ఌ - De Nieuwe School

15 1 0
                                    

(POV: Brooke)

Ik spring uit bed. Ik heb me een kwartier verslapen. Het is niet zo heel lang, maar aangezien het mijn eerste dag is op mijn nieuwe school, helpt het mijn stres-level niet te dalen.

Ik ren naar mijn kledingkast en kijk naar al mijn kleding. In mijn ooghoek zie ik het deurtje zitten. Achter het deurtje zit een geheime kamer. Mijn moeder had hem ontdekt toen zij zo oud was als ik en had hem helemaal ingericht. Daardoor hoefde ik dat niet meer te doen. Ze had een sofa, een televisie, wat led-lampjes en een mini-koelkast in dat kamertje gezet. Niet vragen hoe ze daaraan komt, want ik heb geen idee.

"Wit off-shoulder shirtje met een denim rokje en een zwart spijkerjasje of een ripped-skinny-jeans met een zwart hemdje met een kanten randje en een groen blouseje als jasje?" Vraag ik aan mezelf. Het is nog niet zo super warm, dus kies ik voor optie twee.

Ik trek de kleding uit de kast en ga naar mijn badkamertje. In ieder kamer zit een klein badkamertje met een douche, toilet en een wasbak. Dat is echt top, want mijn moeder doet er altijd echt lang over voordat ze klaar is. Ik volgens mij ook, maar dat doet er niet toe.

Ik poets mijn tanden, doe wat natuurlijke make-up op en doe mijn haren goed. Ik pak de twee voorste plukken en verbind ze aan de achterkant van mijn hoofd met een klein knotje. Ik vind die haarstijl altijd super leuk én makkelijk.

~

Ik stop snel het laatste stukje brood in mijn mond. Ik was vergeten dat ik nog moest ontbijten toen ik mijn tanden aan het poetsen was, dus nu proef ik een mix van mint en Chocoladepasta. Heerlijk weer. Dat was sarcasme, trouwens.

"Brooke, als je opschiet dan breng ik je wel. Ik moet toch die kant uit voor mijn werk." Zegt mijn vader. Mijn vader heeft een eigen mediabedrijf. Vaak werkt hij vanaf thuis, maar zo nu en dan moet hij toch naar kantoor. Het kantoor zo'n tien minuten voorbij mijn nieuwe school, dus dat is helemaal top.

Ik knik instemmend en pak snel mijn tas. Ik heb mijn boeken nog niet binnen. Als het goed is krijg ik de helft op school en de andere helft krijg ik over een week toegestuurd gekregen. Ik stop snel een flesje en een appel in mijn tas. Het is een beetje leeg zo met alleen een etui, drinken en eten, maar ik moet er maar van genieten zolang het kan.

Ik houd van eerste dagen. De eerste dag van de vakantie, de eerste dag van Kerstmis, de eerste dag van dansles, maar ook de eerste dag van school. Natuurlijk ben ik zenuwachtig, maar ik wil nieuwe mensen leren kennen. Plus, eerste dagen zijn altijd makkelijk. Je hoeft amper iets te doen. Het enige wat je moet doen is jezelf niet voorschut zetten en daar lieve mensen, daar gaat het helemaal fout.

~

"Veel plezier. Ilia komt je straks ophalen, dus laat even weten hoe laat je klaar bent." Zeg mijn vader. Ik knik bedankend en stap uit de auto. Ik sta voor een gigantisch gebouw met een redelijk groot plein. Er staan nog aardig wat mensen buiten, maar ik denk dat het merendeel al naar binnen is gegaan.

Ik draai me om en zwaai naar mijn vader als hij wegrijdt. Daar sta ik dan. Met mijn mooie outfitje en prachtige zwarte rugzak. Jammer dat mijn ongemakkelijke houding het weer helemaal verpest. Niemand kijkt me aan, dus dat is wel een positief dingetje. Laten we gewoon doen alsof we al jaren hier op school zitten.

Ik loop doodnormaal over het plein naar de ingang van de school. De deuren staan open en zo nu en dan lopen er wat mensen naar binnen. Het is helemaal niet zo heel warm vandaag, dus waarom zou je in godsnaam buiten gaan staan?

"Ho, sorry." Zegt een meisje nadat ze tegen me aanbotste. Ik zeg dat het niets uitmaakt. Met een glimlach loopt ze door. Ze zag er wel aardig uit. Ze had zwarte haren en donkere ogen. Ze zag eruit alsof ze heel verlegen was in het openbaar, maar super druk en enthousiast is als je haar beter kent.

The badboy in the bandWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu