A inceput doar cu o picatura in tavan

15 3 0
                                    

Sezonul ploios si-a dat startul la începutul verii, iar ploaia in luna iunie nu era o exceptie. Acest om nu era surprins de faptul ca a descoperit scurgerea apei de ploaie din tavanul său din sufragerie. Ridicand din umeri, a așezat un vas înalt sub scurgere asteptand ca acesta să se oprească singura. Cu toate acestea, a continuat să plouă și într-o clipita, vasul deja era aproape sa devina plin. De acum trebuia ca in fiecare dimineata să arunce apa imediat cand se trezea și imediat după ce se întorcea acasă de la serviciu.

În cele din urmă, a început să observe daune provocate de apa la sursa scurgerii. Plafonul alb s-a decolorat, transformându-se intr-o nuanță plictisitoare de maro. S-a uitat la vreme și și-a dat seama că va continua să plouă sporadic în următoarele zece zile. Bărbatul era îngrijorat ca tavanul sa nu mucegaiasca și sa trebuiasca sa plateasca o reparație mult prea scumpa, așa că a chemat un "om bun la toate" de prin zona.

Din păcate, barbatul nu a putea sa semneze pentru ca sa se faca reparațiile – doar proprietarul apartamentului putea. Asa era contractul dintre ei. Omul și-a sunat proprietarul, dar nu a putut sa dea de el. I-a lăsat câteva mesaje vocale, în care a detaliat modul în care daunele deveneau din ce în ce mai grave. Bărbatul nu stia motivul pentru care proprietarul nu raspundea la telefon; de obicei tineau legătura, vorbind cel puțin de două ori pe lună. În cele din urmă, s-a gandit ca daca se intampla ceva cu tavanul, clar nu v-a fi vina lui.

Într-o noapte, bărbatul a fost trezit de un sunet foarte puternic. Se întoarse repede si isi aprinse lampa lui de pe noptieră și, doar vag, putea vedea o masă răsturnată și o formă mare care statea peste ea. A ieșit repede din apartamentul său și a chemat poliția, aproape sa vomite din cauza mirosului.

Bărbatul statea acum în secția de poliție cu o pătură înfășurată în jurul umerilor și o cană de cafea calda în mâini. Un lucru stia sigur. În tavanul lui fusese un cadavru, iar apa a stricat atat de tare tavanul, încât a cedat sub greutate. Până acum, cadavrul era neidentificabil din cauza apei dar era autopsiat. În timp ce bărbatul aștepta, și-a sunat proprietarul și, în cele din urmă, i-a raspuns, intrând în panică în timp ce explica situația. Proprietarul său era la fel de alarmat, iar bărbatul l-a rugat să vină la sectie pentru a ajuta cu declaratia pe care tocmai o scria.

Omul s-a oprit din scris a coborat receptorul telefonului, intreband un politist de acolo daca cadavrul a fost identificat. Se vedea pe fata politistului ca era terifiat. A dat din cap ca da. Cadavrul apartinea lui Richard Thopmson, proprietarul apartamentului, iar acesta murise in urma cu peste un an. Atunci barbatul s-a intrebat, ''Daca proprietarul e mort, atunci cu cine tocmai am vorbit?''.

Horror stories (Romana)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum