TÇ3- 29

2.1K 122 104
                                    

Şarkı Önerisi:
Kolpa & Yaprak Çamlıca- Unutmadım 🌹

Eslemin Ağzından:

Ulaşa son kez bakıp odasının kapısını kapattım ve çıktım. Uyumadan önce hem benimle hemde Meriçle konuşmuştu. Sonrasında Meriç çıkmıştı ve saçlarını okşayarak uyutmuştum onu. Merdiven korkuluklarından tutunarak salona baktım. Üçüzler çoktan uyumuştu. Meriçte düşünceli düşünceli karşısına bakıyordu. Merdivenlerden inip Meriçin yanına gittim. Yanına oturup sırtımı göğüsüne yasladım. Kolunu omzumdan atarken sol elimle elini tuttum.

"Bundan sonra asla bırakmayacağım sizi. Ulaşın kafasında ki düşüncelerin hepsini de beraber dağıtacağız." Kurduğu cümleyle ne düşündüğünü anlayabilmiştim. Olmadığı süreyi düşünmüştü.

"Hep yanımızda ol. Asla gitme." dedim ona bakarak. Gülümseyip alnımdan öptü. Ve saçlarımla oynamaya başladı.

Nefesin Ağzından:

Toprak oflayarak salona girince kafamı telefondan kaldırdım ve ona baktım kısa bir süre.

"Noldu?"

"Annemlerle konuştum da canım ona sıkıldı biraz."

"Neden?" deyip telefonun ekran kilidini kapattım ve ona verdim dikkatimi.

"Torun istiyorlar. Her konuşmamızda aynı şeyden bahsediyorlar. İnsanın canı ister istemez sıkılıyor."

"Sürekli neden bu konuyu açıyorlar Toprak? Biz istemiyor muyuz sanki? Sürekli bu konuyu açmalarına ne gerek var?" dedim sinirlendiğimi hissederken.

"Nefes sinirlenmene gerek yok şu an boşuna geriliyorsun. Onların da torun istemek en doğal hakları tabii ki. Benden başka çocukları yok. Ve sadece benim sayemde dede babaanne olabilirler."

"Benim kardeşim mi var Toprak? Benimde yok. Ama annemle babamdan ne zaman böyle bir istek duydun? Ya bende istiyorum anne olmak. Olmuyor ama işte."

"Nefes annenle baban gibi olmak zorunda değil annemler. İsteklerini dile getirebilirler tabii ki. Bende baba olmak istiyorum."

"Toprak ben sana kendimi anlatamadım galiba. Ben anne olmak istemiyorum muyum sanıyorsun ya sen? Şu söylediğin şeylere bakar mısın? Yatıyorum ben iyi geceler." deyip telefonumu aldıktan sonra odamıza gitmek için merdivenlere ilerledim.

"Sürekli böyle kaçıyorsun. Ne olursa olsun bişey konuşmaya gelmiyorsun. Hep kaçıyorsun." Durduğum yerde öylece kalırken sinirle derin bir nefes alıp verdim.

"Toprak bu meseleyi konuşmak istemiyorum. Zoruma gidiyor anlıyor musun? Kaç yıldır anne olmak için, bir çocuğumuz olsun diye uğraşıyorum ama olmuyor. Ve ben bu durumdan dolayı çok sıkıldım ve çok bunaldım."

"Bende sıkıldım Nefes. Bende istiyorum ya baba olmayı. Arkadaşlarımızın hepsinin çocuğu var. Onlarla otururken her birinin yanına çocukları baba diye geldiklerinde ne kadar içime batıyor biliyor musun?"

"Benim içime batmıyor mu Toprak?"

"Öyle gözükmüyor." Gözlerim dolarken yutkundum.

"Çok mu baba olmak istiyorsun?" dedim ve bekledim.

"Çok istediğimi anlatıyorum sana zaten."

"Peki, benden çocuğun olamaz senin Toprak. Çok baba olmak istiyorsan git bul birini. Ama üzgünüm ben seni baba yapamam. Benim bir çocuğum olamaz. Baba olmayı çok istiyorsun madem git ol. İzin verdim bak sana. Artık baba olabilirsin önünde bir engel kalmadı." deyip yanağımı sildim ve odaya çıktım.

Tehlike Çetesi 3 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin