14. Bölüm: Merve

510 43 28
                                    

Sizler için de yukarıya bir şarkı bırakıyor ve sizleri bölümle baş başa bırakıyorum.  Bölümü okuyup bitirdikten sonra oy vermeyi de unutmamanızı umuyor ve keyifli okumalar diliyorum. Seviliyorsunuz.   

14. Bölüm: Merve

***************

" Ve acı kalbimden daha büyüktü, çünkü içinde sevdiğim biri vardı. "

Anlamlandıramadığım ve de fazlasıyla ürkütücü olan rüyalarımın ardından gelen sesle yatağımdan bir anda kan ter içerisinde uyanmıştım.

Kafamı çevirip yatağım yan tarafına baktığımda telefonumun alarmının adeta çıldırmışcasına çaldığını gördüm.

Hızla yataktan doğrulup telefonu elime alıp alarmı kapattıktan sonra saat okula gitmem için fazlasıyla geçmiş olduğunu şaşırmıştım.

Uykunun ölüme yakın en derinliklerinde uyuya kaldığım için ne annemin ne de arkadaşlarımın aramalarını duymuştum.

Kahretsin ya, geç kaldım.

Elimdeki telefonumu yatağa fırlatıp okula gitmek için hızlı bir şekilde hazırlanıp evden çıkar çıkmaz annemin aramalarına geri dönüp uyuya kaldığımı ve okula geç kaldığımı söyleyip kısa bir konuşmadan sonra telefonu kapatıp cebime koydum.

Okula gitmek için defalarca geçtiğim caddelerin sokakların bugün fazlasıyla sessiz oluşu ve sessizliğin tuhaf bir biçimde de benim içimde de oluşu fazlasıyla içimi ürpertiyordu.

Aklıma gelen bir fikirle Merve'yi aramak gelse de saatime baktığım da derste olduğu aklıma gelince aklıma gelen fikirden uzaklaşıp yürümeye devam etim.

Bi sessizlik vardı bugün caddelerde, sokaklarda ağaçlarda ve de içimde.

Birde sessizliğin amansızca getirdiği acı çığlık vardı sanki içimde haykırmayı bekleyen. İçimde şuan sebebini bilmediğim bir şekilde hüzün ve sadece saatlerce oturup ağlamak vardı.

Ürperticiydi...

Ama sanırım yaşadığım olaylardan dolu psikolojik dönemlerime geri dönüyordum.

Şuan da okula gitmek için geçtiğim caddelerdeki, sokaklardaki sessiz çığlıklara bende eşlik edip sessizce okula gelmiş bir sonraki derse girmek için sınıfa çıkıp yerime oturdum.

Sınıfın kapısından içeri girip sırama oturduğum da ne Merve'nin çantasının ne de Merve'nin sınıfta olmadığını görmüştüm.

Hiçbir zaman devamsızlık yapmayan, dersleri kaçırmamak için her gün okula gelen Merve bugün gelmemişti ve bu bence pekte hayra alamet değildi.

Kız derslerin hiçbirini kaçırmayan ders delisiydi sonuçta.

Annemle konuştuktan sonra cebime attığım telefonu elime alıp tam Merve'yi arayacağım sırada ders öğretmeninin gelmesiyle telefonumu isteksizce sessize alıp cebime koydum.

Öğretmen sınıfa girer girmez ders yoklaması alıp Merve'nin gelmediğini görünce o da şaşırmış ve bana neden okula gelmediğini sormuştu ama benimde neden gelmediğinden haberim olmadığı için kesin bir bilgi veremediğim için öğretmen hiç zaman kaybetmeden hemen derse başlamıştı.

Keşke okula gelmeden önce olda arasaydım diye düşünmüştüm bir an. En azından hastaysa yanında dururdum ailesi yurt dışında olduğu için ama iş işten çoktan geçmişti.

Sınıftaki herkes pür dikkat yeni geçtiğimiz konuyu dinlerken benimse aklım Merve'deydi.

Sabah uyanmadan önce gördüğüm Merve'yle ilgili ürkütücü rüyadan sonra Merve'nin de okula gelmemiş olması içimde fazlasıyla huzursuzluğa yol açmış ve dikkatimi dağıtmıştı. Aklıma daha kötü bir şeyler getirmemek adına Merve'nin sadece hastalanmış olduğunu umarak dikkatimi toparlayıp dersi dinlemeye çalıştım.

KARANLIK LİSE Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin