11. Halloween-i meglepetés

197 12 1
                                    

Az elmúlt egy hónapban történt pár említésre méltó dolog.
Először is: Hermione betöltötte a  tizenkettedik  életévét. Az eseményt egy használaton kívüli tanteremben ünnepeltük meg kettesben. Alex segítségével szereztem egy tortát az iskola konyhájáról. Ajándékát még a tanév előtt megvásároltam; Debra Cooper Kép a falon c. könyvét, aminek a lány nagyon örült.
Alexxal sokat beszélünk. Mesélek neki arról, hogy mennyire tetszik az iskola, hogy hogyan teljesítek a tantárgyakból, a kvidiccsedzésről...
Apropó kvidiccs. A Griffendél csapata minden héten háromszor edz a pályán. Én pedig minden edzésen ott vagyok. Általában csak nézem õket. Aztán mikor a csapattagok elvonulnak, Wooddal, akarom mondani Oliver repülõleckéket ad nekem, esetleg dobálózunk a kvaffal. Állítása szerint jól haladunk és, ha így folytatom jövõre lehet a csapatba is bekerülök.

Egyébként Oliverrel is elég sokat beszélünk. Már megtudtam tõle például, hogy tavaly és azelõtt, mikor még csak õrzõ szerepet töltött be a csapatban, sokat segített az akkori csapatkapitánynak, Charlie Weasley-nek -, aki egyébként Ron bátyja- fõleg stratégiákat kidolgozni.

Harry és Ron azóta nem keveredtek nagyobb bajba egy-egy feleselésnél és házi feladat elfelejtésénél. Igaz, Malfoy kétszer is azt hitte Ront és Harryt, vagy csak az utóbbit kicsapják. Elõször a csapdaként felállított párbaj miatt, másodszor pedig a Nimbus 2000-es miatt, amit Harry McGalagonytól kapott a kvidiccsezéshez.

                                  ~

Halloween napjának délelõttjén izgatottan igyekszünk Bûbájtan órára, mivel Flitwick meg volt velünk elégedve, megígérte, hogy ma megtanuljuk és kipróbáljuk az elsõ bûbájt.

Mikor belépünk a terembe a professzor szokásosan az asztala mögött, egy nagy kupac könyvön áll. A terem két szélében hosszú, fenyõfa padok húzódnak folyosót nyitva a tanári asztalhoz.

Miután mindannyian helyet foglalunk a tanár úr párokba oszt minket. Hermione-nak Ronnal, Harry-nek Seamus-sal, nekem Dean-nél kell dolgoznom. Pálcáinkat elõhúzzuk zsebeinkbõl.

-Ma megtanuljuk a Lebegtetõ bûbájt. Mindenkinek van tolla?-mondja Flitwick Hermione felemeli pennáját.-Rendben. Mondjátok utánam: Vingardium leviosa!

-Vingardium leviosa-ismételjük.

-Huss és pöcc!-mondja, mire az osztály pálcájával bemutatja a már megtanult pálcamozdulatot.

Ezután mindenki próbálkozott. Kettõnk közül Dean kezdett neki a feladatnak elõször.

-Vingardium leviosa! Vingardium leviosa!-hadonászott sikertelenül.

Eközben Hermione Ronnak próbálta elmagyarázni a dolgot.

-Ron! Ron! Így csak kibököd a szemem!-kapja el a fiú pálcáját Hermione.- Rosszul mondod! Nem LeviosA, hanem LeviOsa.-javítja ki.

-Ha annyira tudod, csináld te!-válik durcássá a vörös hajú fiú.

Ezalatt nálunk Dean sikertelenül próbálkozik a bűbájjal. De, úgy érzem ideje, hogy én is foglalkozzak a feladattal.

-Megpróbálom én.-mondom neki.

-Rendben.-válaszol a fiú,-Nekem ez úgy sem megy.-sóhajt.

Előveszem szilfa pálcám (még nem szeretném az Ollivander ikrekéit használni). Egyik kezemmel ball zsebembe nyúlok és megszorítom a másik két varázseszközt.

-Vingardium leviosa!

 Érzem, hogy a babér és vöröstölgy pálcák legszívesebben repülnének mikor pálcámmal a magasba emelem az előttem fekvő pennát. Szinte ugyanabban a pillanatban Hermione tolla is felemelkedik. Hátra pillant, egymásra mosolygunk.

Titkok tengere (HP f. f.)Where stories live. Discover now