Karantén Kvóta 3. - Cápamese

27 0 0
                                    

Elképzeltétek valaha, hogy milyen lenne, ha a nagy filmeseink stílusát átültetnénk gyerekmesékbe? Egy gyerekbarát Tarantino sajnos nem működne, ám egy Guy Ritchie féle animációs filmet mindenképp megnéznék. Sajnos ennek híján egyetlen lehetőség maradt...
Martin Scorcese gengszterfilmjei halakkal előadva. Ez a Shark Tale.

A 2004-es Dreamworks alkotás ezt a koncepciót viszi tökélyre

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A 2004-es Dreamworks alkotás ezt a koncepciót viszi tökélyre. Kicsit a Shrek érzetét kelti, animációs film felnőtteknek, de úgy, hogy a gyerek is élvezze. Nem a legkiemelkedőbb alkotások és messze nem olyan maradandó mint a Shrek ismerős világa. De magával ragadó és szórakoztató darab.
A történet Oscar-ról(Will Smith) a bálnamosóban dolgozó nyelvkaparóról szól, aki bármit megtenne a hírnévért. Hatalmas adósságot halmoz fel főnökénél Sykesnál.(Martin Scorcese) Mivel Sykes cége a Cápa mafia vezetőjét, Don Lino-t(Robert De Niro) ért sértés miatt veszélybe kerül, megpróbálja behajtani a tartozást. A sikertelen törlesztést követően Oscart kiviszik az óceán mélyére, hogy cápa eledel legyen. Rá is talál a félénk Lenny(Jack Black) és Frankie, a Nagy Fehér Don két fia. Egy szerencsés véletlen folytán azonban Frankiet egy vasmacska agyoncsapja. Ő meg is ragadja a lehetőséget, hazudik Sykes embereinek a történtekről, hazatér és Korall városban, ezután őt a Cápaölőként ismeri meg a világ. Egy csapásra sztárt faragnak Oscarból, aminek híre hamar eljut az Óceán távolabbi zugaiba is. Köztük Don Lino-hoz.

A 3D animáció már kicsit öregecskének hat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A 3D animáció már kicsit öregecskének hat. Kicsit darabosak a modellek, a textúrák a régi videójátékokat idézik. De stílusában eltalálták a mozgásokat. Mindenkinek egyéni mozgáskultúrája van, de teljesen halszerűek maradnak ha helyváltoztatás is történik.
A színészek munkája kissé kileng. Mindenki egy rá jellemző celeb stílust játszik. Mind De Niro, mind Smith, mind Jolie, mind Black. Nem hoznak sokat de magukat jól játszák.
Az igazán kiemelkedő része a mesének szerintem(és meglehet dobálni) a magyar szinkronos változat szövegkönyve. Istentelen mennyiségű szóviccel, pörgős dialógokkal és utalásokkal operál. Ez ugyanígy igaz az eredetire is, de magyarban úgy pofán vág a szövegkönyv hogy a hal adja a másikat.

"Attól függ egyébként, hogy a jelenlévők hogy működnek együtt egyénként. Na meg egyenként"

A Cápamese egy szórakoztató és emlékezetes kis animációs film

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Cápamese egy szórakoztató és emlékezetes kis animációs film. Egy lightosabb Shrek ha úgy vesszük. Nem kiemelkedően mély, de ameddig tart addig szórakoztató. Tudom ajánlani egy kis szomorkásabb napra, ha csak úgy szórakozni szeretnétek.

Akiknek ajánlom:
+ Akik egyszerűbb szórakozásra vágynak.
+ Akik kíváncsiak milyen lenne egy gengszterfilm halakkal.

Akiknek nem ajánlom:
- Akik nem élvezik az egyszerűbb filmeket.
- Akik valami maradandóval kívánják tölteni idejüket.


Filmek és FilmezésWhere stories live. Discover now