7.

54 6 0
                                    

V stredu po večeri sa Veľká sieň skoro úplne vyprázdnila. Záškodníci sa však ešte napchávali zvyšnými koláčmi a rozoberali plány na najbližšie dni.
,,Čo tak zájsť dnes do Rokvillu?" navrhol Remus.
,,Keby sme tam neboli predvčerom, bol by to skvelý nápad," zamietol James.
,,A čo Zakázaný les?" opýtal sa s nadšením Peter.
,,To by bolo tiež super, lenže ja....nie som ako vy," koniec vety dodal Lupin tichšie.
,,Kedy je vlastne spln?" zašepkal Sirius.
,,Až o dva týždne," mierne sa zamračil Námesačník. Jeho traja priatelia mali spln pochopiteľne radi, keďže sa mohli celú noc slobodne túlať po lese vo svojich zvieracích podobách, lenže Remus nemal na výber a musel sa premeniť na to ohavné zviera, ktoré v sebe nemalo ani štipku z chlapcovho charakteru.
,,Ooch," povzdychol si Sirius.
,,Ahojte," prišla k nim usmiata June.
,,Čau," odzdravili jej traja Záškodníci. Štvrtý vstal a so žiarivým úsmevom ju pobozkal.
,,Ehm, ehm," odkašľal si James.
Remus prevrátil očami a chytil svoju priateľku za ruku.
,,Tak sa zatiaľ majte, chalani," rozlúčil sa s nimi.
,,Drž sa, Námesačník," dvihol do vzduchu zovretú päsť pobavený Sirius. Remus mu venoval falošný naštvaný pohľad a odišiel s June z Veľkej siene.
,,Tak čo teda budeme robiť?" vzdychol si James. V tú istú chvíľu si Black všimol osamelú dievčinu pri bystrohlavskom stole a svojho priateľa nepočúval, až kým mu neluskol prstami rovno pred očami.
,,Haló, Tichošľap?"
,,Prepáč kamoš, ale ja už asi mám program," rozopol si vrchný gombík na košeli a nespúšťal oči z dievčaťa, ktoré k nim trom sedelo chrbtom.
Paroháč sa otočil a pochopil. Peter si ju všimol tiež a pobúchal Blacka po chrbte. James so Siriusom sa na seba uškrnuli a cassanova vyrazil k Melody Teachovej.

***

Melody bola naštvaná. Naštvaná na svojich rodičov a na ich prácu. Od detstva si už akosi zvykla na to, že jej otec bol kvôli rodinnom biznise málokedy doma, no v poslednom čase aj jej mama mala práce nad hlavu, hoci pracovala iba ako novinárka na čiastočný úväzok, čiže len občas písala nejaké recenzie alebo podobne. Takže posledný rok na ňu nemal čas ani jeden z rodičov, kvôli čomu sa s nimi už takmer vôbec nerozprávala. A ešte viac ju napálil list, ktorý jej od mamy prišiel len v utorok ráno. Odkazovala jej, že cez zimné prázdniny budú musieť obaja odcestovať a požiadala ju, aby ostala na Rokforte. Samozrejme sa jej ospravedlňovala a bolo jej ľúto, že nebudú môcť stráviť tieto Vianoce ako rodina, keďže to bol jeden z mála dní v roku, kedy boli vždy všetci spolu. Ale Melody mamine ospravedlnenia nezaujímali. Ak by so mnou chceli byť, tak by si urobili čas, pomyslela si. Ale možno to všetko bolo predsa len na niečo dobré. Konečne po tých niekoľkých týždňoch, čo v sebe dusila hnev na Johnnyho, sa naňho konečne vykričala a vyriešila problémy rozchodom. Neľutovala to, bolo to správne rozhodnutie, ale cítila sa trochu zvláštne. Predsa len spolu chodili už vyše roka a pol.

,,Čože tu tak sama?" odrazu si k nej niekto prisadol a vytrhol ju tak z myšlienok. Otočila hlavu doprava a zbadala Záškodníka s dlhými tmavými vlasmi.
,,To nech ťa nezaujíma, Black," otočila hlavu späť a tvárila sa, že ju upútala jej nedojedená večera. Chlapcova prítomnosť spôsobila, že Melody sa na tvár vrátil jej obvyklý výraz a na rodičov takmer úplne zabudla.
,,Frajer ťa nechal?" podpichol ju, hoci vedel pravdu.
,,Skôr ja jeho," odvetila a napila sa tekvicového džúsu.
Sirius sa snažil potlačiť úsmev a ležérne sa lakťom oprel o stôl.
,,Vieš, že dnes ti to veľmi pristane?" okomentoval jej čierne tričko s potlačou muklovského speváka menom Alice Cooper a tmavofialové rifle.
Melody sa pousmiala, keďže veľmi dobre vedela, že sa ju snaží zbaliť a dostať do postele. Bol tým predsa na celej škole známy a ona už teraz bola presne taká, akú chce. Slobodná. No jej to akosi nevadilo. Možno románik na jednu noc bolo presne to, čo po rozchode s Johnnym potrebovala. A tak s ním na oplátku flirtovala aj ona. V mysli musela uznať, že Sirius v tom bol naozaj dobrý a teraz už chápala všetky tie dievčatá, ktoré mu skočili na ten jeho očarujúci úsmev a sladké rečičky. A hoci vedela, že po tejto noci bude jeho ďalšia trofej, nechala sa jeho šarmom uniesť....presnejšie do jej bystrohlavskej spálne.

Darebáctvo sa podarilo! [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now