0.4

74 11 1
                                    

"Moet ik echt naar school?" vraag ik met mijn mond vol met ontbijt. "Harry kom op zeg, je moet nog maar een jaartje naar school dan ben je er vanaf." zegt mijn moeder terwijl ze een kop koffie zet. Ik zucht.

Mijn school experiences zijn niet de leukste als ik eerlijk moet zijn. Ik zit meestal alleen of word genegeerd door iedereen. Ik heb zo'n gevoel dat dat weer gaat gebeuren dit jaar. "Kom op Harry, schiet een beetje op wil je?" zegt mijn moeder geïrriteerd. Ik rol met mijn ogen en sta op. "Ik ga dan maar naar school." zeg ik zuchtend. Mijn moeder geeft me een kus. "Ga maar alvast in de auto zitten, ik kom er over een paar minuten aan." Ik knik en loop naar de auto.

op school

Ik steek een sigaret op en loop het plein op. Iedereen kijkt me aan, en fluisteren als ik langs ze loop. Ik rol met mijn ogen en loop ongeïntreseert door. "Wat is jou probleem?" hoor ik een jongen naar me roepen. Ik draai me om. "Wat?" vraag ik onaardig en neem nog een hijs van mijn sigaret. "Het is verboden om hier te roken." De jongen wijst naar een bordje waar een sigaret met een kruis op staat. Ik lach even en kijk rond. Er is inderdaad niemand aan het roken. "Ik doe lekker wat ik wil, vriend." Ik duw hem van me af. Hij kijkt me boos aan en komt dichterbij staan. "Luister goed naar me," zegt hij dreigend. "Jij gaat die sigaret nu weggooien, of ik gooi jou weg." zegt hij met een grijns. Ik glimlach gemeen naar hem, en blaas de rook uit in zijn gezicht. "Misschien morgen." zeg ik en draai me om om verder de school in te lopen.

Eerste schooldag, done. Ik loop door de gangen om de school uit te lopen. Uit het niets word ik tegen een kluisje aan gegooid. Uit gewoonte doe ik mijn armen voor mijn gezicht en doe mijn ogen dicht. Ik kijk even wie het is. Die loser van vanochtend met een hele groep nu. Ik probeer cool te doen en doe mijn armen weg. "Wauw, je hebt zelfs je vrienden erbij betrokken nu." zeg ik met een glimlach. "Bek houden, nieuwe." zegt hij en geeft me een stomp in me maag. "Wat wil je van me?" vraag ik. "Je sigaretten." zegt hij en steekt zijn hand naar me uit.

Ik begin te lachen. "Heb je besloten om ook te beginnen?" zeg ik lachend. "Goede keus, ben trots op je." zeg ik met een grijns. Deze keer voel ik een klap in mijn gezicht en voel daarna een vloeistof over mijn wang glijden. Ik duw hem van me af en ren weg. Ik zie mijn moeders auto staan en loop er snel naartoe.

Ik stap in en probeer mijn gezicht te verbergen. "Hoe was je eerste schoolda-" Mijn moeder kijkt me schrokken aan. "Schatje wat is er gebeurt?" roept ze. "Niks ik," Ik probeer wat te verzinnen. "Ik kwam met mijn hoofd tegen een kluisje." zeg ik en probeer te lachen. Mijn moeder schud bezorgd haar hoofd. "Wat ben je toch een klungel Harry." zegt ze lachend en start de auto.

thuis

Ik ren meteen naar mijn badkamer en pak het doosje er weer bij. Ik steek het puntje van het mesje diep in mijn arm en maak snee. Deze keer is er meer bloed dan de vorige keer. Ik maak nog een snee, en nog een, en no-. "Stop!" hoor ik iemand vaag achter me zeggen. Ik hoor voetstappen mijn kant op komen en kijkt naast me. Weer Louis. "Je moet echt stoppen!" roept hij naar me. "En jij moet stoppen met mijn kamer de heletijd binnen komen zonder wat te zeggen!" roep ik terug. "En jij doet het ook, dus wat maakt het uit?" zeg ik met tranen in mijn ogen. "Jij bent meer waard dan een stom metaal ding, Harry." Hij pakt het mesje uit mijn hand en gooit het op de grond. "Ik wil dat je stop, Harry." zegt hij en trek me in zijn armen. Ik knuffel hem terug.

"Ik ben in elkaar geslagen vandaag." zeg ik uit het niets. Meteen heb ik spijt dat ik dat zei. Louis kijkt me geschrokken aan. "Wat?!" schreeuwt hij. "Door wie?" roept hij boos. Ik haal mijn schouders op. "Zo'n dude die bij me op school zit of zo." zeg ik met een trillende stem. Ik heb het gevoel dat ik moet huilen, maar ik hou de tranen in. Wat zou Louis denken als hij me huilend ziet. "Waar denk je aan?" vraagt Louis bezorgd. Ik sluit mijn ogen even om de tranen tegen te werken. "Dingen." zeg ik dan. Louis knikt en loopt dan naar mijn bed. Hij gaat erop zitten en ik ga naast hem zitten.

"Waarom snij jij eigenlijk?" vraag ik. Louis haalt zijn schouders op. "Gewoon, dingen." zegt hij met een grijns. Hij gebruikt mijn truc gewoon tegen me. Ik begin te lachen en sta weer op. Ik loop naar de kast die tegenover mijn bed staat. "Ik dacht, misschien kunnen we-" Ik draai me weer om naar Louis. Ik kijk verward voor me uit.

Weer weg.

beautiful murdererWhere stories live. Discover now