12. deo

984 55 2
                                    

-Naravno da ne. Vidiš ovde ima puno devojaka. I kad ih čovek pogleda sa velikom verovatnoćom bi mogao reći da su sestre,da su neki modeli koji za neku reviju izgledaju slično. A ti...ti se izdvajaš od većine. Ti si me kupila svojom skromnošću i tim iskrenim osmehom. Za par godina ćeš biti doktor,imaćeš zvanje i ugled ali u jedno sam siguran,ostaćeš ovakva kakva si. Takve kao ti se ne menjaju. Takve kao ti stoje čvrsto obema nogama na zemlji i hrabro koračaju ka svojim snovima. Obećao sam da ti neću dosađivati tokom leta ali ovo je jače od mene. Helena,ja želim da mi budeš više od drugarice,čekaću te koliko treba i koliko želiš,samo mi obećaj da ćemo ostati u kontaktu i da  ćeš razmisli. - završi Luka iskreno rekavši ono što misli.

Helena je stajala u mestu,htela je da se nasmeje i da zaplače istovremeno. Osećala je iskrenost u Lukinim rečima. Sa druge strane,ipak je kopkalo nešto,on je bogat,iz ugledne porodice,ceo život živi u velikom gradu,zašto bi toliko želeo njeno prisustvo u svom životu?

- Lepotice,gde si odlutala? - prekinu je Lukin glas iz razmišljanja.

- Luka,obećavam da ćemo ostati u kontaktu a na jesen ćemo videti u kom smeru ide naše poznanstvo. - kratko je rekla Helena.

- Hvala ti na tome. Ja ću od danas smatrati da sam zauzet. - reče Luka kroz osmeh.

- Čekaj,nisi me dobro shvatio. - pokuša da se odbrani Helena koja se bila zacrvenela.

- Shvatio sam ja,ne brini. Neću te ja požurivati ni u čemu. Ali ja ću dati sve od sebe da ti budeš sa mnom makar mi trebalo godinu dana,dve godine. Ja ne mogu sebe zamisliti sa drugom devojkom. Ja sam tvoj Helena. - reče Luka i onako mahinalno ostavi mali poljubac na Heleninom obrazu.

- Izvini,ovo je bilo jače od mene. - reče Luka brzo misleći da je možda požurio i da će ga to udaljiti od Helene a to nikako nije želeo.

- Bez brige, ok je da me poljubiš ako si moj. - reče Helena uz osmeh.

- Helena,imao sam devojke pre tebe,ne mnogo ali imao sam dve duže veze. Ipak osećam se kao dečak od 15 godina. Ne želim da uradim bilo šta što bi ti pogrešno shvatila. Ne želim da te izgubim...nikada. - reče Luka.

Helena je sad bila sigurna. Luka je iskren prema njoj kao niko u životu. Biće to dugo i lepo leto za Helenu. 

Bogatstvo nije novac (Završena)Where stories live. Discover now