Divergent

199 11 2
                                    

Titel: Divergent

Auteur: Veronica Roth

Winkel: Standaard boekhandel

Prijs: €12,95

Aantal pagina's: 352 pagina's

Delen op volgorde:
-Divergent
-Insurgent
-Allegiant
-Four (dit is een extra boek die je een kijk geeft in het leven van Four en voor hij Tris leerde kennen)

Korte inhoud: Beatrice (Tris) leeft samen met haar familie in Chicago. Het enige vreemde aan haar leven is dat de stad verdeelt is in factie's. Wanneer je zestien wordt, moet je een factie kiezen: onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap, zelfverloochening en oprechtheid. Een test zou je moeten helpen bij het maken van een keuze, maar Tris blijkt meerdere opties te hebben. Ze is 'afwijkend' en mag dit dan ook aan niemand vertellen. Maar zonder dat ze het beseft kiest ze onverschrokkenheid, een van de factie's die het gevaarlijkst is voor afwijkenden...

Recensie: het is een zeer aanstekelijk boek en het voordeel is dat de boeken niet eindigen in cliffhangers waardoor je per se het volgende boek meteen al wil hebben. Ik moet wel zeggen dat het na het eerste boek minder interessant wordt. Het tweede boek verteld eerder haar doorreis op zoek naar een oplossing en het derde bevindt zich buiten de muren van Chicago. Pas dan wordt het erg verwarrend en het einde eindigt vooral triest. Als je een echte lezer bent die snel gehecht is aan personages zou ik het ook niet aanraden.

Extra informatie: er is een film uitgekomen van het eerste en het tweede deel. Allebei enorme aanraders, ook de tweede desondanks dat het boek niet zo goed is!

Quotes:
-"Becoming fearless isn't the point. That's impossible. It's learning how to control your fear, and how to be free from it."

Book reviewsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu