BÖLÜM 17

543 38 10
                                    

Yüksek binanın önünde, girişin iki yanında beşi sağ tarafta-beşi sol tarafta konuklarının hizmeti için sıralanmış on valeyi geçin!

Yükselen hafif eğimli zeminin ardından iki yana açılan camdan kapılarından geçildiğinde sizi karşılayan şey tam olarak bir metrelik bir portatif afiş tutucu olacaktır. Üzerinde sizi başka bir afiş tutucuya yönlendirecek bir afişi taşıyor. Her afiş kendisinden sonra gelecek afiş için bir ipucu barındırıyor. Piyano tuşlarının sonsuzluğa uzandığı bir fotoğraf afişlerde kendini gösteriyor ve bir parıltı tuşların birini ön plana çıkarıyor!

Birkaç gün öncesine dönersek…

Wu, asistanı ile konuşmasından sonra karar kılamadığı afişleri yok saymıştı. Açtığı üç boyutlu çizim programında sonsuza uzanan bir piyano kurgulamıştı. Ancak tıkandığı noktada bir profesyonelden yardım alması gerekmişti. Piyanoya hakim biri olmalıydı.

Afişler alışılmışın dışında olacaktı ve isteğine kavuşmak için gerçekten zaman harcayacaktı!

Günümüzde, tam da karşınızda bulacağınız bu afişlerinin hazırlanış aşaması ile bizzat Wu ilgilenmişti. Parıltı ile öne çıkarılmış tuşlara sahip pek çok afiş ardı ardına balo salonuna yönlendiriyordu konuklarını!

Her afişte sadece bir tuş öne çıkarılmıştı ve dikkatli bakıldığında ardı ardına gelen her afişte bu tuşun farklılığı kendini gösteriyordu.

İşte ayrıntı tam da buradaydı.

Uzun koridorlar yol gösterici afişlerle taçlandırılmışken afişlerdeki tuşlar sessiz bir melodiyi ortaya koyuyordu.

Afişler ardı ardına geçiliyordu…

Asansöre ve merdivenlere giden iki yoldan hangisine giderseniz gidin aynı melodi sizi balo salonuna ulaştıracaktı!

Fildişi kolonların arasından geçip yolu izleyen konuk balo salonuna ulaştığında melodinin küçük bir kısmı son buluyordu.

O tuşlar müthiş bir dehaya ait melodinin tuşlarıydı!

Beethoven… Moonlight Sonata’nın melodileri balo salonunun giriş anahtarıydı denilebilir!

Şuan balo salonunun girişinde bir kargaşa ortamı hakimdi. Görevlilerin konuştuğu kalabalık bir basın, salondan ayrılması için çıkışa yönlendiriliyordu. Daha önce bildirilen açıklamaya uymaları konusunda uyarılırken, katıldıkları buluşma için Wu adına teşekkürler de iletiliyordu.

Güvenlik ekibi basının salonu terk etmesine yardımcı olduğunda dev kapılar konukların özgürlüğünü sağlamak amacıyla kapanmıştı!

Kapılar ardına bakıldığında; bir buluşmanın gereği olan samimiyeti sağlayacak siyah köşeli koltuklar birbiri içinde belli bir düzenle yerleştirilmiş, bir labirent oluşturarak salonun sol kısmında konukların bir kısmını ağırlıyordu. Salonun geri kalan kısmı -sağ kısmı- konukların sohbet edip bir şeyler atıştırabileceği uzun bacaklı, camdan, daire masalarla ön plana çıkıyordu. Masaların üzeri, sık sık özel garsonlar tarafından tazelenen atıştırmalıklarla donatılmıştı.

Şık giyimli pek çok kadın ve erkeğin hoş sohbetine hafif bir müzik eşlik ediyordu.

Tabi ki bu, rutin gidişatta olması gerekendi!

THE LOST PURITYWhere stories live. Discover now