3. Bölüm: Cinayet

1.6K 133 4
                                    

Bölümü okuyup bitirdikten sonra oy vermeyi de unutmamanızı umuyor ve keyifli okumalar diliyorum. Seviliyorsunuz.

3.Bölüm: Cinayet

( Bir can, iki tanık... )

***************

Bir buçuk saatin ardından film bitmiş ve Merve'yle sinemadan çıkmıştık. Biraz daha alışveriş merkezinde zaman geçirdikten sonra alışveriş merkezinden çıktık.

" Aslı, benimle okula gelir misin? "

" Okula mı? "

" Evet "

" İyi de bugün hafta sonu okulda ne yapacağız? "

" Benim bir sunum ödevim vardı ya, hani yazı falan yazıyordum. "

" Evet, hatırladım. "

" Heh işte benim o ödev okulda kalmış da onu almaya gideceğim de, sen de benimle gelsene. "

" Aslı, ne olur lütfen, hem okul boştur şuan ben korkarım. "

Merve'nin karşımda daha fazla kedi gibi gözlerini büyütmesine dayanamayıp kabul ettim.

" Tamam, tamam geliyorum. "

" Tamam, gel hadi taksiye binelim. "

Alışveriş merkezinin tam karşısındaki taksi durağına gidip boş bir taksiye bindik. Taksi şöförüne de okulun adresini verdikten sonra arkamıza yaslanıp oturduk.

Evden çıkarken cebime koyduğum kulaklığımı cebimden çıkarıp telefonuma taktım. Kendimi müziğin ruh hanesine bırakıp, arkama da yaslandıktan sonra taksinin camından dışarıyı seyretmeye başladım.

Bi yarım saat taksi yolculuğunun ardından sonunda okula gelmiştik. Hemen taksi ücretini ödeyip taksiden indik. Okulun dış giriş kapısının yanındaki güvenlikten yalvara yakara okulun kilit anahtarını da aldıktan sonra hemen okul kapısına yöneldik.

Hızlı hareketlerle okulun kapısını açıp içeri girdik. Merdivenlerden de hızlı bir şekilde çıkıp sınıfın olduğu kata geldik. Merve sınıfa ödevini almak için girerken ben sınıfa girmek yerine Merve'yi koridorda beklemeye başladım.

Okulun içi fazlasıyla karanlıktı ve bu durum beni biraz korkutmuştu açıkçası. Şuan okulda lambaları yanan tek yer ise merdiven bölümleriydi. Benim bulunduğum koridoru aydınlatan tek ışık ise koridorun camlarından içeriye giren ışıktı.

Telefonumu saate bakmak için cebimden çıkardığımda saatin on sekiz otuz olduğu gördüm.

Hava kararmaya başlamıştı ve ben bu her yeri ayrı karanlık okulda daha fazla kalmak istemiyordum.

Telefonu cebime koyup tam arkamı dönüp Merve'ye ödevini almış mı diye bakacağım sırada koridorun sonundan bir kapı açılmıştı.

Kapının bir anda açılmasıyla panikleyip yan tarafımdaki açık olan sınıf kapısının arkasına saklandım. Seslerinden anladığım kadarıyla sınıftan bir kız bir de erkek çıkmıştı. Beni şuan görmeleri imkansızdı çünkü koridor karanlıktı.

Kapının kenarından biraz yere eğilip baktığım sırada yapma diyordu kız karşısındaki kişiye, yalvarırcasına yapma diyordu.

O an hayatım boyunca hiçbir zaman tanık olmak istemeyeceğim bir şeye tanık olmuştum.

KARANLIK LİSE Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin