SARIĞIN ALTINDAKİ SIR

3.3K 228 157
                                    

Harry haftalarca derslere girip çıkmıştı. En eğlendiği ders iksirlerdi.

Adam tam bir idoldü harikaydı. Gryffindor'dan sebebsiz sürekli puan kırıyordu. Bulanık kız doğru cevap verse kabul etmiyor susturuyordu. Ayrıca yara izi de hiç sızlamamıştı. Tam tersi ksks dersinde Querall ne zaman arkasını dönse başı karıncalanıyordu. Adam Harry için listede Lord'un hemen altında yerini almıştı. Hemen halledilmesi gerekiyordu.

Akşam yemeklerini yerlerken Querall yüzünde dehşet bir ifadeyle salona giriş yaptı. "Trol! Zindanlarda bir trol var, haber vereyim dedim."dedikten hemen sonra bayıldı. Durumdan haberdar olan Draco dostuna bakıp güldü. Harry'nin dediği gibi adam iyi rol yapıyordu. Harry ve Draco sevgili! Okul müdürlerinin sözünü takmadan revirin yolunu tuttular. İkisi de profesörün ne sakladığını merak ediyordu. Revirin kapısını aralayıp içerde biri varmı diye baktılar. Kimseyi göremeyince kapalı perdelerin ardına baktılar ama Querall yoktu.

"Dostum nereye gitti bu herif hemen ayılmış olamaz demi?"

"Hiç bayılmadı ki dostum birşeyin peşinde ama neyin."

"Harry 3.kat koridorunda sen birşeyin saklı olduğunu söylemiştin bu kargaşa ya onun için ise, şuan ordadır bence."

"Draco sen harikasın dostum fırla, yasak bölgeye gidiyoruz."

Hemen yasak bölgeye çıkmaya başladılar. 2.katta durmak zorunda kaldılar az ileriden Snape geliyordu üstelik bacağı yaralanmıştı duvarın arkasına saklanıp profesörün geçmesini beklediler. O gider gitmez tekrar yol aldılar.

" Harry sence Snape'in bacağı niye yaralıydı.?"

Harry soruya cevap vermekten vazgeçti çünkü cevabı tam karşıdaydı. Querall başındaki sarığı düzelte düzelte iki gence doğru yürüdü.

"Hey ço-cuklar siz-in burada ne iş-iniz var."

"Bu şekilde konuşmayı bırakmalısınız profesör artık sıkmaya başladı. Bizim burda olmamıza gelince sizi arıyorduk ımm çünkü bize göre bayılan birisi 3 başlı bir köpeğin yanında değilde revirde yatıyor olmalı. Burada cevap vermesi gereken sizsiniz ilk olarak orada ne olabilirde okula trol sokmuş olabilirsiniz."

"Mr. Potter si-zi uyar-mak zorunda-yım beni-mle bu şek-ilde konu-şamaz-sınız ben si-zin pro..."

"Hadi ama bu şekilde konuşmanı istemiyorum demiştim. Kendi isteğinle bana gelip oynadığın oyunu bırakıp bana gerçeği anlatman için 24 saat müddet öbür türlü zor kullanmak zorunda kalıcam ve size bir tavsiye ımm nasıl desem biri beni birşeye zorlayınca karşımdaki kişi 1-2 dakika sonra nefes alamaz genelde, yarın akşam görüşürüz profesör. Hadi gidelim Draco da profesörümüz! yaşamak yada ölmek arasında ki seçimini yapsın."

Draco adamın haline gülmeden edemedi. Dostunu tanıyordu sinirlendiğinde acayip tehlikeli oluyordu bunu okulun ilk haftası yasak bölmeye giderken Mrs. Norris'i öldürdüğünde anlamıştı. Olay ise tam bir muammaydı çünkü kedi hiç bir yerde yoktu. Draco bunu nasıl yaptığını defalarca sorsada Harry bir cevap vermemişti. Mensia yese bilirdi fakat yılan olaydan beri Harry'e mesafeliydi. Bir şey saklıyordu ama ne.?

Her zamanki kestirme yoldan geçerek ortak salona girdiler onların bu kadar geç kalmasına artık alıştıkları için öğrencileri pekte şaşırtmadı.

"Hey trolu yendinizmi bari?."

"Yok onunla uğraşmadık Pansy ama olayı izledik şu bulanık Granger yokmu onu hırpalamış. Profesörler yetişmese ölebilirmiş."

Harry Draco olayı anlatırken odasına çekildi.

"Hey Mensia bana gerçekten küsmüş olamazsın demi . Hadi ama güzelim yapma böyle göster o güzel yüzünü bana "

HARRY POTTER VE BÜYÜYEN KARANLIK Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin