2. Bölüm: l Beni Unuttu l

12.9K 1.2K 2.2K
                                    

Geldi geçti zaman ve çocukluk
Elbet yaşandı birçok zorluk
Ama yaşananın en kötüsü de
Zorla sevdiğini unutmaktı bence

Arkadaşım Büşra Altun’a ithaf edilmiştir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

İnsan çaresiz kalır, bazen susar. Bazı şeyleri erteler. Çoğunlukla da pişman olur. Çünkü zamanın geri dönüşü olmayan çıkmaz sokağına girersin. Önüne çıkan duvara toslarsın. İnsan sevdiğini söyleyemese de hissettirmeli. Ailesine, eşine, çoluğuna çocuğuna, dostuna.

Bazıları için seni seviyorum demek zordur. Çünkü herkes aynı şeyleri yaşamaz. İnsanlar olaylara karşı farklı tavırlar sergiler. Kimisi için de seni seviyorum demek kolaydır. Öyle ki tanıştığı herkese seni seviyorum der. İnsanlar neye göre seni seviyorum diyor, inanın ben de bilmiyorum. Kimisi karşısındakini etkilemek için, kimisi de gerçekten hissettiği için diyor.

“Olaylar bizi etkilemez. Biz olaylardan etkileniriz.”

İşte herkesin farklı davranmasını sebebi budur. Unutmayın ki bugün varsanız yarın yoksunuz.

“Gününden faydalan, yarına güvenme.”
Horace Mann

Bir çiçek bir tatlı söz ya da en basitinden bir sarılış... Sevginizi hissettirmek için bunlar bile yeter, çoğu zaman yani. Zira bazı insanların gözü şatafatta, süste püstedir. Ben böylelerinin sevgisine pek inanamıyorum. Pahalı hediyeler almadığınız sürece sevinemezler.

Tabii ki böyle insanları sevmeyin demiyorum. Aksine onlara küçük şeylerle de mutlu olmayı öğretin. Her seferinde onları mutlu edebilmek için pahalı hediyeler almak yerine deli dolu şeyler yapın. Korku trenine, çarpışan arabalara, gondola binin.

Çok az zamanımız kaldı. Öyle ki birbirinizi bir daha görmemek üzere kaybedebilirsiniz. Geçirdiğiniz her anı sanki son anlarınızmış gibi yaşayın. Çünkü her şey için geç olabilir...

“Ve papatyanın son yaprağı kaldı onu da ne olursa olsun ‘seviyor’ diyerek koparın.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kızın kırmızı gülleri andıran kızıl saçları yere yayıldı. Genç adam donakaldı. Bu, bunun olmaması gerekiyordu. Neden durdu ki? Neden güçlerini kullanmadı? Anlaştıkları gibi... Kimse zarar görmeden bu işi halledeceklerdi, eğer güçlerini doğru kullanabilselerdi. Ama, ama kendini korumadı. Neden? Genç adamın yüreği daraldı, bu canını sıkmıştı. Demin karşısında kanlı canlı duran kız şimdi yerde baygın yatıyordu. Sanki olduğu yere mıhlanmış gibiydi.

Hareket edemiyordu, hareket edecek cesareti bulamıyordu. Kadının vücudundan hafif bir duman yükseldi. Adamın ayakları titredi ne oluyordu? Yanına gitti, kulağını sol göğsüne dayadı. Kalbi atıyordu. Peki canı acıyor muydu? Kız aralık olan gözlerini açtı “Sadece, seni seviyorum.” gülümsedi ve gözlerini kapattı.

Ateş Ve Suyun DansıWhere stories live. Discover now