1.

58 0 0
                                    

,,Děvčata máte půl hodiny na to, aby jste se připravily a pomohly mi s úklidem bytu," leknutím jsem nadskočila a vyděšeně se podívala na svojí vysokou matku, která byla vyšacená jako by nás měla navštívit Alžběta II. ,,pohyb, pohyb." tleskla.

,,Co se děje mami?" má šestnáctiletá sestra si matku prohlížela s nadzvednutým obočím.

,,Není čas na řeči," zvýšila hlas. ,,Lilian vezmi si ty červené šaty od otce, které jsi dostala ke svým sedmnáctinám a ty Emily, zlatíčko, moc by ti slušely ty fialové s krajkou." překvapeně jsem ji sledovala z bezpečí postele.

,,Už mi není pět, nemluv na mě tak." musela jsem se nad chováním své sestry pozastavit a vynadat ji za chování ke své matce.

,,Emily takhle s mamkou nemluv, teď jdi a převleč se do těch fialových šatů," ukážu na své dveře a vyženu ji z mého pokoje. ,,mami vysvětlíš mi, co se děje? Jak vím tak má za půl hodiny přijet táta z práce."

,,Lilian až se převlečeš do těch šatů a pomůžeš mi dole s úklidem vše ti vysvětlím," nechápavě kývnu hlavou. ,,až budeš hotová cestou se stav v pokoji Emily, víš, že ji to vždy trvá."

,,Tak jo," zavřu dveře a popojdu ke své skříni, ve které jsou červené šaty. ,,nejsou nějak krátké?" zeptám se sama sebe, když je konečně najdu. ,,Dobře," dojdu do koupelny, kde se převléknu, mírně namaluji a rozpustím si vlasy z vysokého copu. ,,Emily pojď, musíme mamce pomoct v kuchyni." vejdu do pokoje své sestry.

,,Však už jdu," sejdeme schody a vydáme se do kuchyně, ve které matka pobíhá ze strany na stranu. ,,mami můžeš nám už vysvětlit, kdo má přijít?" kývnu na souhlas.

,,Lilian, zlatíčko, běž dát nádobí do myčky a jdi poklidit v obývacím pokoji. Ty Emily otři stůl v jídelně a obývacím pokoji též," matka jakoby otázku mé sestry ignorovala. ,,tohle musí být perfektní." zamumlá si.

,,Dobře, Emily udělej to, co říká," skloním se ke své sestře, která pokrčí rameny a vydá se setřít stoly. ,,tohle je šílený," zamumlám si sama pro sebe a vydám se naskládat nádobí do myčky.
Když mám hotové vydám se do obývacího pokoje, který je už uklizený. ,,co to?"

,,Mezi tím, co jsi dávala nádobí do myčky jsem to stihla uklidit," vyleká mě nervozní matka. ,,za pět minut by tady měli být, jdi pomoct tvé sestře, je tam snad věčnost." vyžene mě do jídelny, kde má sestra sedí u mobilu.

,,Takhle nervozní jsem ji snad ještě neviděla," posadím se vedle ni. ,,dodělala jsi to?" ukážu na stůl.

,,Asi krize středního věku," pokrčí rameny. ,,jo už to je hotové."

,,Hej, takhle o ni nemluv. Třeba táta přijde se svým šéfem a mamka chce udělat dobrý dojem," postavím se a utřu stůl, kterého se Emily ani nedotkla. ,,nebo má přivézt nějakého přítele." řeknu, co si myslím.

,,A nebo přijde její milenec," nad jejími slovy protočím očima a vydám se za svojí matkou do obývacího pokoje, kde stále dokola utírá už čistý stůl. ,,víš, že je ten stůl jako nový?" Emily se posadí na pohovku a vysmívá se své matce. Zamračím se na ní, ona zvedne ruce v obranné gesto a začne se věnovat svému mobilu.

,,Váš otec si přivede velmi vzácného hosta, kterého poznal před pár měsíci. Jsou to dobří přátele, i když je mezi nimi větší věkový rozdíl." s Emily jsme se na sebe nechápavě podívali.

,,Chceš nám říct, že se táta kamarádí s Justinem Biebrem?" zasmála jsem se, ale ihned jsem nahodila vážnou tvář, když jsem si všimla pohledu své matky.

,,Vlastně je to Harry Styles."

,,Harry Styles?" Emily se postaví. ,,Jakože ten Harry Styles?" matka souhlasně kývne hlavou. ,,To jsi měla říct hned, upravila bych se pořádně." rozuteče se do svého pokoje.

,,Co na to říkáš ty, Lilian?" z matky jsem nespustila oči. ,,Harry je velmi milý muž." mírně se usměje.

,,Děláš si srandu, že ano?" falešně se ušklíbnu a rozhodím rukama. ,,Ani ne před týdnem jsme se o něm bavily," připomenu ji. ,,ukazovala jsem ti snad dvacet fotek, kde je ten tvůj Harry každý večer s jinou dívkou a to ještě v mém věku," vyjedu. ,,nemůžu uvěřit, že jsem se kvůli němu takhle oblékla a uklízela byt." vykřiknu a rozběhnu se do svého pokoje.

,,Kam běžíš, Lilian?" narazím na svojí sestru, která na sobě má víc make-upu než obvykle. ,,Zachvili má přijít Harry." zaculí se.

,,V tom případě toho svého Harryho pozdravuj!" obejdu ji a prásknu dveřmi od svého pokoje, ve kterém ze sebe strhnu své šaty. ,,Zatracenej Harry!" řeknu polohlasně a položím se na postel. ,,Jak já ho nenávidím." hodím polštářem o dveře.

Ani ne po pár sekundách uslyším zvonek. Následně hlasy svého otce a poté i Stylese. Má sestra šťastně vypískla a má matka též. Dokážu si představit, jako mu Emily skočí kolem krku a matka ho pevně sevře v objetí, které si on rozhodně nezaslouží.
I přes všechny ty fotky, videa a řeči, které se o Stylesovi vykládají ho má matka se sestrou obdivují a říkají, že by se nemělo věřit všemu, co se píše na internetu. Já samozřejmě souhlasím, ale já byla svědek jeho děvkařského chování.

Christina, má bývala nejlepší přítelkyně byla na jeho koncertu, který si údajně užila. Pár dní po koncertu Stylese potkala znovu, ale pro tentokrát se věnoval jen ji. A to doslova, strávili spolu noc a ne jen jednu. Po pár nocích využíváni jí odkopl jako kus hadru, jako každou. Ona se do něj zamilovala, jenže odmítnutí nedokázala vystát a odstěhovala se do Itálie bez rozloučení a jakéhokoliv vysvětlení. Změnila si telefoní číslo a zablokovala si mě na všech sociálních sítích. Myslela jsem si, že je na tom fakt špatně, že ji Styles jen využíval, ale časem jsem došla k závěru, že se mi neozvala, protože jsem měla pravdu o tom jaký Styles je. Celou dobu se mi svěřovala a vyprávěla mi, jak je úžasný, ale jednoho dne mi přišla esemeska, ve které stálo, že ji Styles nechal.
Od té noci jsem o ní neslyšela ani slovo.

lost Kde žijí příběhy. Začni objevovat