9.Bölüm: ''Yaralı Kuş''

1.4K 146 51
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

👑 

9.Bölüm: ''Yaralı Kuş''

Gelecek kaygısı gütmekten bugünün kıymetini bilmez insan. Yitip gidenin ardından ağlanır. Dudaklardan firar eden 'keşke' geçmişin ve geleceğin boynuna idam ipi gibi asılır. Düşünmeye dahi erinenler, yarının da bugünden bir farkı olmadan son nefesine kadar susuz kalmış bir gül gibi solar gider.

Bugünün dünden, yarının bugünden farkı ne?

Ertelediklerinin zamanı geçmiyor mu sence de?

Zaman uçsuz bucaksız bir gökyüzü ne başı belli ne sonu. Sen varken de akıyordu, yokken de akacak. Tanrının sana bahşettiği bu hayatı, en layıkıyla yaşa. Hak ettiklerini almanın, hayallerini gerçekleştirmenin tam zamanı.
                                   👑 

Uyanalı yarım saat olmuş, kalkıp giyinmek bir kenara dursun, deli gibi uyandığından beri yorganına sarılmış dünü hatırlamaya çalışıyordu. En son Savaş'ın atölyesinde uyuyup kaldığını, kesik kesik de olsa Savaş'ın yüzüne doğru eğilip bir şeyler fısıldadığını hatırlıyordu. Onu odasına çıkarmıştı ama bunu hiç hatırlamıyordu. Camın önüne koyduğu açelyaya en sıcak tebessümlerinden birini gönderdi.

''Günaydın, açelyam.''

Hava düne göre oldukça kapalı, bulutlar büyük bir gürültüyle feryat edecek gibiydi. Böyle havalar, Gonca'nın içini karartsa da bugün mutlu ve enerjikti. Teşekkür mahiyetinde Savaş uyanmadan kahvaltıyı hazırlamak istediği için yatağından hızla kalktı. Dolaba yerleştirdiği kıyafetleri arasından koyu renk, kot pantolonu bacaklarına geçirip askılı bluzu üzerine hırka giydi. Dışarıya rağmen içerisi oldukça sıcaktı. Bugün güzel olmak istiyordu. Aynalı dolaba koyduğu takılarından altın sarısı olan birkaç kolyeyi boynuna taktı. Saçını sıkı bir topuz yaptıktan sonra siyah bandanasını da saçları üzerine bağladı.

SÜVEYDAWhere stories live. Discover now