6. deo

1.3K 59 2
                                    

- Kako si me našao? - bilo je prvo što je Helena napisala.

- Imam svoje metode. - ubrzo je stigao Lukin odgovor.

- Neću te prihvatiti dok mi ne kažeš. - bila je ozbiljna Helena.

- Dobro,evo reći ću ti. - usledio je Lukin odgovor.

- Čekam. - napisala je Helena.

- Mislio sam da mi se nećeš javiti. I da si htela,nisam sve želeo da prepustim sudbini. - napisao je Luka.

- I šta onda? -nestrpljiva je bila Helena.

- Pogledao sam spisak prijavljenih kandidata. Srećom,ne zoveš se recimo Milica ili Katarina. Ima vas svega 3. Ti si bila ta treća. I tako sam ja gledao svaku i našao te. - napisao je Luka.

- Hm,zanimljivo. Ne bih se usudila da tražim nekog na taj način. Očekujem da znam nešto više o tebi kad si se već javio osim da se zoveš Luka Popov. - odlučno napisa Helena.

- Ne samo da je lepa nego je i pametna. Nije kao ovdašnje devojke. - pomisli Luka.

- Pa dobro,ime mi znaš. Završavam prvu godinu medicine. Ostao mi je još jedan ispit. Rođen sam i živim ovde. Leto volim da provodim na moru a zimu na planini. - napisao je Luka.

- Izvini,ali ja ne mogu da se dopisujem sa tobom. - napisa Helena.

- Zašto? Šta sam pogrešno napisao? - začuđeno odgovori Luka.

- Neću da se dopisujem sa nekim ko je toliko drugačiji od mene. Mi ne možemo da se družimo. Već vidim da ti živiš u nekoj vili sa bazenom. Ja sam iz skromne porodice,malo je falilo da ne dođem na prijemni jer tata nije dobio platu. Zašto bi ti želeo da se družiš sa mnom? - napisala je Helena.

- Ona je definitivno posebna. Drugačija je od svih koje sam do sad upoznao. Nikad se nisam tako osećao kad sam upoznao neku devojku. Biće teško nju osvojiti. Moram joj dokazati da nisam razmaženi bogataš. - mislio je Luka.

Nisam razmaženi bogataš,videćeš to. Samo mi daj šansu da se upoznamo.Kad pođemo na fakultet, javiću ti kako mi ide posao i da li sam se odvojio od roditelja. - napisao je Luka.

Helena je sa nevericom gledala u ovu poruku. Nije mogla da veruje zašto je taj dečko toliko uporan. Videli su se svega 5 minuta.

Bogatstvo nije novac (Završena)Where stories live. Discover now