6. Jak o tom chtěli říct Rossovi

217 19 3
                                    

„Joey, musím ti říct, že celej den myslím na tu scénu v který si hrál," řekla Rachel hned, jak se za ní zavřely dveře a okamžitě zamířila ke gauči, aby se mohla posadit vedle Joeyho. „Byl jsi prostě úžasnej," pochválila jej a lípla mu pusu na tvář.

„Ále, ten scénář byl dobrej a režisér taky... A ta herečka byla taky dobrá," mumlal, „ale na mě nemaj!"

„To ne!" souhlasila s úsměvem Rachel. „Honem, pověz mi, co se stane zítra," vyzvídala. V těchto chvíli si vždy vzpomněla na svůj vztah s Rossem. On o její práci nikdy moc zájem nejevil, ale to ani ona o tu jeho. Až teď viděla, jak moc to jejich vztahu uškodilo. Jistě, vždy se snažili být pro druhého oporou, ale nebylo to takové jako s Joeym.

„Zrovna si opakuju text... Chceš ho číst se mnou?" zeptal se a Rachel cítila, jak se jí do tváří hrne horkost.

„Já? Ale já nejsem herečka," odpověděla váhavě.

„Dobře, tak já poprosím Moniku," řekl a začal se zvedat z gauče. Nebyl ani trochu překvapený, když ho Rachel stáhla zpátky na gauč.

„Na tu kašli, ta role je moje!" vykřikla.

Joeymu se na tváři objevil samolibý úšklebek. Přesně tuhle reakci čekal. „Dobře, takže tady na tý straně od shora."

„Tak jo...  Ahoj, Draku. Divím se, že jsi tady."

„Nechápu, že sis ho vzala."

„Co mi zbývalo? Držel mou sestru v žaláři!" přečetla šokovaně. Chozením s hercem mělo jistou výhodu, nemusela čekat, až to poběží v televizi, aby se dověděla, co bude dál.

„Co bude s námi? S tím, co k sobě cítíme?"

„Je konec. Musíš se s tím vyrovnat."

„Copak to jde? Když vím, že už tě nikdy nesevřu v objetí, ani se nedotknu tvé kůže a neucítím tvé rty. A že se už nikdy nepomilujem. Jak se vyrovnat s tím, že tě už nikdy nepolíbím, když to jediné, co teď nesmím, je tě políbit."

„Polib mě," vyhrkla Rachel. Věděla, že všechno, co říká, jsou jen seriálové repliky, ale i tak se její srdce nepříjemně stáhlo pod jeho slovy. Pocítila úzkost a musela se ujistit, že slova, která říkal, patřila Drakovi a ne Joeymu.

„Cože?"

„Polib mne," zopakovala.

„Ale to není v textu," poznamenal Joey a vzal jí scénář z ruky, aby se mohl podívat, jestli to před tím nepřehlédl.

„To říkám já," vysvětlila, spojila ruce za jeho krkem a než stihl Joey něco říct, spojila jejich rty. Vložila do toho všechny své city, které k němu přechovávala a odmítala polibek ukončit dřív, než budou bez dechu. „Musíme jim to říct," vydechla, když se od sebe po chvíli odtáhli.

„Jsme připravení na to co přijde?"

„Jednou nás štěstí opustí a přijdou na to. Musíme jim to říct my. Víš, jak to dopadlo, když jsme každej postupně odhalili Moniku a Chandlera. Musíme jim to říct a musíme to říct Rossovi jako prvnímu."

„Bude mě nenávidět," hlesl Joey a Rachel jej chytla za ruku.

„Joey, zlato, to není pravda. Nemohu ti slíbit, že na nás nebude naštvaný, ale smíří se s tím. Mezi jím a mnou už dlouho nic není. Já miluju tebe a to se nezmění, ano?" řekla jemně a lípla mu malou pusu na rty.

„Taky tě miluju," vydechl s úsměvem na tváři. Nechtěl, aby na něj byl Ross naštvaný, ale bylo mu jasné, že se tomu nevyhne. Modlil se jen, aby Rachel měla pravdu a Ross se s tím nakonec smířil.

Přátelství, které skončilo láskouKde žijí příběhy. Začni objevovat