Gözlәnilmәyәn dәvәt..

3.1K 161 75
                                    

Elena dodaqlarını büzerek"Offf getmәk istәmirәm qızlar"dedi
Aubrey dostunu öperek"Sәnsiz nә edәk e biz orda nolar ki gәl"dedi ve Elenanı nefes ala bilmeyecek şekilde qucaqladı
Elena Aubreynin  qollarının arasından çıxaraq"Hava çox soyuqdu,mәn üşüyәndә әsәbi oluram,qoymuyacam sizi dә rahat әylәnәsiniz,ona görә mәnsiz gedin qızlar növbәti sәfәrә inşAllah"deyende bir qız qapını açdı
'Qızlar direktor sizi çağırır'
Elena refiqelerine baxaraq"Aaa bizi?Nә deyәcәk görәsәn?"dedi"Axı imtahan hәftәsidә deyil"
Qızlar düşünәrәk direktorun otağının qapısına gәlmişdilәr artıq...Qızlardan biri qapını döyür vә içәridәn gәlәn icazә ilә otağa daxil olurlar.
Direktor qızları görmeyine olduca sevincek bir şekilde"Mәnim gözәl qızlarım"dedi"Bilirsiniz ki hәr ilki kimi bu ildә Yeni il şәnliyi keçirilәcәk ve sizdәn mәktәbimizi tәmsil etmәyinizi istәyirәm.Elena,sәn hәmişәki kimi әn gözәl şeirlәrdәn birini seç ve arxa fonda musiqi ilә ifa et.Aubrey, Nana,siz öz rәqsinizi bilirsiniz.Әminәm ki mәni qürurlandıracaqsınız"
Bu an Aubrey ve Nananın üzü düşdü,hәlә onlar Elenanı razi sala bilmemişdiler, birdә bu mәsәlә çıxmışdı.Ama narazı da ola bilmәzdilәr çünki qızlar üçün mәktәblәri hәr şeydәn öndә dayanardı..
Aubrey ellerini arxasında birleşdirek"Saat neçәdә vә hansı mәkanda olacaq şәnlik?"deye soruşdu.
"Saat 11:00 da ve Orchard küçәsindә olacaq."Direktor gülümsәyәrәk "sizin üçündә yaxşı olar da maraqlı bir gün keçirәrsiniz "dedi.
"Nә? Orchard küçesindә?Saat 11:00 da?" Nana ve Aubrey ikisi dә bir anda qışqırdı.Elena ise tәәccüblü halda qızlara baxırdı.Direktor da ikisinin dә bu cür reaksiya vermәklerinin sәbәbinә maraq göstәrirdi.
Elena qızlara mәsәleni başa düşmәk üçün qaş göz etsә dә heçnә anlamırdı
Sonunda Nana gülümseyerek "Heç,biz sadәcә çox sevindik,saat da mәkanda bizә uyğundur, müәllim"dedi"tam saatında orda olacağıq."
Qızlar müdirin otağından sevinclә çıxdılar.Amma Elena hәlә dә ne baş verdiyinden bixeber idi
Aubrey Elenanın elini tutaraq"Yaxşıdaa artıq,sanki әn zәhlәn gedәn qızlarla gedәcәksәn ee,en yaxınların yanındadır daha niyә üzülürsәn ki?"deyende
Elena zorla üzündә gülümsәmә yaratdı.
Nana"Men çox acam" dedi "Bufete düşek?" Aubrey de Nanaya destek çıxaraq"Düz deyir,men de acmışam"dedi.
Qızlar aşağı mertebeye düşüb çayla kek istәdilәr Xanımdan.O xanımkı qızların sevimlisi toppuş şeker xalaları .Hәmişә bu qızlara ayrı bir qayğı göstәrәr,şirin söhbәt ederdi.Әsasәndә Elenaya...Ona qarşı tam ayrı bir hislә yanaşırdı.Dәrdlәri,problemlәri ilә marağlanar,hәll etmәyә çalışardı.Çox vaxt da yediklәrinin içdiklәrinin pulunu almazdı,Elena ne qәdәr tәkid etsә dә,almazdı xala.Bir dәfә isә aralarında belә bir söhbәt olmuşdu..
"Xala,axı sәndә burda işlәyirsәn,niyә mәnim pulumu almırsan ?Digәr uşaqlardan nә fәrqim var ki?Hami kimi olmağıma icazә ver ,xala.
"Canımın içi,sәn icazә ver mәn rahat olum,o pulu sәndәn alanda mәn rahat ola bilmirәm,sәbәbini izah edә bilmәrәm,amma nolar ağıllı qızım,anla mәni...Әgәr bir daha pul vermәyә cәhd etsәn,üzünә baxmayacam,bunu bil"
