4.

59 6 0
                                    

Melody práve kráčala z knižnice do klubovne Bystrohlavu, s dvomi knihami v rukách. Jednu niesla sebe a druhú Molly. Dnes večer totiž mali v pláne sa spoločne učiť na zajtrajšiu hodinu Aritmancie, keďže profesorka Vectorová im sľúbila krátky test. Bola už polovica novembra a učiva bolo habadej.
Zamrmlala heslo a brnenie ju pustilo dovnútra. Molly ju čakala v izbe a okamžite sa natiahla za knihou, ktorú jej jej najlepšia kamarátka priniesla. Do miestnosti však zrazu vošla naštvaná Theresa, prefektka ich fakulty.

,,Čo sa deje Tess?" opýtala sa Mel. Hoci Theresa Dayhartová bola siedmačka, Molly a Melody boli jej dobré kamarátky.
,,Do čerta so Záškodníkmi!" zanadávala a rozhodila rukami.
,,Čo zas vyviedli?" zasmiala sa Molly Leederová.
,,Bola som na obchôdzke a videla tých nešťastníkov ako vychádzajú z hradu smerom k Zakázanému lesu. Merlin, ten odznak prefektky som si poctivo získala a kvôli ich hlúposti oň môžem prísť, keďže hrad mám dnes na starosti ja," povzdychla si.
,,Neboj, ja za nimi nejako nenápadne vykĺznem a privediem ich späť," usmiala sa na ňu Melody.
,,Dúfala som, že to povieš," pousmiala sa Theresa a dievčatá sa zasmiali. ,,Ďakujem ti, Mel," stisla jej ruku čiernovláska s hnedými očami.
,,Nemusíš mi ďakovať, Tess," opätovala jej úsmev, obula si topánky, vzala si prútik a teplú bundu a vybrala sa za nepoučiteľnými chrabromilčanmi, pričom jej bystrohlavská prefektka ešte raz pripomenula, že ju nikto nesmie vidieť.
Opatrne sa teda zakrádala chodbami k jednému z tajných východov, o ktorom vedela práve vďaka Záškodníkom a ich čarovnej mape, ktorou sa jej pochválili minulý školský rok. Mala šťastie a nikoho nestretla. Prebehla cez trávnaté pozemky hradu a ocitla sa na menšom kopčeku, odkiaľ mala skvelý výhľad. Naľavo sa v diaľke črtalo svetlo z Hagridovho domčeka a napravo, iba niekoľko metrov od nej, začínal Zakázaný les. A tam ich zbadala, presnejšie tmavé siluety chlapcov. Opatrne teda zbehla dolu kopcom za nimi.
James, Sirius a Peter stáli tesne za krajom lesa a niečo si šuškali.

,,Nočné vychádzky sú klišé," povedala a oni sa strhli, keď začuli jej hlas. Došla až úplne k nim a znova nahlas prehovorila: ,,Od vás by som čakala niečo originálnejšie."
,,Psst! Tichšie!" napomenul ju James. Melody si založila ruky na hrudi.
,,Lebo čo?" povedala schválne ešte hlasnejšie.
,,Sklapni!" povedal Peter, čo ju dosť naštvalo. Už-už mu chcela vynadať, keď čosi v lese zašušťalo a zapraskali konáriky. Mel si myslela, že v lese niečo schovávajú a Remus, ktorý tu chýbal, tam niečo vyvádza a oni naňho snáď čakajú alebo tak niečo. Pri Záškodníkoch si človek nemôže byť nikdy istý. A hoci by sa mala Melody v tejto situácií báť, jej zvedavosť bola silnejšia.
,,Čo je to tam?" vykročila opatrne bystrohlavčanka do lesa.
,,Zbláznila si sa, Teachová?! Vráť sa! Ihneď!" šeptom na ňu kričal Black a chcel ju zastaviť. Melody však kráčala ďalej a on sa ju snažil dobehnúť.
Otočila hlavu k nemu, pričom pokračovala v chôdzi.
,,Ak si myslíš, že..." začala no potkla sa o jeden z koreňov a padala. Skríkla tak nahlas, až sa to ozvalo v celom lese a Siriusovi bolo hneď jasné, že toto nebude dobré. Snažil sa ju zachytiť, no bol od nej príliš ďaleko. Teachová sa kotúľala dole kopcom a on jej bežal na pomoc.
Melody pristála na bruchu s doškriabanými rukami a zahrešila: ,,Do pekla!"
Chcela sa pozbierať zo zeme, ale pred jej tvárou odrazu zbadala akési pazúrnaté ruky alebo skôr laby. Čosi nad ňou nahlas dýchalo. Pozrela sa pomaly hore a zbadala vlkolaka.

,,No do riti!" okamžite sa posadila a posúvala sa dozadu. Vlkolak klesol na štyri a zlovestne sa prikrčil, pripravený zaútočiť. Díval sa na ňu ako na svoj polnočný chod, čo sa jej ani trochu nepáčilo. Zviera tlmene zavrčalo a z úst mu tiekli sliny.
,,Pokoj, pokoj Remus!" zrazu pribehol Black a postavil sa medzi vystrašenú Teachovú a zjavne hladného vlkolaka.
Kde on vidí Remusa? prebleslo Mel hlavou.
,,Šibe ti Black? Pomôž mi!" zašepkala naliehavo.
Vlkolak vyzeral, že čo chvíľa zaútočí. Sirius podal Melody ruku a pomaličky jej pomohol vstať. Vtedy po nich zviera vyštartovalo a oni sa rozutekali späť ku kraju lesa. Black hlasno nadával a ťahal Mel za sebou. Už zbadali trávnatú lúku a Jamesa s Petrom schovaných za stromom, keď ich ale tvor predbehol a zatarasil im cestu. Zastali. Sirius vytiahol prútik a práve keď vlkolak znova zaútočil, vyslal po ňom nejaké kúzlo, ktoré ho trafilo priamo do čela. Zviera zapišťalo a rozbehlo sa späť do hlbín lesa.
,,Prepáč, kamoš," povedal Sirius a potiahol prestrašenú Melody za ruku.

Darebáctvo sa podarilo! [HP Fanfiction]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum