15. deo

873 52 0
                                    

- Kako je to moguće? To ni malo ne liči na njega. - začuđeno je rekla Lorena.

- Ne znam. I mene je jako zaprepastio. - odgovori Helena.

- Ma hajde sad pusti Stefana. Očigledno ljubomoriše jer mu se sviđaš. Pričaj kako je bilo sa Lukom. - uzbuđena će Ana.

- Anaa! - iznenađeno je viknula Helena.

- Ma šta Ana? Vidi se iz aviona da se ti njemu sviđaš ali ti očigledno imaš veće ambicije. Neka,tako i treba. Konačno postaješ pametna. To je moja seka. Idi,završavaj fakultet i ne vraćaj se ovamo a ja dolazim za 2 godine čim završim srednju robiju. - završila je Ana svoje izlaganje.

- Šta da vam kažem? Nije se ništa desilo. Postali smo drugari,čućemo se stalno,doći će preko leta ovde. - rekla je Helena.

- Šta,on će doći ovde? - upitsla je Lorena koja je do tada uglavnom samo slušala.

- Pa da,zvao me je i da ja dođem tamo. Ja sam rekla da ne znam da li ću moći pa je on rekao da će on doći. - odgovorila je Helena.

- Pa to je super. Baš mi je drago. - rekla je Lorena.

Heleni je zazvonio mobilni telefon. Automatski se pojavio onaj njen prelepi osmeh.

- Helena jesi li stigla? Kako si putovala? Rekao sam da se javiš ali te nema pa sam se zabrinuo. - začuo se Lukin glas sa druge strane linije.

- Jao izvini,kad sam došla imala sam manjih problema ali sad je sve u redu. Tu sam sa sestrom i drugaricom,mama nam pravi večeru. - odgovorila je Helena.

- E pa dobro. Neću da te zadržavam,samo sam hteo da se uverim da si dobro. Čujemo se kasnije. - rekao je Luka.

Marija je napravila večeru i njih tri su otišle do kuhinje i sve zajedno večerale.
Kad se vraćala od Helene,Lorena je naišla na Stefana.

- Ja ne mogu da verujem,šta ti stalno radiš na ulici? Ranije nisi bio takav. - reče Lorena prilazeći mu.

- Šta bi to trebalo da znači? - iznenađeno upita Stefan.

- Ajd stvarno,danas si isprepadao Helenu i znao si da sam ja bila tamo i sad čekaš mene da me ispituješ. Možda će te ovo povrediti ali moram ti reći jer nema ništa gore od uzaludnog nadanja. - odgovori Lorena  i tiho dodade više za sebe - Bar ja to dobro znam.

- Šta to treba da mi kažeš? - i dalje će iznenađeno Stefan.

- Nemoj se nadati nečemu sa Helenom. Ona u tebi vidi samo dobrog druga,brata koga nema mada si danas uprskao motku. Ono što si joj rekao stvarno je bilo nisko od tebe. Poznajemo se 15 godina,šta smo sve prošli zajedno. - iznervirano će Lorena.

- Šta smo sve prošli zajedno,pa baš zbog toga me je i pogodilo. Mi smo sa njom 15 godina i onda se pojavi neki beogradski picopevac poklonio joj ruže i neki poklon i on joj je odmah drug. Izjednačava 15 godina sa jednim viđenjem. - ljutito će Stefan.

- Otkud ti znaš da su se jednom videli? Poznaju se već nedelju dana. I što se uopšte sa tobom objašnjavam? Trebaće ti dobro iskupljenje ako misliš da popraviš odnose sa Helenom a i mene si razočarao. - reče Lorena i ode ka svojoj kući.

Bogatstvo nije novac (Završena)Where stories live. Discover now