Hoofdstuk 15

55 3 0
                                    

Charlie Pov

Ik zit met het blad in mijn handen. Dat we juist uit Mila haar dagboek hebben gehaald. 'Lezen.', zegt Jonas. De drie jongens staren me aan en wachten ongeduldig tot ik begin te lezen. Mijn hart klopt in mijn keel en mijn handen trillen. Ik staar naar het blad als ik met een droge keel de tekst begin te lezen. 

31 juni 

Beste dagboek

Vandaag is het eindelijk de laatste dag van het schooljaar. De laatste dag van de lagere school. De laatste dag uit een hoofdstuk in mijn leven. In september zal er een nieuw hoofdstuk starten. Na vandaag kan ik eindelijk dit hoofdstuk afsluiten. Eindelijk ben ik van Olivia af. En eerlijk ik vind het niet erg. Het afgelopen jaar met haar was zwaar geweest, maar eindelijk kan ik haar achter me laten. Hoe zij en haar moeder, mij en m'n vader manipuleerde. Het kan zo niet verder. Ik hoop dat het ons of dat zij ons niet zullen blijven achtervolgen. Ze hadden ons al genoeg problemen gekost. Hoe ze me onder druk zette samen met haar moeder om dingen te gaan stelen. Hoe ik het probeerde te ontwijken en hoe ze alles van me afnam. Ik heb het nooit gedaan. Helaas mijn vader wel. We moeten weg uit deze stad. Ik moet dit aangeven aan de politie, maar zolang ze hier rondlopen kan ik niets. Ik heb geen poot om op te staan. Ik hoop dat we dit na vandaag achter ons kunnen laten. En ik opnieuw kan starten en nu beter. 

Als ik stop met lezen, kijk ik de andere jongens aan die me gewoon aanstaren. Mijn handen trillen nog harder als voorheen en mijn hart zou elk mond uit mijn borst kunnen springen. Wat ik hier heb gelezen. Ik moet even naar adem happen en ik zie dat ook de jongens er moeilijk mee hebben. 'Oké. Wat kunnen we hieruit halen?", vraagt Jimmy die probeert iedereen wat gang de krijgen. Ik slik. 'Mila werd onder druk gezet door die Olivia en haar moeder.' 'Ook haar vader was er bij betrokken.', vult Jonas me aan. 'Ze zette Mila en haar vader onder druk om dingen te gaan stelen voor.', zeg ik. De jongens knikken. Jimmy schrijft alles zorgvuldig op. 'Die moeder en die Olivia namen alles van Mila en haar vader af als Mila niet deed wat ze vroeg. Haar vader is gezwicht voor de twee, maar Mila bleef verzetten.', zegt Jonas.  'Ik heb iets gevonden, jongens.', zegt Alex die sinds ik ben gestopt met lezen al heel de tijd iets aan het opzoeken was op zijn gsm. 

Alex Pov

Terwijl de anderen de brief ontrafelen schiet mij iets te binnen wat mijn moeder vertelt had. Ik begin meteen te zoeken op mijn gsm terwijl de andere verder praten. En ik vind precies wat ik zoek. 'Ik heb iets gevonden, jongens.', zeg ik en hou mijn gsm trots omhoog. Jimmy leest wat erop het scherm staat. 'De dochter van de beroemde manager Andersen opgepakt wegens slagen en verwondingen. Moeder en vader Andersen nergens meer te bespeuren.', leest hij. 'Die Andersen. Dat is Olivia Andersen.', zegt Jonas. Ik knik. 'Alleen noemde ze niet Olivia, maar Elisabeth Andersen. Ze heeft bekend dat ze een andere naam had gekregen om haar uit de belangstelling te houden. Dus ook op school,' zeg ik. 'Dit is kei goed.', zegt Charlie. 'En volgens bronnen zit ze nog steeds in de gevangenis omdat ze al twee keer haar voorwaarden heeft geschonden, dus we kunnen haar eens aan de tand gaan voelen.', zeg ik. 'Maar er staat de beroemde manager Andersen. Wie is die Andersen?', vraagt Jimmy. Ik begin het meteen op te zoeken op het internet. 'Filip Andersen is de manager van Pharamceutics Andersen een bedrijf dat medicijnen maakt en verdeeld over het hele land. Het bedrijf is jaren geleden opgedoekt toen meneer en mevrouw Andersen spoorloos zijn verdwenen. Daarna hebben ze het bedrijf onderzocht opzoek naar aanwijzingen en hebben ze sporen van drugs gevonden in het bedrijf. De familie zou dus niet alleen medicijnen verhandelt hebben, maar ook drugs' 'Dat verklaart misschien de situatie van Manuel.', zegt Jonas. 'Hij werd onder druk gezet door mevrouw Andersen en zat onder de drank en drugs. Die drugs kunnen van haar komen.', zegt Jonas. 'Goed zo speurbevers.', zegt Charlie die opgewekt is omdat we weer een aanwijzing dichter bij Mila zijn. 'Dus hoe pakken we dit aan?', vraagt Jimmy. 'Die Elizabeth Andersen zit hier in de gevangenis van Andersen. Misschien moeten er twee van ons naar daar gaan. En de andere twee gaan nog eens langs Manuel om te kijken als we dit vertellen dat hij niets meer weet.', zeg ik. Jonas knikt. 'Zullen ik en Jimmy langs gaan bij juffrouw Elizabeth Andersen. Gaan jullie langs bij Manuel?', zegt hij. Als we allemaal knikken. 'Oké na school vertrekken we zo snel mogelijk.', zegt Jimmy. 'Na onze afspraken in de gevangenis spreken we bij mij thuis af.', zegt Charlie. Als iedereen het plan goedkeurt en dan naar de les vertrekt. 

Mila: De anonieme diefOù les histoires vivent. Découvrez maintenant