Eragon

123 8 4
                                    

Titel: Eragon

Auteur: Christopher Paolini

Winkel: Standaard boekhandel

Prijs: €10,00

Delen op volgorde:
-Eragon
-Oudste
-Brisingr
-Erfenis

Pagina's: 448 pagina's

Korte inhoud: Eragon, een doodnormale boerenzoon, leeft met zijn neef en oom op boerderij ver van de stad. Wie zijn ouders zijn weet hij niet exact en daarom heeft zijn oom hem opgevangen. Maar wanneer de winter aanbreekt moet Eragon gaan jagen in het Schild, de gevaarlijkste plek in heel Alagaësia, om voedsel te verzamelen. Zijn oom wil dan ook helemaal niet afhankelijk zijn van anderen. Maar wanneer Eragon een blauwe steen vind en geen voedsel voor de winter, wil hij het verkopen in ruil voor vlees. Maar omdat de steen uit het schild komt wil niemand het ding ruilen. Uiteindelijk geeft hij het op en beslist de steen bij te houden tot er een draak uitkomt. Hij neemt het beestje onder zijn hoede, maar hij is niet de enige die het draakje in zijn bezit wil. Ondertussen zijn ook anderen achter het bestaan van de steen gekomen...

Recensie: ik heb erg genoten van dit boek. Eragon is niet de typische alledaagse held maar eerder een nietsnut. Bij elke confrontatie valt hij flauw of rent ervandoor. Dit is waarom ik het boek zo apprecieer. Het is anders dan alle andere boeken met helden. Het enige nadeel is dat het boek vooral het verhaal schetst van een Eragon zijn reis. Samen met Brom, een goede vriend van hem, reizen ze heel Alagaësia door. Beetje bij beetje krijg je informatie en er gebeuren ook veel interessante dingen. Toch zijn er wel hoofdstukken die overbodig zijn en eerder saai. Je krijgt het gevoel dat je je door bepaalde hoofdstukken moet sleuren. Maar laat je niet afschrikken! Deze serie wel een aanrader! Want hoe verder je in de serie leest, des te beter die wordt.

Extra informatie:
-er is een film van het eerste boek uit. Maar het is heel erg verschillend van het boek. Je kan de film ook zien zonder het boek gelezen ze hebben, want op zich is het eigenlijk helemaal niet slecht.

Book reviewsWhere stories live. Discover now