..Var Ol..

234 83 19
                                    

:
:
:

📚📚📚📖📖📖📖📖
:
:
:
  Korna sesleri kulağını tırmalıyordu. Gözlerini sıra sıra uzayıp giden binalarda gezdirdi. Şehir merkezi karmaşık gelmişti. Ardından sürüklediği orta büyüklükte ki bavulu ona eşlik ediyordu. Cebinden çıkardığı genelde gereksiz bulduğu iletişim aracından navigasyona girip kalacağı yurdun adresini girmişti. İçinde karmaşık duygular vardı; heyecan , korku , endişe,  mutluluk.. Gerçekten olmuşmuydu. Şuan üniversiteli ..

Anne babasının onu yurda bırakmasını istememiş bavulunu toplayıp gelmişti. Artık yeni hayatına kendisi baslamalıydı.Her ne kadar Mesut olay çıkarmak istesede babası anlayış göstermişti. Onları ikna etmek zor olsada gelmişti işte. Veda çok zor olmuştu. Bu kadar zorlanacağına ihtimal vermezdi. Hele birde Şirin den ayrılmak çok güç olmuştu. Mesut'ta yola çıkmış  gideceği yere gitmişti. Onun hakkında pek bişeyde bilmek istemiyordu. Herneyseee... Artık hayallerini yaşıyordu. Önemli olan da buydu.
 

Girdiği odada üç baza bulunuyordu. Üstünde mavi gülleri olan nevresimler geçirilmiş , özenle hazırlanmış devlet yurdu sıcacık gelmişti. Gözüne büyük bir bavul ilişti . Demekki ondan önce biri gelmişti. Bu gece yalnız kalmayacaktı. Buna sevinmişti.Umarım anlaşırız diye içinden geçirdi.  Burası onun yeni yuvası olacaktı.Ve dört yılda öyle kalacaktı. Hayallerinide içinde bulunduran bavulu açıp yerleşmeye koyuldu.
 
-Esra hadi lan ... Daha senin öğrenci kartını alacağız .
 
- Tamam abla ha . Yoruldum .. Ne zor iş bu ya. İlk günden bıktım.
 
- Konuşma yav. Hadi.

Kapıyı açıp içeri dalan  Merve karşısında gördüğü kız karşısında bian duraksadı. Arkası dönük olan kız biranda elektrik çarpmış gibi hızla ona döndü. İçeri doğru yürüyen Merve gördüğü yabancıyı bir süre inceledi. Kara gözlerini, uzun kumral saçlarını , ince kaşlarını , beyaz tenini.. Üzerindeki blue Jean pantolon resmen burdayım diye haykırırken , üstündeki beyaz asimetrik kesim gömleği çok güzel olmuştu. Bu kombini kendiside yapmalıydı. Meral ise kıvırcık turuncu saçlı , buğday tenli kıza bakakaldı. Herhalde görgü kurallarından pek haberi yoktu. Ablasına çarpan Esra onun sendelemesine neden oldu. Meral ikisine bakıp gülümsedi.

- Abla ..
 
Merve onu görmezden gelip Meral e

  -  Merhaba. Hoşgeldin ben Merve bu da kardeşim Esra.

-  merhaba bende Meral tanıştığıma memnun oldum.

- Ben iki senedir burdayım . Sosyoloji okuyorum. Kardeşimse yeni geldi . Oda sınıf öğretmenliği okuyacak.

-  Yaa ozaman sınıf arkadaşı olacağız.
 
Yanında pek konuşkan olmayan kıza baktı . Ufak tefek esmer aynı ablası gibi siyah  kıvırcık saçlı kız ile göz göze geldi. İlk an biraz itici gelen Merve sonrasında ona samimi ve içten gelmişti. Zaten girişken olan Meralin onlarla kaynaşması uzun sürmemişti. Biraz muhabbetten sonra Merve arkadaşları ile buluşacağını söylemişti. Onlara öğrenci işlerine gidip detaylı bilgi almalarını söylemişti. İki kişi iken bu daha kolay olacaktı .

Saat öğlen  ikiye geliyordu.  Esra ve Meral yurdu gezdikten sonra çıkıp kampüsü geze geze işlerini halletmeye koyuldu. Kampüsü bu kadar geniş alana yayıldığını duyan Meral çok şaşırmıştı. Kampüste gezerken gördüğü bıyıklı ,sakallı,  saç baş karışmış insanları gördükçe lisenin geride kalıp yetişkin olmanın nedemek olduğunu kavramaya başlıyordu. Yeşil yeşil çimenler çimenlere oturan grup grup insanları inceledi. Kiminin elinde kitap , kiminin elinde gitar... İçi mutlulukla dolup taşıyordu. Esrayla midelerini tıka basa yemekle doldurmak için kampüste ki bir kafeye girip bir masaya oturdular. Meralin sinirli halini gören Esra şaşırmıştı. Nedenini sorunca pek bir gülmüştü.

-Acıkınca sinirleniyorum .diyen Meral e şaşırmıştı Esra.

  Midelerini tıka basa doldurdular. İnce belli bardaktaki tavşan kanı çay pek hoşuna gitmemişti Meralin..
 
  - Bayat bu .. deyip zoraki yudumlayan kız yeni arkadaşı Esra yı yine güldürdü.
  
