5 povesti de groaza scurte

15 3 0
                                    

5. Laguna intunecata

Pentru a sarbatori primul an de facultate, sase prieteni s-au dus la camping in salbaticie. Dupa ce au condus ore intregi din cel mai apropiat oras, au descoperit o laguna, ascunsa chiar langa o stanca numai buna de ajuns cu masina. Si-au asezat tabara intre padurea din apropiere si si-au petrecut seara inotand in apa limpede si calda a lagunei. Cum soarele s-a cufundat sub copaci, unul dintre ei s-a dus in cel mai inalt punct al stancii si s-a aruncat, in timp ce restul se uitau la el. Rasul lor incet a disparut asteptandu-l sa iasa la suprafata. A durat doar jumatate de minut pana cand au sarit in apa dupa el. Luptandu-se necontenit printre stufii lagunei, il cautau fara speranta. Intr-un final au iesit, dar de atunci, nu si-au mai vazut prietenul niciodata. Cu inima zdrobita, s-au intors la oras si au trecut printr-un an de facultate ciudat si singuratic in care singura lor consolare era faptul ca o sa se intoarca la laguna pentru a onora aniversarea mortii prietenului lor.

Un an trecuse si s-au intors la laguna, dar cum se apropiau si-au vazut prietenul stand fix acolo, cu capul aplecat. Surprinsi si entuziasmati au inceput sa strige si sa fuga spre el, dar nu s-a intors. In timp ce se apropiau mai tare il strigau din ce in ce mai disperat, dar totusi fara nici o miscare din partea lui. Fugeau spre el plini de bucurie, dar s-au oprit brusc atunci cand au vazut pe malul apei, nu una, ci cinci cruci.

4. Mi-am pierdut telefonul

Aseara un prieten m-a invitat insistent sa mergem la un bar unde urma sa cante trupa lui preferata. Dupa cateva pahare mi-am dat seama ca telefonul meu nu mai era in buzunarul blugilor. Am verificat masa la care stateam, barul, baile, nimic, ghinion. I-am cerut telefonul prietenului meu sa ma sun ca sa vad daca asa il voi gasi.

Dupa ce a sunat de doua ori, cineva a raspuns, s-a auzit un chicotit foarte ciudat, si a inchis. Am incercat sa mai sun dar nu a mai raspuns. In final m-am resemnat, am acceptat ca l-am pierdut si m-am indreptat spre casa.

Cand am ajuns, mi-am gasit telefonul pe noptiera, acolo unde l-am lasat.

3. Un pui de somn in masina

Mami intotdeauna ne lasa acasa pe mine si pe tati in noptile de Sambata. Eu si tati mergem sa luam inghetata de fiecare data dupa ce mancam cina. Trebuie sa stau pe bancheta din spate pana cand voi fi baiat mare. Dupa ce desenul meu cu Barney se termina, merg in bucatarie sa vad daca tati s-a apucat de gatit cina, dar de data asta nu e acolo, Am vazut o notita pe masa care spunea ca mami si unchiul James merg undeva impreuna. Nu sunt sigur, nu citesc atat de bine,

Merg sa il gasesc pe tati in garaj. Inchid usa in spatele meu, cum mi s-a spus ca trebuie sa o fac. Tati e in masina si deja i-a dat drumul.

Cred ca nu mai luam cina in seara asta, mancam doar inghetata. Ma urc pe bancheta, in spatele lui tati pentru ca nu sunt inca baiat mare.

Tati nu a zis nimic cand l-am salutat. Poate ca nu ma aude din cauza ca e pornita masina. Cred ca o sa trag un pui de somn in drum spre inghetata.

Ma simt cam adormit.

2. Fantoma mama

Cand eu si sora mea Betsy eram copii,familia noastra a trait pentru o peroada, intr-o casa la ferma. Iubeam sa ii exploram fiecare colt prafuit si sa ne cataram pe marul din gradina din spate. Dar cel mai favorit lucru al nostru era fantoma.

