Bölüm Dört

668 34 342
                                    

" Ya sen maç izlemeye mi gidiyorsun minik kız ? " Kumsal yanında oturan annesinin kucağındaki Lina' nın saçlarını okşarken konuştu . Sera , kızına minik bir pembe tayt ve unicorn desenli bir kazak giydirmişti . Saçlarını ise tepeden şelale gibi bağlamıştı .

Sarışın kız minik kafasını salladı . " Evet teyzesi , biz babamızı izlemeye gidiyoruz . " Sera gülümseyerek kızına baktı . Lina diş kaşıyıcı oyuncağını ısırırken boncuk gözleriyle Kumsal ' a bakıyordu . Kumsal çocuğun yanağını sıktı.

" Ben de ikizimi izlemeye gidiyorum Lina . " yüzünde kocaman bir sırıtış ile arka koltuktan araya kafasını sokan Işıl " Aslında Mert ' i görmeye gidiyor küçük Lina . " diye ekledi . Çisem kısık sesle gülmeye başladı . Hepsi biliyordu ki Kumsal biraz da Mert'i izlemek için gidiyordu .

" Sanırım , Işıl teyzen haklı Linacık . Cidden Mert amcanı görmeye gidiyorum biraz da . " Kumsal itiraf ederken gülüyordu . Ama ne yapabilirdi ki çok aşıktı sarışın adama . Kumsal ' ın diğer yanında oturan Meyra da gülerek kızın omzuna vurdu . Biraz sert vurmuş olacak ki Kumsal ' ın saniyelik bir ekşime olmuştu suratında .

" Meyra elin cidden ağır kardeşim . " Kumsal omzunu ovarak kumral kıza bakıyordu . Meyra o böyle deyince daha çok gülmeye başlamıştı . Kumsal kaşlarını çattı ve Meyra' nın burnunu sıktı. Lina iki teyzesine bakıp dudaklarını büzdü . Bu ağlayacağının habercisiydi . Ufak bir hıçkırma sesi duyduklarında annesi ve iki teyzesi ona döndüler .

" Benim küçük meleğim . Korkma teyzeler kavga etmiyor annem . " Sera , kızını göğsüne bastırdı . Küçük kızı şakadan bile olsa birbirlerine vuranları görünce korkuyordu . Kumsal gülümseyerek annesinin kucağında iç çekişlerle yatan Lina ' nın yanağını okşadı . " Biz kavga etmiyoruz ki Meyra teyzenle küçüğüm . " dedi . Üzülmüştü Kumsal , çocuğu korkuttukları için . Meyra gülümseyerek başını salladı . Lina iki genç kızı da süzdü sonra yan bir sırıtış sundu onlara . İki kız bu gülüşü görünce gülümsediler .

" Uff ne zaman kalkacak bu uçak ya ? " Işıl tamamen kapattığı telefonunu elinde çevirirken bıkkınlıkla konuştu . Canı sıkılmıştı güzel kızın . " Son kontroller yapılıyor , kalkar birazdan . " Çisem koridora şöyle bir bakıp cevap vermişti . Çantasından " Dönüşüm " romanını çıkardı daha sonra . Kitap okumayı çok severdi Çisem . Yolculuk yaparken canının sıkılacağını bildiği için kol çantasına bir tane kitap koymuştu . Işıl da kitap okumayı severdi bu yüzden merakla kafasını Çisem ' e doğru uzattı . Kitabı görünce gözleri sevinçle parladı .

" Ben de " Milena' ya Mektuplar" ı okuyorum Çisem . " çantasından kitabını çıkardı ve heyecanla Çisem ' e gösterdi . Çisem gülümsedi kızın bu hâline . Kitap okuyan insanları görünce mutlu oluyordu Çisem . " Bir önceki okuduğum kitap buydu . Çok güzel bir anlatımı var değil mi ? " dedi tatlı bir ses tonuyla . Işıl kafasını salladı coşkuyla . " Daha yeni okumaya başladım ama beni cidden çok etkiledi . " .

" Kafka' yı seviyorsunuz sanırım . " cam kenarında oturan Hazan uçağın çıkardığı aylık dergiye göz gezdirirken konuştu . Kitap okumayı o da severdi . Ama ulaşım araçlarında başı döndüğü için seyahat ederken çok okumazdı . Genelde sessiz yerlerde kitap okurdu . " Kafka'yı kim sevmez ki ? Adamın anlatımı mükemmel . " Çisem gülerek kitabının kapağını okşadı . İki kız Çisem ' in bu hareketine güldüler . " Fetişçi Çiso ." Işıl gülerek konuştu . Çisem ile uğraşmayı severdi çılgın kız . Hazan da gülmeye başladı . İki kızın bu çılgın hâllerini seviyordu .

Minel ise tek oturuyordu . Bir kişi tek oturmak zorundaydı . Minel tek oturmayı kabul etmişti . Ne kadar itiraf etmese de uçaktan korkuyordu . Uyku hapı içip uyuyacaktı . Ne kadar otobüse binip yolculuk yapmak istese de kızlar uçak rahat deyip teklifini kabul etmemişlerdi . O da tek başına yolculuk yapmak istememişti . Koltukta rahat bir pozisyona girmeye çalıştı ve gözlerini kapattı . Uyursa korkusunun geçeceğini düşünüyordu .

Interactive / Milli Takım Where stories live. Discover now