Xala ağır danışmışdı artıq,Elena o sözdәn sonra bir daha pul vermәyә cәhd etmәdi bele,onu gözә ala bilmәzdi çünki,Xalanı öz anasını kimi sevirdi hörmәt edirdi әn esası isә dәrdlәrini deyir içini boşaldırdı...
Qızlar yuxarıya qalxdılar.Elena özünü narahat hiss edib ayaqyoluna girib әl üzünü yudu,Nana ve Aubrey isә sinfә girdilәr..Zәngin çalınması ilә sinfә daxil oldu müәlllim. Dәrs Coğrafiya....
Yoxlamasını apardıqdan sonra Elenanın harda olduğu ilә maraqlandı..Nana narahat olduğunu vә birazdan gәlәcәyini söylәdi..Coğrafiya fәnnini qızlar sevmәzdi ,buna sәbәb birazda müellimlәrini sevmәmәlәri idi.Mәktәbdәki yegane kişi müәllim o idi.Sәrt,soyuq bir insan idi.Üzündәki qırışlardan çәkdiyi әzablar bәlli idi әslinde...
Olar?"dedi Elena başı aşağı şәkildә..Normalda Mr.Richard dәrse gecikәni azarlamalı idi,amma Elenaya sadәcә "keç qızım "dedi.Onun kimi sәrt soyuq birinin ağzına "qızım" sözü yaraşmırdı.
Dәrsin yarısı keçmişdi ,müәllim jurnala baxıb dәrs soruşmaq istiyәndә sinfin әn dәcәl uşaqlarından biri'Müәllim ,yәqinki dәrs soruşmazsınız,qabaqdan Yeni il gәlir nәdә olsa" dedi
Müәllim isә sifәtindәki sәrt duruşunu heç pozmadan "yeni il hәdiyәsi aparmaq istәmirsәn valideynlәrinә?"kinayәli gülümsәyәrәk "gәl dәrsi izah elә" dedi.
Uşaq mızıldansa belә lövhәyә çıxdı,yәni,mәcbur idi..Çıxmasa il sonu qiymәt ortalaması aşağı düşәr,müәllimin pis rәyidә әlavә olunardı...Hәә, rәy demişkәn,bu mәktәb әn özәl mәktәblәrdәn biri idi.Şagirdlәrin hamısı o mәktәbdә oxumaq üçün can atırdılar amma nәdәnsә daxil olanlar da o hәvәs yox idi..Nәsә problem olduğu hiss olunur.Ya sistemdә,ya uşaqlarda..
Ümid ediremmki,uşaqlardadır,çünki ölkәnin en seçilib-sayılan mәktәbindәki sistemdә problem varsa ölkәnin tәhsil sistemindәn şübhә duymağa başlayacağımı hiss edirәm..
"Çıxa bilersiniz" demesi ile müәllimin zeng vuruldu..Nana vә Aubrey cәld Elenanın yanına gәlib direktorun dediyi şәnlik üçün sabah tezdәnden gәlib hazırlaşmalı olduğlarını dedilәr..Elena başını tәrpәdib,sinfin qapısına doğru yönәldi..Aubrey bu vәziyyәtә daha çox dözә bilmәyib 'Derdin nәdir senin?'deyә sәslәndi..
"Sәnә bir dәrdimin olduğunu kim söylәdi?
"O zaman belә olmağına sәbәb nәdir?Şәnlik mәsәlәsi çıxandan belәsәn.Aaa yada biz sәni şәnliyә aparmaq üçün yalvardığımızdan bәri mi demәliydim???"
"Yalvarmaq??Sizdәn belә bir şey istәdiyimi xatırlamıram.."
Nana bir әlini Elenanın ,digәrini isә Aubreyә qoyaraq söhbәtә daxil oldu"Özünüzә gәlin,biz nә zamandan bәri dava edәr olduq??Hәәә??Elena,problemin nәdir bilmirәm,üreyim amma bizidә başa düş,sәnin üçün narahat oluruq..Aubrey, sәndә özünә hakim olmağa çalış,bir anlıq әsәblә qәlb qırmayın"
Elena Nananın dediyine cavab vermeyerek qapıya doğru yöneldi"Qızlar,sabah vaxtında burda olacam gәlәrsiniz,hazırlaşarıq,indi çox yorğunam vә evә getmәk istәyirәm" dedi ve otaqdan çıxdı.
"Yaaa,haraya ge...."demәk istәyәndә Nana Aubreyin ağzını әliylә qapadı. Vә onlarda ardınca çıxıb evlerine doğru getdiler..Sabah yorucu gün olacaq....

BaşqaWhere stories live. Discover now