15.

45 5 0
                                    

,,A nemôže sa stať niečo v tom zmysle, že zvyšok rodiny nebude súhlasiť, aby si dostal jeho zdedený majetok a teda ti ho nedajú?" načrtla ryšavka.
Vtedy chlapci prestali skákať, na chvíľu sa zamysleli a sadli si na kraj postele.

,,No prakticky nie, lebo všetok majetok si kúpil alebo teda ho získal sám. Nezdedil ho po nikom, lebo jeho otec, môj dedo, Pollux ešte žije. Takže je to len a len jeho a tým pádom o ňom rozhoduje sám. Keď mám pravdu, tak moja matka s otcom ozeleňejú od zlosti. Určite ho vymažú z rodokmeňu, ako sám napísal, lebo ja som pre nich zradca a on mi teraz finančne pomohol, ale čo už. Obaja sme vždy vedeli do akej rodiny sme sa narodili a čo to všetko obnáša. Blackovci sú stará, mocná a najviac rozvetvená rodina v čarodejníckom svete, čo je fajn, ale správanie sa s posunom doby merlinžiaľ nezmenilo. A ktovie či sa to vôbec niekedy stane," ozrejmil Tichošľap.
,,Možno áno, práve vami - mladšou generáciou. Andromeda si tiež robila pred pár rokmi po svojom, keď odišla a vzala si Teda," premýšľala Lils.
,,To máš pravdu, snáď sa viac z mojich sesterníc a bratrancov preberie a dostane rozum."
,,Máš ich fakt veľa, takže určite sa ich pár nájde," drgol doňho lakťom James.
,,To teda hej! Blackovcov nájdeš všade," zasmial sa Sirius.
,,Čoskoro možno aj ty k nim niekoho pridáš," uškrnula sa chrabromilčanka.
,,Keď nájdem tú pravú," prikývol Záškodník.
,,Ehm, ehm," odkašľal si Potter vedľa neho a chystal sa niečo povedať, lenže Sirius ho udrel jemne do brucha a tak jeho veta ostala nevyslovená.

***

V pondelok, teda o tri dni neskôr, keď už ten prvotný ošiaľ a eufória sa v Siriusovi upokojili, sa spomínaný Záškodník vybral na Ministerstvo mágie. Tam vybavil všetky právne papierovačky a stal sa tak oficiálnym majiteľom všetkého, čo mu Alphard zanechal. Iste, chvíľu potrvá kým to všetko nadobudne platnosť, ale pri odchode sa Tichošľap cítil o niečo viac dospelý a istejší.
Mal ešte dosť času premyslieť si, čo s tým dedičstvom urobí, ale tak prvotne sa s Lily, Jamesom a jeho rodičmi zhodli, že bude najlepšie si ako prvé pozrieť všetky sídla aj víkendové vily a až tak sa rozhodnúť, čo s nimi.

Avšak Sirius si chcel prázdniny užiť. Na takéto majetkové záležitosti bude ešte dosť času. Toto boli totiž posledné prázdniny medzi dvoma ročníkmi, keďže nabudúce rok v lete už bude absolventom Rokfortskej strednej školy čarodejníckej. S Jamesom, Remusom, Petrom aj Lily sa už zmenili na párty päticu a takmer každý deň niečo podnikali. Či už výlety do Londýna, do barov alebo nejaké potulky prírodou.
Inak tomu nebolo ani v piatok, týždeň po liste od Siriusovho strýka a zároveň už aj v polke augusta, keď sa partia vybrala do vychyteného baru v Londýne.

Večer ako každý iný, objednali si ďatelinové pivo a tequilu pre každého a posadili sa do jedného z boxov. Potter s Evansovou sa vybrali po šiestich alkoholových kolách na parket sa trošku povykrúcať a Peter vybehol von na čerstvý vzduch.
,,Cítim, že sa meníme," povedal Remus po tom, čo si odpil z piva. ,,Nie kvôli Lils, veď frajerku som mal predtým aj ja. Len už to je iné."
,,Aj ja si to všímam. James je totálne zamilovaný, Peter je totálne čudný," prikývol Sirius.
,,Z teba je boháč a zo mňa opäť osamelý vlk," dodal krikom Lupin, aby ho cez hlasnú hudbu bolo počuť, aj keď sedeli oproti sebe.
,,Neboj, čo chvíľa sa objaví nejaka sexy vlčica," rozosmiali sa obaja chlapci.
,,Tá zmena už bude vekom, o chvíľu budeme mať osemnásť, pomaly starneme," smial sa ďalej Black.
,,Tak na zmenu! Na budúcnosť!" pozdvihol vlkolak pohárik a jeho priateľ si s ním pripil.
A vtedy sa im obom v zornom poli zablysli fialové husté vlasy s ofinou.

,,No teda! Melody! MELODY!" zvolal Remus, až kým ho dotyčná nezazrela a nadšene sa klubom predrala k dvojici. Na sebe mala priliehavé čierne rifle s roztrhanými kolenami a top s dlhými rukávmi a výstrihom.
,,Ahojte!" pozdravila ich a objala. ,,Čo vy tu?"
,,Piatok a tequila!" odpovedal Sirius, pričom očami zablúdil k jej hlbokému výstrihu.
,,Super! Ja som tu s mojimi muklovskými zlatíčkami! Skočím po nich, ak nevadí! Máte tu aj zvyšok?!"
,,Jamesa a Lily a Peter sa niekam stratil!" kričal Lupin, keďže hudba nezoslabla.
,,Fajn! Hneď som späť!"
Ako povedala, tak aj bolo. Vrátila sa o päť minút aj s troma chlapcami a štyroma dievčatami. To už sa vrátila aj Lily, James a Peter, čiže sa mohli všetci pozoznamovať.
,,Navrhujem najprv si pripiť a potom ísť na chvíľu von!" vyhlásil James, ktorému už dunela hlava od toľkej hudby.
,,Fajn!" prikývla Melly a objednala každému po poháriku.
,,Tak na zdravie!" zvolali všetci naraz, keď im barman doniesol pitie a štrngli si. Obrátili alkohol do seba, dopili pivo a vyšli von z klubu.

Darebáctvo sa podarilo! [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now