Dohoda

26 6 1
                                    

Zobudila som sa do daždivého rána . Nepridávalo mi na nálade  , keďže som sa dnes mala dohodnúť s Rikom . ,, Dobré ráno ! " stroho som sa pozdravila rodine . Potom som sa rýchlo obliekla , umyla a padala na zastávku . Pri mojom šmochtlaní , som skoro nestihla bus . Nastúpila som premočená do nitky . To sa nám začal deň nádherne , čo ? Pozdravila som sa Jean , s ktorou som sedela . ,, Ti preplo ísť v tomto lejaku , bez dáždnika ? " ,, Zabudla som ho doma , keď som sa ponáhľala . " ,, A ja som si myslela , že ty sa šmochtleš a nie ponáhľaš . 😊 " ,, No tak pardón , pri mojom šmochtloponáhlaní . " Kecali sme celou cestou . Skoro som zabudla vystúpiť .
  Pri skrinkách som si okamžite všimla  Rika . Nebol práve najšťastnejší . Tiež sa netešil , hoci to vymyslel on . Vyhla som sa mu a zamierila k mojej skrinke 88 . Tu stál bohužiaľ Oleg . ,, Konečne chápem , prečo si tak primrznutá cez deň . Ty si chodíš zabehať v daždi , aby si bola potom pomalšia , než korytnačka . " Keby nebol o polovicu väčší , tak schytá asi poriadnu facku . Radšej som , ale stíchla . Olekové narážky boli ako črepy do môjho už tak zničeného srdca , nikto to nevedel tak ako on . Ostatní podávali pravidelne veľmi slabý jed do môjho srdca , ktorí bol účinný len , keď ma začal vytáčať celý svet . No on bol niečo iné . Prezula som sa , zložila veci a zdrhla do triedy , kde už čakala Lucy . ,, Hej , zmoknutá myška ! Poď sem , " zasmiala sa . ,, Hahaha . " ,, Čo máš takú príšernú náladu ? " ,, Ani sa nepýtaj . Čo robíte ? " ,, Triedna kázala zapisovať , kto dnes prišiel a kto nie . Asi budeme robiť niečo na litike . " ,, Tak práve prechádza dverami neznáme zviera . Asi mutant ovce , žirafy , opice , vyžle a slona ." ,,Kto ?" ,,Oleg " ,, Dievča , ten lejak asi zmil všetkú tvoju dobrú náladu . Prosím ťa mohla by si mi ísť po pero , toto dopísalo . " Ukážkovo zahŕkala perom v ruke , aby svoje slová dokázala . Odišla som . Prichistala som sa a odniesla som jej to pero .
  Deň sa ťahal ako slimák a ja som nevypustila ani jeden úsmev . Lucy vypúšťala do vzduchu konšpiračné teórie , prečo som takáto . Odmietala som jej povedať dôvod . Blížila sa litika a ja som mala ten príšerný tušák , že nebudem ani trochu šťastná z toho čo sa bude diať .
  ,, Dobrý deň ! Teraz vás dám do dvojíc . Spolu vymyslíte nejakú báseň , ktorú zajtra odrecitujete . Melisa teba by som chcela poprosiť , zajtra príde nový žiak a on by sa chcel zapojiť , mohla by si byť s ním v dvojici , dám ti jeho číslo ." ,,Fajn ." ,,Vďaka a zajtra by si ho mohla previesť po škole a pomôcť ti môže Lucy . " Obe sme prikývli . Lucy bola v dvojici s Jackobom Danom , čiže si prisunul stoličku k našej lavici a keďže ja som mala v podstate voľno , rozhodla som sa im pomôcť . ,, Akú tému chcete ? " ,, Život , " navrhla Lucy . ,, Fajn . " Začali sme niečo vymýšľať . Do konca hodiny sme to mali hotové . Ďalšie hodiny boli kludné . Pomaly sa končio vyučovanie a blížil sa krúžkok . Moja sklesnutá nálada klesla ešte nižšie .
  Mala som povinnosť ísť na obed a tak som šla . Sedela som , ako obvykle so Summer a Améliou , ktorá chodila so mnou tiež na krúžkok , len dnes nejde , lebo má nejakú rodinnú oslavu . Trochu som jej závidela . Ja som mala dohodu s Rikom a stretnutie s neznámym chalanom , alebo telefonát . Dojedla som svoju porciu mäsa na karí a pobrala som sa na krúžkok .
  Na krúžku som robila návrh na obálku časopisu . Lucy už odišla , keď ja som sa začala baliť . Teraz na čaká najhoršia chvíľa v mojom živote .