Ii spuneam Mama, pentru ca parea buna si avea grija de noi. Din cand in cand, dimineata, eu si Betsy ne trezeam si gaseam pe noptierele noastre cate o cana care nu era acolo cand ne culcasem. Mama le-a pus acolo, in caz ca o sa ne trezim noaptea si o sa ne fie sete. Ii placea sa aiba grija de noi.

Printre mobilierul original al casei era si un scaun de lemn antic pe care il tineam sprijinit de peretele din sufragerie. Oricand eram ocupati uitandu-ne la TV sau jucandu-ne ceva, Mama misca scaunul acela putin mai in fata, inspre noi. Cateodata reusea chiar sa-l miste pana in mijlocul camerei. Intotdeauna ne simteam tristi ca trebuie sa il mutam inapoi la perete, Mama doar voia sa fie aproape de noi.

Ani mai tarziu, dupa ce ne-am mutat de mult de acolo, gasisem un articol intr-un ziar mai vechi despre casa de la ferma si despre cine locuise inainte acolo. O vaduva. Si-a omorat cei doi copii punandu-i sa bea o cana de lapte cu otrava, inainte sa se culce, dupa care s-a spanzurat.

Articolul includea si o poza cu sufrageria, in care era femeia spanzurata de tavan si acelasi scaun de lemn cazut fix in mijlocul camerei.

1. Destul de mare pentru ce?

De fiecare data cand il intrebam pe Tata ce face in pivnita, raspunsul lui era intotdeauna acelasi.
"O sa iti arat cand esti destul de mare."
Mi-am inchipuit ca se referea la destul de mare ca sa conduc, in felul acesta as putea sa scap de cadavre in padure, in loc sa o faca el. Sau poate ca indeajus de mare ca sa beau, ca sa pot alege ultimele lui victime prin baruri. Sau, posibil, destul de mare ca sa pot detine o arma, ca sa fiu mult mai eficient cand facem crimele.
Vezi, ceea ce trebuie sa stii despre Tatal meu este ca e un criminal in serie.

Ascunde foarte bine asta de restul lumii. Dar, sa fiu sincer, am stiut de secretele lui murdare de ani intregi.
Cand aveam 15 ani l-am vazut pe dragul meu Tata tragand pe la usa de la intrare, un sac cam de marimea unui om, la miezul noptii. Apoi au urmat petele de sange de pe hainele lui, tipetele terifiante de la parter, si toate aventurile lui de o noapte. Nu trebuie sa fii un geniu pentru a-ti da seama.
Indiferent de ce carnagiu face Tata, stiu ceva sigur, de abia astept sa ma distrez si eu. Impreuna, o sa facem o echipa perfecta, tata si fiu, atragand si scapand de captura noastra, exact ca doi prieteni la pescuit. Practic e dreptul meu din nastere.
Dupa cateva zile de la implinirea vastei de 18 ani, Tata s-a decis in cele din urma sa imi explice cum sta treaba.
La fel de elocvent ca si pana acum, imi explica natura chemarii sale criminale, cum, de cand mama l-a parasit cu ani in urma, a ruinat si omorat femei frumoase doar din placere.
"Spencer, vreau ca tu sa imi duci mai departe mostenirea" mi-a spus el, auzind astea, doar dau din cap uimit.
Mergand la subsol, descopar ca totul e la fel de cosmar ca si cum mi-am imaginat si dorit. Lanturi, taietoare de carne, bucati de membre desprinse de corpuri, totul este acolo. Timp de ore intregi, am studiat diferitele instrumente de tortura. Doar tinandu-le in maini, simtindu-le greutatea adevarata, toate vietile pe care le-au luat, toata mizeria pe care o vor crea.
"E perfect, tata!" am zbierat. "Stii, nu a trebuit sa astepti atat de mult pentru a-mi spune de toate astea."
"Ei bine, fiule" spune el ranjind, si vocea i se transforma intr-una plina de rautate. "Cum am spus si inainte, trebuia sa fii destul de mare..."
Se opreste si rade.
"Destul de mare pentru pedeapsa cu moartea."
In departare, se auzeau sirenele de politie.

Horror stories (Romana)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum