Gentlemen - Visszatért-e Guy Ritchie?

49 1 0
                                    

Guy Ritchie napjaink egyik legszerzőibb rendezője és legegyedibb stílusú alkotója. A brit alvilág szószólója, a gengszterek szócsöve az elmúlt években kicsit kivonult a rivaldafényből. A Blöff; a Spíler; a Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső után a két legjobb Sherlock Holmes filmet tette le az asztalra, Jude Law és Robert Downey Jr. párosával. Azonban a tényleg sajnálatos bukást elszenvedő King Arthur(ami ténylegesen jobb sorsra kellett volna jusson, mert szerintem fantasztikus) majd a Disney remake gyártás eredményeképp megszülető Aladdin már nem kapta meg azt a figyelmet és elismerést amit a rendezőtől várnánk. Így aztán legújabb filmje, a Gentlemen egy visszatérés az angol szigetek alvilágához és a gengszter filmek műfajához.

Leszögezném, hogy ez a film is ismét belopta magát a szívembe, úgyhogy ha bármi negatívumot elmondhatok az az, hogy Guy Ritchie nem való mindenkinek

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Leszögezném, hogy ez a film is ismét belopta magát a szívembe, úgyhogy ha bármi negatívumot elmondhatok az az, hogy Guy Ritchie nem való mindenkinek. Főleg nem a Gentlemen, ami amúgy végig komolyan veszi a címét. Igazságos, udvarias, úrias elbánást kap a filmben mindenki. Nem gyilkolásznak vagy verekszenek ész nélkül a profik, szépen fogalmazva küldik el egymást a p*csába. Végig Úriemberekhez méltóan viselkednek.
A sztori Mickey(Matthew McConaughey) az Amerikából az őshazába költözött díler és bandavezèr történetét meséli el, ahogy beleunva a Mariskába, megpróbálja eladni birtokát, ami mindenki érdeklődését felkelti. Kezdve az ázsiai mafia ifjú titánjával(Henry Golding), a konkurens terjesztőn(Jeremy Strong) át, egészen egy ravasz és enyhén homokos oknyomozó riporterig(Hugh Grant valami frenetikusat hoz) és még olyan ártatlanokat is belekever mint Collin Farrel Edző Bá'ja, aki a kedvenc karakterem lett filmben a határozott, becsületes és végletekig humoros stílusával. Mellette még a film igazi főszereplőjét, a kissé idegbeteg Charlie Hunmamet emelném ki, aki egy igazi úr amíg ki nem akasztják. Kissé sznob, ám megnyerő, szimpatikus és lojális.

Bár látom más kritikák mire gondoltak a sablonos karakterekkel, mégis csak azt tudom mondani, hogy lesz*rom a sablonokat

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Bár látom más kritikák mire gondoltak a sablonos karakterekkel, mégis csak azt tudom mondani, hogy lesz*rom a sablonokat. Hihetetlen szórakoztató és magával ragadó a film. Mégha a meséléses intro kicsit túl hosszúnak is hathat(főleg Grant kismonológja a moziszalagokról) egy pillanatra se veszítette el a figyelmemet a film ami azért is nagy eredmény mert úgy ugrál komoly gengszterfilm ès szatíra között, hogy az fenomenális. Egyik pillanatban egy vérkomoly zsarolással fűszerezett, feszült beszélgetés, majd a következőben egy a fagyasztóban tárolt orosz tinédzser hullájának öléből veszik elő a steaket, mert megéheztek. Imádom hogy a film karaktereinek egyike sem teljesen buta. Közülük Edző Bá' emelkedik ki igazán, aki tisztában van a helyével, az alvilág szabályaival, a tettei következményeivel, de a jogos törlesztéssel és a mafiában ragadással is. Igazán szemmel követhető Guy Ritchie érettebb világ látása, ahol már nem a kicsiben balhézó kölykökről szól a film, hanem az őket egyengető vagy éppen félrállító profikról. Na meg a metahumort is imádtam a filmben(Ahogy Grant forgatókönyvként eladja a Miramaxnak a Gentlemen forgatókönyvét).

  A Gentlemen egy szórakoztató és lendületes film, ami folyton fenntartja a figyelmet és bár sablonokból építkezik, stílusa továbbra is Ritchie műveinek hangulatát hozza, amihez foghatót kevesen tudnak alkotni

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

  A Gentlemen egy szórakoztató és lendületes film, ami folyton fenntartja a figyelmet és bár sablonokból építkezik, stílusa továbbra is Ritchie műveinek hangulatát hozza, amihez foghatót kevesen tudnak alkotni.

Akinek ajánlom:

+ Akik szeretik a gengszter filmeket
+ Akik szeretik Ritchie stílusát és filmeit.
+ Akiknek bírja a gyomra a fekete humort, nem sértődnek meg egy két sértésen(Nem azért vagy feka köcsög mert feka vagy, hanem mert köcsög vagy és még feka is!)
+ Akik jól akarnak szórakozni
+ Akik szeretik ha egy film néha elkalandozik és csak úgy mesél egy-egy érdekes történetet.

Akiknek nem ajánlom:

- Gyengébb gyomrúaknak
- Akik nem szeretik az angol humort.
- Akik nem szeretik az offenzív vicceket.
- Akik nehezen viselik ha egy film a semmiről mond monológokat, hogy aztán visszatáncoljon.
- Aki Ritchie régi filmjeit akarja látni. Ez kétségkívül egy érettebb és lassabb darab.
- Akinek eddig sem tetszettek Ritchie filmjei.
- Újságíróknak, az ázsiai mafiának, konkurens deale... kritikusoknak és malacoknak.

Filmek és FilmezésTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon