33. deo

738 43 1
                                    

- Čija supruga? - upita Elenora.

- Mama,znam da si čula. Helena je moja supruga,juče smo se venčali. Ako mi ne veruješ mogu ti pokazati izvod ili još lakše burmu. Peki mi je kum možeš i njega pitati. Ili najbolje pitaj tatu. - rekao je Luka sa nekom gordošću u glasu.

- Koga da pitam? Tvog tatu? Znači tako Igore,ti si znao za tu glupost i nisi ništa učinio da to sprečiš? - vikala je Elenora već histerišući.

- Da li je mene neko sprečio da se oženim tobom Nora? - pitao je Igor smireno.

- Ali to nije isto. - rekla je Elenora.

- Isto je,kako ne? Ja sam tebe voleo i Luka voli Helenu. - reče Igor.

- Voleo si me? To znači da me više ne voliš? - panično je pitala Elenora.

- Nora,nismo ti i ja tema ovog razgovora. O našoj ljubavi i našim osećanjima ćemo nasamo. Samo želim da prihvatiš činjenicu da Luka više nema 5 godina i ne možeš mu birati šta će obući ili sa kim će da se druži. Molim te da se ponašaš kako dolikuje gospođi Popov. - rekao je Igor.

- A hoće li ta mlada gospođa znati da se ponaša kako dolikuje gospođi Popov? - ironično je prokomentarisala Elenora.

- Kao prvo, Helena se preziva Milić a ne Popov,zadržala je svoje prezime zbog fakulteta,ne želi da se provlači na moje prezime. Zaista voli medicinu,bila je 4. na rang listi i siguran sam da će jednog dana biti odličan doktor. I da,da odgovorim na tvoje pitanje,dostojna je prezimena Popov i ako jednog dana bude želela moći će da ga doda na svoje. Biće to još jedan uspešan doktor sa ovim prezimenom. Je l' tako tata? - obratio se Luka Igoru.

- U potpunosti se slažem sa tobom. Helena baš voli medicinu. Jedva čekam da sa njom malo popričam o tome. - rekao je Igor.

- Hajde i to da vidimo. A recimo šta fali Ireni? Bogata je,jedinica je,sve će ona dobiti. - komentarisala je Elenora poluglasno.

- Nora...- rekao je Igor i uputio joj oštar pogled.

Bogatstvo nije novac (Završena)Where stories live. Discover now