TarryHrabs

76 11 1
                                    

Ďalší rozhovor som si dohodla s TarryHrabs . Týmto rozhovorom ju chcem trochu potešiť, pretože cez jarné prázdniny mala ísť do Nórska, ale bohužiaľ kvôli korone nemohla ísť. Takže tento rozhovor sa bude odohrávať v kamenistých častiach Nórska, ktoré sa nazývajú Fjordy.

Po dlhšom hľadaní so m ju našla ako sa pozerá na tú všetku krásu okolo.

,,Ahoj, rozhovor môžeme urobiť pokojne aj tu. Môžeme začať?"
,,Áno," obidve sme sa usadili a ja som vytiahla zošit a pero z malého batoha.

,,Aký pocit si mala keď si zverejnila prvú kapitolu svojho prvého príbehu?"
,,Asi neutrálny a očakávajúci. Myslela som, že to nikto nebude čítať, ale chcela som to skúsiť."

,,Kto alebo čo je pre teba najväčšou inšpiráciou?"
,,Inšpirujem sa vlastne čímkoľvek. Prírodou, ľuďmi, všetkým."

,,Máš nejaké zvyky ohľadom písania? Aké? "
,,Zvyky ohľadom písania nemám asi žiadne. Možno také, že sa mi asi lepšie píše na papier, keďže si od šiestich rokov píšem knihy zážitkov a dovoleniek."

,,Od vtedy čo si na wattpade, máš viac skúsenosti s písaním?"
,,Áno aj nie. Keďže je tu veľa príbehov so zlou gramatikou, veľa mi to nedáva. No sú tu aj kvalitné príbehy. S písaním mám asi trochu viac skúseností, aj keď som začala písať už v šiestich (knihy zážitkov) a potom som písala napríklad aj do power pointu a zošitov (Ranč Pekná lúka, Farma Na čistinke, Ovocný sad Krásne počasie, Vianočné rozprávky, Príbehy štyroch kamošiek, Emka a detský kútik, Dobrodružstvá Peti Tajomnej,... žiaľ som prišla minimálne o prvé štyri po aktualizácii počítača a na prvých troch mi dosť záležalo, takže boli aj slzy). Keď som natrafila na Wattpad, už som písala do poznámok, ale i tak mi Wattpad niečo dal. No na mojich knihách to veľmi nevidno, keďže dávno neboli aktualizované."

,,Aký typ príbehu rada píšeš a aký typ rada čítaš? Prečo?"
,,Môj obľúbený žáner je Fantasy. Takže čítam zväčša Fantasy, ale super je aj Sci-Fi, dobrodružné príbehy a detektívky. Najradšej píšem to, čo čítam. Takže Fantasy a Sci-Fi."

,,Čo si myslíš o fanfikciách a o takýchto podobných príbehoch? Pretože nie každý ich má rád."
,,Ja patrím k tým ľuďom, ktorí fanfikcie nemajú radi. Ja sama som jednu napísala, ale to bolo ešte pred Wattpad časmi... Fanfikcie na knihy a filmy mi až tak nevadia. Fanfikcie na ľudí zase rada nemám. No keď si môžem vybrať medzi FF a niečím iným, beriem väčšinou to druhé."

,,Chcela by si byť raz spisovateľka v skutočnosti a nie len tu na wattpade?
,,Keď som bola malá, chcela som. Teraz ma to však už neláka."

,,Čomu sa venuješ vo voľnom čase?"
,,Hrám volejbal a športujem s rodinou. Chodíme lyžovať, bicyklovať a cez leto sa mimoriadne rada potápam v mori s potápačskými okuliarmi na očiach a plutvami na nohách."

,,Koľko času tráviš na wattpade a z toho koľko sa venuješ svojím príbehom?"
,,Na Wattpade som niekedy dlhšie, niekedy kratšie. Svojim príbehom sa priznám, že sa veľmi nevenujem. Teda nie na Wattpade. Väčšinou si ich píšem do zošitov, prepisujem do poznámok a až potom to ide na Wattpad, preto publikujem kapitoly iba zriedka a nepravidelne."

,, A posledná otázka... Aký máš názor na wattpad a na wattpad komunitu?
,,Ja si myslím, že na Wattpade sa toho dá nájsť naozaj veľa. Kvalitné príbehy, zhovorčivých ľudí a kreatívnych začínajúcich spisovateľov, no sú tu žiaľ aj také veci, ktoré by sem nepatrili. Som však rada, že som na Wattpad natrafila, vlastne som ho asi skôr doslova vyhľadávala, a neviem ako by tu bolo bez neho. Bez neho by som sa nedostala k ďalším asi piatim aplikáciám a stránkam, čo by síce prospelo času strávenému na mobile, ale kreativita je kreativita a čítanie je vzdelávanie. Takže som rada, že som súčasťou tejto rôznorodej a pestrej komunity, v ktorej sú zväčša milí ľudia."

Rýchlo som si zaznamenala posledné slová a rozlúčila som sa s ňou.

Na slovíčko! /ZATVORENÉ - DOKONČENÉ/Where stories live. Discover now