Kronieken van de Onderwereld

146 5 2
                                    

Titel: stad van Hemelse Vlammen (het laatste boek van de kronieken van de onderwereld).

Auteur: Cassandra Clare.

Winkels: Standaard Boekhandel

Prijs: €22,50

Delen op volgorde:
-Stad van Beenderen
-Stad van Vuur
-Stad van Glas
-Stad van Gevallen Engelen
-Stad van Verloren Zielen
-Stad van Hemelse Vlammen

Pagina's: 668 pagina's

Korte Inhoud per boek (kan spoilers bevatten):
In het eerste boek komt Clary te weten dat ze een schaduwjager is. Via runen die ze met cilinders op hun huid tekenen, proberen schaduwjagers demonen weg te jagen die de aarde aanvallen. In nog geen vierentwintig uur later sinds ze weet dat ze niet normaal is, is haar moeder ontvoerd en heeft ze al een demon vermoord. En dat is dan nog niet het slechste nieuws. Haar moeder bleek een verleden als schaduwjager te hebben en was getrouwd met Valentijn...de gevaarlijkste man in de schaduwjagerswereld. Alleen de levensinstrumenten kunnen alles redden.

In het tweede boek moet Clary leren omgaan met haar gevoelens. Valentijn, haar vader, maakte in het eerste boek bekend dat Jace, de jongen waar ze verliefd op is, haar broer blijkt te zijn. Bovendien is haar moeder nog steeds verdwenen...

Het derde boek, Stad van Glas, gaat over de wereld waarin schaduwjagers wonen: Alicante. De schaduwjagers maken zich dan ook klaar voor een oorlog met Valentijn die van plan is alle schaduwjagers en hun niet-zo-goede-vrienden de benedelingen (vampiers (net zoals haar beste vriend Simon), elfen, heksenmeesters en wolven) uit de weg te ruimen. De enige persoon die hun kan helpen is Sebastian, die uiteindelijk haar echte broer blijkt te zijn.

In Stad van Gevallen Engelen lijkt de oorlog voorbij te zijn en Clary is eindelijk aan haar opleiding als schaduwjager begonnen. Maar plots word de ene na de andere schaduwjager vermoord en ook meer benedelingen verdwijnen. De spanningen laaien dan ook hoog op. Jace en Clary zijn uiteindelijk een stel, tot hij zich plots vreemd gaat gedragen.

In het voorlaatste boek komt Clary erachter dat een demon Jace en Sebastian verbonden heeft. Wat betekent dat Jace niet zichzelf is en in bezit is van Sebastian en als je de één vermoord, sterft de ander ook. Toch lukt het om in de ziel van Jace binnen te raken en hem te redden.

In het laatste boek dat net uit is gaat ze de ultieme strijd aan met Sebastian die van plan is Alicante te veroveren. Hij wil stoppen in ruil voor Clary en Jace maar de schaduwjagers zijn niet bereid ze te offeren. De enige oplossing om Sebastian te verslaan is om zijn dimensie te bereiken: Edom (de hel). Maar de elfen die samenwerken met Sebastian hebben de ingang van Edom op hun terrein liggen en willen dat natuurlijk niet afstaan.

Recensie: Na het zoveelste boek blijft Cassandra Clare het nog steeds klaar te spelen om haar boeken geweldig te maken. Het is niet in de ik-verteller geschreven, wat mij normaal gezien afschrikt, maar het is zo goed geschreven dat je er niet eens bij stil staat. Ook de omgevingen en gebeurtenissen zijn creatief en veel plottwisten blijven je verbazen en verder lezen. Het is een typische serie waarin je begint en je niet kan stoppen. Elk moment van de dag ben je ermee bezig. Eén van de beste fantasy series ooit geschreven, al zeg ik het zelf.

Extra informatie: Er is een film uit (City of Bones) maar valt sterk af te raden als je het boek niet uitgelezen hebt. Sinds kort zijn de rechten van het boek opnieuw overgekocht door een filmmaatschappij die beslist heeft een serie ervan te maken. Deze zal uitkomen in 2016.

Book reviewsWhere stories live. Discover now