Μοναξιά

58 5 0
                                    

Οχλος.

Ένας όχλος από εκατοντάδες εφηβους ... ανέμελους , ξεγνοιαστους , χαμογελαστους όμως πραγματικά ευτυχισμένους;

Κανενας δεν μπορει να ξέρει τι προβλήματα αντιμετωπίζει σπίτι του ο καθένας από αυτούς .

Κανενας απολύτως. Αυτό ομως είναι καλό. Είναι καλό γιατί παραμένεις αυτο το άτομο που οι αλλοι θελουν να βλεπουν ότι είσαι και όχι εκείνο που είσαι αληθινα. Αυτή άλλωστε είναι η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να έχεις φιλους σε αυτή την ηλικία.
Να μην είσαι ο εαυτός σου . Να είσαι ίδιος με εκείνους και το σημαντικότερο σου ζήτημα να είναι το τι θα φορέσεις στο επόμενο πάρτι .

-Ρόμπερτς ; Κέιτλιν Ρόμπερτς;

Μια φωνή διακόπτει τις καταστροφικες , απαισιοδοξες σκέψεις μου .

Σηκώνω το κεφάλι μου .
Είμαστε ήδη στην τάξη . Χωρίς καν να το καταλάβω είμαι καθιστη στο ίδιο θρανιο με πέρυσι, στο τέταρτο τις πλευράς με τα παραθυρα ... μόνη μου .

-Παρουσα !

Λέω στην καθηγητρια που κάθεται στην άκρη της έδρας κρατώντας αμηχανα τον καταλογο στα χερια της .

Είναι νέα και όμορφη , αρκετά καλή θα έλεγα . Μπορεί να είναι η πρώτη της φορά που διδάσκει. Το σίγουρο πάντως είναι πως τα βλεμματα όλων των αγοριών της τάξης είναι στραμμένα πάνω της .

- Ονομάζομαι Γεωργίου Ελισάβετ και μαζί θα κάνουμε το μάθημα της νεοελληνικης λογοτεχνίας. Είμαι καινουρια όχι μόνο στο σχολείο σας αλλά και στον εργασιακό αυτόν χωρο γενικα , καθώς είναι η πρώτη μου φορά που διδασκω. Θα ήθελα να είσαστε ήσυχοι κατά την διάρκεια του μαθήματος και ότι απορία ή πρόβλημα εχετε να μην διστάσετε να το συζητησετε μαζί μου . Τι θα λεγατε να αρχισουμε με...

Πάει να ολοκληρωσει την πρόταση της αλλά ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και ένα αγόρι εισβάλει στην τάξη. Δεν ήταν εδώ πέρυσι ... δεν τον έχω ξαναδει.

- Καλημέρες ! Εδώ είναι το Γ '2 σωστά δεσποινις;

Όλη η τάξη ξεσπαει σε δυνατά ασταμάτητα γέλια . Αυτό για εμένα λέγεται απώλεια σεβασμού και ηθικής .

- Μάλιστα εδώ είναι . Θα σε παρακαλούσα να με φωνάζεις κυρία Γεωργίου και να μην ξαναργησεις στο μάθημα γιατί θα αναγκαστω να μην σε δεχτώ. Μπορείς να καθισεις.

- Όπως επιθυμείτε κυρία Γεωργίου.

Λέει το αγόρι με έναν χλευαστικο τόνο και στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο σκαναρει ολόκληρη την αίθουσα με τα ματια του με σκοπό να βρει μια κενή θέση.

Η ΕξαφανισηTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang