75. Konuşamıyorum.

906 31 10
                                    

Aylinden

Gözlerimi yavaşca araladım sanki yılların yorgunluğu vardı üzreinde neden bu kadar takatsizdim ,neden kendimi kocaman bir boşluktaymışım gibi hiss ediyordum.
Bir anda odaya giren hemşire beni görünce şoka girmiş gibi büyüdü göz bebekleri.
Koşarak bana yakınlaştı ve

' Gerçekten inanamıyorum uyandın gerçekten uyandın'

Ne olmuştuki bana neden bu kadar aşırı tepki gösteriyordu hemşire .
İçimde söylemek istediyim o kadar çok şey vardıki ama bir türlü çıkmıyordu kelimeler ağzımdan ne kadar gayret etmsemde boğazıma düyümleniyordu hepsi.
Koşarak odadan çıkan hemşire kısa bir süre sonra yanında bir kaç doktorla birlikte yeniden girdi içeri kapının hızlı bir şekilde açılmasıyla önce Burak sonrada Mert girdi içeriye.
Etrafımda bir sürü gürültü vardı hepsi şaşkınlık ve sevinçle bakıyordu gözlerime ama ben daha ne olduğunu bir türlü kavramamıştım.
Neler oluyordu ?
neden burdaydım?
Ne olduki bana yada niye şu anda aklımdan geçenleri söyleyemiyordum.

Buraktan

Yine her gün yaptığım gibi Aylini görmeye gidiyordum aslında her an yanında oluyordum ama arada eve uğrayıp üzerimi değişiyor yeniden onun yanına dönüyordum.
Hiç bir zaman onu yalnız bırakmıyıcaktım onun elinden belki bu hakkı ben almıştım zamanında ama çok pişmanım her şeyin eskiye dönüceyinden bir an bile olsun şüphe etmedim.
Sarp olayından tam 2 ay geçiyordu o gün Mertle birlikte Aylini kurtarmaya gitmiştik Sarp denilen pislik hayatımın tek anlamını benden almaya çalışmıştı o gün.
Bize kurduğu planı anlamıştık çatışma sırasında kendini kayb etmiş benim olmuycaksa kimsenin olamaz diyerek yerdeki demir parçasıyla Aylinin kafasına darbe indirmişti.
Hayatımda ilk kez kanımın damarlarımda durduğunu hissettim o gün.
Aylinime kıymaya çalışmıştı şerefsiz tabi cezasınıda fazlasıyla almıştı.
2 aydır gözlerini açıp yeniden bana o aşk kokan gözlerle bakmasını bekliyordum.
Hiç pes etmeden her gün onun bana geri döneceyi günü bekliyordum.
Doktorlar uyanmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söylediler komaya girmişti ama onların bilmediyi bir şey vardı o benim Aylinimdi ve ne olursa olsun beni bırakıp gidemezdi.
Aylin güçlüdür dedim hep kendime bana dönücek diye belkledim hep.
Bugün yine hastaneye gittim Aylinin kaldığı odanın önüne varmama az kalmışken bir anda içeriden çıkan hemşire şok geçirmiş gibi doktorları yanına çağırıyordu .
Evet işte bu iki oluyordu kanım yine donuyordu yerimden kımıldayamaz oluyordum neler oluyor yoksa ...hayır hayır ona bir şey olmasın nolur olmasın diye yalvarıyordum Allaha .
Bir anda ensemde hissettiyim elle irkildim bu Mertdi oda bu süreçte Aylini hiç yalnız bırakmıyordu ama buna sadece Aylin gözlerini açana kadar katlana bilirdim.

" Burak ne bu hal noldu ?" Dedi şaşkın bir halde.

' A..Aylin Mert!!! ' diye bağırmaya başladım ikimizde bir birimize baktık ve aynı anda koşarak girdik içeriye.

********
Burak ve Merti zorda olsa odadan çıkarmıştılar ben ilk kez Burağı ağlarken görüyordum .
Mert daha duygusaldı Burağa göre ama Burak hep sert bir karaktere bürünüyordu aslında onun naif ruhunu sadece en yakınları göre bilirdi .

Düşüncelerimi bölen doktorun bana sorduğu soruydu.

' Gerçekten buna inanamıyoruz siz gerçektende çok güçlü bir insansız Aylin hanım sizin yerinizde kim olsa bu süreçle başa çıka bilirmiydi bilemiyorum .
Şimdi size bir kaç soru sorucam ama kendinizi yormamaya dikkat edin cevaplarken.
Aylin hanım kendinizi nasıl hiss ediyorsunuz?'

İyiyim ,iyimiyim,iyimiydim bilmiyorum bir türlü konuşamıyorum ne olmuştu bana konuşamıyordum .
Bir anda süzülmeye başladı yanaklarımdan göz yaşlarım neden konuşamıyordumki ben çıldırmak üzereyim artık.

******

Burak.

Kapıdan çıkan doktora umut dolu gözlerle bakıyorduk.

" Nasıl görebilirmiyim doktor lütfen onu görmem gerek izin verin"

' Tamam tamam sakin olun az sonra onu görüceksiniz ama ilk önce sizi onun durumuyla alakadar uyarmam gerek .
Şey aslında Aylin hanım uzun ve çok zor bir dönemden geçti bu dönem sonrasında tabi bir takım sorunlar ola bilirdi ve biz az önce maalesef bu sorunlardan biriyle karşı karşıya olduğumuzu gördük '

" Doktor lütfen bize Aylinin durumunu açık bir şekilde anlatın çünki daha fazla sabrımın kalamadığını anladım."dedim kaşlarımı çatarak ne varsa söylesin istiyordum artık 1 saniye bile olsun sabrım yoktu bir an önce Aylini görmek istiyordum."

'Taman o zaman şöyle söyliyiyim Aylin hanım geçirdiyi şok sonucunda konuşamıyor yani dili tutulmuşta diye biliriz "

' Ne ...ne dedin ne demek oluyor..
O .o ko..konuşamıyıcakmı bir daha?'

Hayır olamazdı Aylin ...Aylin kendi iç sesiyle bile konuşan bir kızken şimdi konuşmadan duramazdıki o bunu asla kabullenemezdi.

" öncelikle sakin olun bu sadece geçici bir süre hepsi zamanla geçicek ve tabi bu sadece şu an bizim bildiyimiz tarafı daha bu durumun ona başka ne gibi sorunlar getirdiyini bilmiyoruz az önce konuşamadığı için küçük çaplı bir sinir krizi geçirdi ve ona iyne yaptık bir kaç saate uyanır benim sizden tek ricam onu çok fazla zorlamamanız ona tesginlik verin bu durumun geçiceyini bilmesi lazım bunu sizden duyması daha iyi olucaktır ve bide ...' dedi ve ensesini kaşımaya başladı sanki söylemeye çekiniyor gibiydi sanırım bu duruma karşısında ağlayan iki genç adamın olması neden oluyordu.

"Evet doktor lütfen söyleyin artık neyi var?"

' Aylin hanımın hafıza kaybı yaşamasından şüpheleniyorum tabi bunu uyanınca anlamış olucaz '

******
Aylin

Gözlerim kapalıydı hala ama odada konuşulanları duyuyordum
Burak ve Mertin sesi geliyordu bir birleriyle tartışıyor gibiydiler sesizce onları dinlemeyr ve neden bu halde olduğumu anlamaya çalışıyordum.

'Bak Mert kız eyer hafızasın kayb ettiyse üzerine fazla gitmeye çalışma duydun doktoru yakın geçmisini hatırlamaya bilir dedi tabi ben eskiden beri vardım onun hayatında yani unutursada kesin seninle olan hatırları unutmuştur kesin yani kesinnn'

" Gülmemek elde diyil yani anlamıyorum sen nerden çıkardın eskileri deyilde yenileri unuttuğunu ama bana sorarsan kesin seni hatırlamıyordur bak eyer öyle olursa inan bana seni hatırlamasına bile fırsat vermeden alır götürürüm onu buralardan"

' Bak dua et şu kıza sesimi çıkarmıyorum sana uyanır diye ama lan....adamı sinir etme sen kimsin ya benim sevdiyim kadını alıp götürücek adammısın sen eyer biriyle gidicekse oda benim '

Aylin

Yine gereksizce bir birlerine saydırıyorlardı bunlar hiç vazgeçmiyicekmi acaba gerçekten merak ediyorum.
Gözümde bir şeyler canlanmaya başlamıştı bir anda neler oluyordu aklım benimle resmen oyun oynuyordu.
Hatırladığım en son şey Hamileydim ben sonra Burak Işılla evelnmişti brn Mertle evlendim sonra hastaneye geldik .
Noluyor ya ben evlendim mi yoksa hayalmiydi hepsi bunlara cevap bulmak için gözlerimi açmam gerekiyordu ama bu yetermiydi dilim sorucaklarıma karşı duvar örmüşken çok büyük bir çelişki içindeydim karanlıkta yolumu bulamaz gibi kayb olmuştum sanki.

*****

Arkadaşlar yeni bölüm sizlerle yorumlarınızı bekliyorum fikirlerinizi duymaktan mutlu oluyorum .
Vote yapmayıda unutmayın tani bölümü sevdiyseniz tabiki🥰🤗♥️

Edebiyat Öğretmenim (TAMAMLANDI)#watty2017Onde histórias criam vida. Descubra agora