria, vytiahla paeger a vytočila Furryho číslo. Zrak však nespustila z Lokiho. Nedovolí, aby zase ušiel autoritám.  

"Furry, objekt je lokalizovaný. Loki sa nachádza na budove CNN na  Times Square."

"Výborne, Hillová. Dám vedieť Avengers, zatiaľ sprav svoju prácu a vyjednávaj s ním." Zavelil Furry.

"Áno, pane." Hillová zložila, ešte raz si Lokiho z diaľky premerala akoby sa v zlomkách sekúnd snažila prísť s plánom a rozbehla sa cez rušnú ulicu k budove na ktorej stál. Vnikla dnu, čakala ju otravná cesta točitým schodiskom až na vrchol budovy, ale nevzdávala sa. Počas behu a napriek tomu, že sa jej točila hlava si v mysli opakovala svoj plán. Dostať sa k Lokimu, zabaviť ho, počkať na Avengers, zajať ho. Nachvíľu ju prepadli pochyby o tom čo ak Avengers nestihnú prísť, no striasla ich. Jednoducho ho musíme chytiť, nezáleží či Avengers alebo my. Spomenula si na Furryho slová. Je pripravená bojovať za SHIELD, nech to stojí čo to stojí. Rozrazila únikové dvere, až ju zabolelo v ramene. Nabila zbraň a namierila na postavu v tieni.

"Vráť tesseract a vzdaj sa."Precedila pomedzi zuby  a spravila krok vpred. 

Loki sa otočil. Premeriaval si agentku ľadovošedými očami, v ktorých však hralo šibalstvo. "To je moc veľa vecí, ktoré odo mňa chceš, zlato. Toto..."prehodil si tesseract z ruky do ruky. "...je dosť dôležitá vec na to aby som sa jej vzdal."

"Napáchal si už dosť zločinov a musíš sa za ne zodpovedať. Nechaj svojho brata nech ťa odvedie na Asgard, určite budú zhovievavejší ako tu. Napáchal si tu poriadny zmätok."Snažila sa ho presvedčiť Maria, sama ho túžila nakopať za to čo urobil s New Yorkom. Ešte doteraz sa povaľovali na niektorých miestach trosky z mimozemského útoku. 

"Zhovievavejší? Radšej budem odvedený do samotného pekla ako na Asgard." Loki stratil iskričky šibalstva v očiach, ktoré teraz nahradil jasný  hnev. Sánka sa mu pevne napla. "Vlastne, prečo to nespraviť?" Vystrel tesseract s jasným cieľom teleportovať sa na hocijaké iné miesto. 

"Spravodlivosti neujdeš, Loki." Vystrelila zo zbrane mieriac na jeho rameno. Guľka však preletela vzduchom. Jasné, klon, ilúzia. V mysli zanadávala a poobzerala sa po tmavom okolí, opatrnými krokmi sa vydala do tieňa pred ňou. Nič. Zachvátila ju len tma, no okrem tmy ju zo zadu objala niečia ruka, zachvátilo ju modré svetlo a než si stihla uvedomiť čo sa deje, zmizla. 


//my girl Maria is so underrated, im literally gay for her lol and loki ofc //

//aaa toto je strašne cringy ale nevadí :D //

𝐥𝐨𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐲𝐨𝐮 𝐢𝐬 𝐚 𝐥𝐨𝐬𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐚𝐦𝐞.Where stories live. Discover now