Gözlerini çevreye gezdirince spor olarak dizayn edilen cafe neredeyse doluydu. Bian karşı masasına  geçip oturan serseri tipli birinin kendisini incelediğini farketti. Bundan rahatsızlık duydu . Yönünü Esra ya daha bı çevirip ilgisiz kaldı.Esra lavaboya diyip masadan  kalkmıştı. Onun kalkmasıyla masasına gelen yabancı
   
-oturabilir miyim ? diye sordu.

   -Hayır..
 
  - sizle tanışmak istiyorum..

    - Farkettim... Gerek yok teşekkürederim..

    Onu inceleyen oğlan çocuğu bişey diyemedi. Kalakaldı. Başını sallayıp geçip masasına oturdu.
 
  Esra nın geldiğini görünce hemen yerinden doğruldu. Esra ne oldu demeye kalmadan ordan çıktılar. Nedenini öğrenince Esra pekte şaşırmamıştı. Meralin şaşkın oluşuna da anlam veremiyordu. Meral böyle şeyler yaşamadığını dile getirmişti. Bu ne patavatsız adam burda işler böylemi yürüyor demişti. Esra suskunluğunu korumuş bişey dememişti. Meralin bu güzelliğine rağmen yalnız ve temiz kalmış olması onda hayranlık uyandırmıştı. Meral

- Aşık olmak istiyorum anlıyormusun. Delice böyle filmlerdeki gibi çarpışalım kötü yaralanayım . Hatta ambulansla bizi hastaneye götürsünler. Aşık olalım ya.. Aşka aşığım ben. Her romanda olduğu gibi mi aceba ?.. Aşk acısı çekmek istiyorum hemde delice .
Bu laflara Esra katıla katıla güldü.

-  Neden acı çekmek istiyorsun? Olursa bari mutlu ol. Bırak bunları. Bak duaların kabul saati var ona göre .

Mera bu laflara gülümsemekle yetindi. Tabiki sevgili yapmak için gelmemişti üniversiteye . Ne derse desin önceliği kariyeriydi. Ona da bu durumu izah etti. Yanlış tanınmak istemiyordu. Bunu ona da anlattı. Esra onu dinledikçe hak veriyordu. Hele Abdullah'ı duyunca kızı haklı buldu. Öğrenci işlerine gidip gereken işlemleri yaptılar. Saat beş gibi yurda döndüler. Gerçekten ilk gün oldukça yorucuydu. Tempo herkesi yormuştu .Merve bile yakınıyordu. Aşina olduğu bu duruma ilkkez girmiş gibi davranıyordu. Tabi bundan kardeşi Esra yı sorumlu tutuyordu.

- Bana bak senin yüzünden tabanlarım şişti Esra.   Senin için o kadar uğraştım . Evde seni uyardım bir yanlışını görmim diye . Ona göre.

Biraz kaba da olan Merve, odada gergin günlerinde olabileceğini hissettiriyordu.

- Tamam abla ya ... Kuralları hatırlıyorum . Geç gelmek yok , savurganlık yok , dağınıklık yok , erkek sinek dahi yok.. diyip gülmüştü.

Merve ona yastığını fırlatıp susmasını istemişti.

Meral güçlükle kendini yatağına bırakmıştı. Yatağının cam kenarında olması onu çok mutlu etmişti. Yıldızlarına her gece bakabilecekti. Tabi bulutlar arkasından iş çevirmediği sürece . Merve ve Esra yan yana olan iki bazayı seçmiş erkenden uyumuştu. Meral ise önce ders programını incelemiş sonrasında perdeyi aralayıp yıldızları seyre koyulmuştu.

Annesi babası kardeşleri... Ne yapıyolardı. Onu özlerlermiydi ? O çok özleyecekti . Aceba cips paketi ulaşmışmıydı yerine .. Her ne kadar tartışsada onuda merak etmişti. Sonra aklına Eda geldi. Son gün yaptıkları konuşma .. Hiç birşeyden haberi olmadığına yeminler ediyordu. Sevda' yı iyi paralamıştı. Abdullah ise yaptığından pişmanlık duymuştu. Heyecanına yenik düşen Abdullah ondan özür dilemiş kendisini anlamasını istemişti . Meral ise pek birşey söylememiş sadece Abdullah'a yolunun açık olması temennisinde bulunmuştu. Bunlardan yorulmuş kendi yolunu çizmek istemişti.

Yalnız kaldığı ilk gecede sokaktaki korna sesleriyle baş başa kalmıştı. Kulaklığını takıp sezen aksu nun küçüğüm şarkısını dinlemeye koyuldu. Ayaklarının sızladığını hissedince uyuması gerektiğini düşündü. Sonuçta saat 8 de ders vardı. Üstünü değişip kendini gecenin kollarına bıraktı.


###
Merhaba Wattpad land ailesi.
Yeni kahramanlarımız bizimle tanıştı.  Kızımızın yeni bir hayatı başlıyor. Hergünün bir mucizeye gebe  olduğu dünyamızın bize verdiği armağanlardan ilkini yaşadı.  İkinci armağanı ne zaman gelir dersiniz?

SEVGİLER 😇

    
 

ADI YOK HÂLÂ (tamamlandı)Where stories live. Discover now