Bölüm -1- (ilk gün)

80 13 34
                                    

Kitaba başladığınız tarihi alalım gençler 😇😇

"Anneee..."
"Ben çıkıyorum derse geç kalicam." diyerek ayakkabılarımı ayağıma giydim tam o sırada annem "Tamam cansu , Allah zihin açıklığı versin" diyerek yanaklarımı sıktı.

Üniversiteye gidiyordum ilk senem ve ilk dersimdi oldukça heycanlıydım. Acaba nasil bir  ortam lisede hep üniversitenin rahat olduğunu sırf gezmek için bile okunulması gerektiğini söyleyen hocalarım vardı.

Durağa geldiğimi fark ettiğimde otobüsü beklerken müzik dinlemenin iyi olacağını düşünüp çantamdan kulaklığımı ve telefonumu çıkarıp müzikleri karıştır yapıp ilk çalan müziği dinlemeye başladım. Bu şarkı en sevdiğim di 'bana bir masal anlat baba'. Her dinlediğimde babamla olan anılarım aklıma gelir ve gözlerim dolardı.
Babam benim dünyadaki en değerli varlıklarımdan biri beni hep prensesim , annemi de kraliçem diye severdi. Keşke şimdi de sevebilseydi bizi.

2 yıl önce
19.04.2017

Yolda güzel bir sohbet içinde gidiyorduk. Benim geleceğimden bahsediliyordu. Babam "Allah kahretsin el firenleri tutmuyor " dedi.

Duyduklarım ile kalbime bir korku saplanırken  annemin babama "yusuf , yusuf ne oluyor " dediği an büyük bir gürültü ile şarampolden aşağı gittik.

"Hanımefendi gözlerinizi açın , beni duyuyormusunuz"

Duyduğum yabancı bir erkek sesiyle gözlerimi açtım.'biz kaza yapmıştık sarampolden gitmiştik' gerçekler aklima aci bir sekilde hücum ederken babamın yanımızda olmadığını farkedip ileriye baktim.

Görevliler elinde aletlerle babamı kurtarmaya çalışıyorlardı. Babamın gözleri hafif açıktı göz bebekleri ise sürekli kayıyordu.

"Babaaaa..."
"Baba bırakma bizi yalvarırım bırakmaaa"
Annem baygındı ambulansta ilk yardım yapılıyordu. Ben ise arkada oturmanın verdiği şansla fazla darbe almamıştım ufak sıyrıklarım vardı ama babam arabaya sıkışmış kanlar içinde kurtarılmayı bekliyordu.

 Bu gün babamın doğum günüydü onun için dedemlerde bir parti verilmişti fakat babam ona hazırlanmış olan partiye varamadan arabada kanlar içinde sıkışmıştı. Kim doğum günün de trafik kazası geçirmek isterdi ki en önemlisi kim doğum günün de ÖLMEK isterdi.

Ölmüştü babam hem de acı çekerek.

Ambulans görevlisinin dediği ile yıkıldığımı hissettim o an.
Kim böyle bir son isterdi ki.

Günümüz

Yeni bir şarkının çalmaya başlamasıyla aklımdaki düşüncelerden sıyrıldım tabi buna otobüsün gelmeside eklenince tamamen unutup bugünün üniversitede ilk günüm olacağı hissi yeniden beynime üşüşünce heycanım tekrar yüz üstüne çıktı.

Üniversiteye yakın bir durakta inip yürümeye başladım . 5 dakika sonra geldiğimi farkedip ilerlemeye devam edip bilmediğim oldukca geniş olan bir koridorda panoda bölümlerin nerede olduğunu öğrenip gastronomi sınıfına gittim. Dersin başlamasına daha 10 dakika vardi bu sürede telefonumu çıkarıp instagrama girip oylandıktan sonra sınıfa hocanın girmesi ile telefonumu çantama koyup dersi dinledim. Bize almamız gereken birkaç bıçak ve mutfak aleti söyledikten sonra kenidisinin kariyer hayatını anlatmaya başladı. Bu oldukca sıkılmama neden olmuşdu. Zaman geçmesi dileği ile etrafa boş boş bakarken iki çift gözün üzerimde olduğunu farkedip hayırdır anlamında kafamı sakladığımda çocuk bana hiç der gibi omzunu yukarı kaldırıp önüne döndüğü sırada hocanın ders bitmiştir demesiyle kendimi cuma günü okul çıkışında kendini heyecanla dışarı atan liseliler gibi sevinçle kendimi dışarı attım.

ENKAZWhere stories live. Discover now