  Rik už čakal pred skrinkou . Výdych , nádych , ide sa . ,, Ahoj ! " ,, Čau ! Mám pre teba návrh . Ty to nikomu nepovieš , ale ani ja . Ak to niekto z nás povie , ten druhý to môže povedať a ten čo to vykecal prvý , to prizná . A ty , keďže mám na teba toho viac  , mi každý týždeň splníš jednu úlohu . Berieš ? " ,, A a a áno , ale tú úlohu nie . " ,, Dobre , tak pokiaľ sa do konca mesiaca zaľúbiš , tak nie . " ,, Ja a zaľúbiť sa ? " ,, Áno , to je moja konečná ponuka . " ,, Tak dobre , pokúsim sa . " ,, Tak čauko ! " ,, Bye ! "
  Kráčala som na bus . On si zo mňa strieľa , však ? Ja nie som schopná buchnúť sa do niekoho do mesiaca . To je nemožné . ,, Čau ! " Prisadlo si ku mne plavovlasé dievča , zhruba mladšie než ja . ,, Ahoj ! Ako sa voláš ?" ,, Linda , som Sheaneova sestra . " ,, Nevedela som , že Shean má takú super sestru . " ,, Hmm , on ma moc nemá v láske . " ,, Aha . No ja tu už vystupujem . Som rada , že som ťa spoznala . " Zamrmlala niečo ako aj ja , alebo podobne . Prišla som domov . Hneď som letela do svojej izby a vytiahla mobil . Naťukala som do neho číslo , čo mi dala triedna .  Z telefónu sa ozval hlas  . ,, Áno prosím ?  Ty si to dievča z triedy ?" ,,Hej !" ,,Mohli by sme sa stretnúť o desať minút v parku ? Moc sa mi to nechce robiť telefonicky , nie som na to odborník . " Moja odpoveď bola - samo . Oznámila som to mame , pobalila perá papiere a môj zošit s básňami , pre istotu . Vtedy mi niečo prišlo na um . Ja som sa ho ani nespýtala na meno a ani som sa mu nepredstavila . Do frasa ! 
  Pomaly som prišla do parku . Z ničoho nič sa z rohu vynorila známa postava zo včera - Grayson . ,, Teba som fakt nečakal , pesimistka . Nie si ešte mŕtva ? " ,, Predstav si , že nie a to ty si ten vášnivý poetik ? " ,, Veru hej , ideme na tvoju lavičku ?" ,,Nevlastním ju , takže nie je moja . " ,, Fajn , vieš ako som to myslel . " Vykročili sme .
  Vidím ju už tretí raz , no z krásy nestratila . Pripomenula mi môj strašideľný sen , ktorí ma prenásledoval celý boží deň a ona sa tu teraz zjaví . Jej vlasy boli zase divoké a nespútané gumičkou a na sebe mala džínsy a kabát . Moje oči dostávali na frak . 1 : 0 pre ňu . ,, O čom budeme robiť , láska , nenávisť ..." ,, Berem nenávisť . Môže to byť takto :  Je tichá a silná
               trochu zlá a trochu nádherná .
Je dobrá . ,, Fajn . "  Boli sme tam asi polhodku a vymýšlali . Napokom sme to dokončili . ,, Mohol by som ťa pozvať na horúcu čokoládu ? Našiel som tu jedenu super kaviareň . Je tam krásne a majú dobré ceny ." ,,Našťastie som si peňaženku zobrala , tak prečo nie ? " Zasmiali sme sa a šli . Teda ja som ju sem doviedol . Kaviareň bola skoro prázdna a tak sme si sadli k oknu . Bol z tadiaľ nádherný výhľad na alej . ,, Čo si dáte ? " spýtala sa čašníčka . ,, Ja si dám orieškovú horúcu čokoládu so šľahačkou . " ,,  A ja si dám mätovú so šľahačkou ." ,,Hneď to bude . " ,, Prečo si mala byť dnes mŕtva ? " ,, Ále , kvôli ničomu . Len taký malý problém so spolužiakom . " ,, Som rád , že si prežila . Vieš , že máš veľký talent na poéziu ? " ,, A vieš , že aj ty ? " ,, Tak to teda dík . " Čašníčka priniesla pitie a ja som zaplatil , síce Meli protestovala . Chvíľu sme sa smiali a tliachali sprostosti , keď začalo popŕchať a Meli musela ísť domov , aby nezmokla .
  Bol to nádherný koniec dňa . Chvíľu som si čítala , vlastne až kým som sa nešla spať .  V posteli som ešte zapla  mobil a po zistení , že Gray má whatsapp som mu napísala strohé Ďíky . Na čo my odpísal - Bolo mi potešením madam . To ma trochu prekvapilo a poslala som mu nálepku rehotajúceho sa Toma z Tom a Jerry . Nič lepšie som nemašla . A potom som zaspala .




Dúfam, že sa vám kapitola páčila a ďakujem , že ste to čítali . Vďaka patrí aj Amy , ktorá odišla z našej školy , ale aj tak je to super baba .

Just One Dream - Dear DiaryWhere stories live. Discover now