Hoofdstuk 7

146 15 0
                                    

4 september

Nog steeds in het ziekenhuis.

Jimmy Pov

De woorden die de dokter juist zei kan ik nog altijd niet vatten. Hij wordt wakker zei hij met een aarzelende stem. De machine piept nog steeds stevig. De dokter schrijft alles op. Maar waarom gebeurt er nu niks? Waarom opent hij zijn ogen niet? denk ik. Ik begin al in paniek te raken dat er iets anders zou zijn maar al snel kalmeer ik weer. De wimpers van Jonas gaan zachtjes op en neer. Ze knipperen iets sneller. Als hij zijn ogen met een spleetje open doet. Hey maatje zeg ik. Even sluit hij ze weer maar mijn glimlach verdwijnt niet meer van mijn gezicht. Meneer Van Loo. U bent in het ziekenhuis zegt de dokter. Jonas opent zijn ogen en kijkt me aan en dan naar de dokter. U komt juist uit een coma. Ik zie hem schrikken, een beetje verslagen kijkt hij in het rond. We nemen hem zo dadelijk voor onderzoeken oké? vraagt de dokter. Ik knik. En laat hem meegaan met de verplegers. Alles komt goed ! Komt alles wel goed.

Charlie Pov

Ik ben thuis. Ik heb alle Ghost Rockers proberen te bereiken maar ik heb alleen Alex kunnen bereiken. Alex komt naar mijn thuis. Ik moet toch even alles kwijt wat Mila tegen me gezegd heeft in de gevangenis. Ook de brief van die S. blijft door mijn hoofd spoken. Ik hoor de bel gaan en schiet bijna door het plafond. Snel open ik de deur. Hey Charlie, hier ben ik zegt Alex. Kom binnen zeg ik. Ga zitten. Wil je iets drinken? Nee zeg maar gewoon wat er is zegt Alex. Wel ik ben juist bij Mila in de gevangenis geweest. Zij kent die S. ook niet. Ze heeft gezegd dat die dreigbrieven wel al een heel tijd komen. Maar daar komen we niks mee verder. Dan gaat mijn gsm. Ik zie dat Jimmy het is. Ik laat het aan Alex zien en neem dan op.

Charlie: Hey Jimmy !

Jimmy: Jonas is wakker.

Charlie: Wat? Dat is kei goed. Sinds wanneer?

Jimmy: Een kwartier geleden. Ze zijn nu onderzoeken aan het doen.

Charlie: We komen nu af. Tot sebiet.

Jimmy: Oké. Tot snel.

Alex kijkt me meteen super nieuwsgierig aan als ik mijn gsm neerleg. Jonas is wakker !!! schreeuw ik uit. Dat was het eerste goed nieuws deze week en wat deed het goed. We gaan er nu naartoe. Meteen doen Alex en ik onze jas aan en zijn we weg.

Jimmy Pov

Ik zit in de leg ziekenhuiskamer waar ze zonet Jonas hebben meegenomen hebben. Ongeduldig zit ik te wachten tot ze Jonas terug brengen of Charlie en Alex er zijn. Al ben ik toch super blij dat hij terug wakker is. Na de ruzie over Mila had ik hem niet meer gesproken. En toen gebeurde dit. Het is toch een gevoel alsof je er niet bent voor je beste maatje. Dat je hem hebt laten vallen. Dat je hem had kunnen beschermen voor dit allemaal. Maar helaas. Heb ik dat niet gedaan. Jonas praatte ook niet dus ik wist niet wat er aan de hand was. Ik hoor voetstappen. Twee mensen die aankomen lopen. Ik kijk naar de deur en een paar seconden later verschijnen Charlie en Alex in de deuropening. Hey zegt Charlie. Waar is hij? vraagt ze. Hij is nog niet terug van de onderzoeken zeg ik. Wat is er? vraagt Alex als hij langs me komt zitten en een arm om me heen slaagt. Is het mijn schuld? zeg ik. Wat is jou schuld? vraagt Charlie meteen. Dat Jonas hier ligt. Is het mijn schuld dat Jonas in een coma lag? antwoord ik. Wat?! roept Charlie. Hoe kan het jou schuld nu zijn? Jij hebt hem niet in een coma geslagen he zegt ze. Ja maar ik had hem wel kunnen beschermen zeg ik terwijl er een traan van mijn wang afloopt. Jimster zucht Alex. We hadden hem allemaal kunnen beschermen. Maar we konden het niet omdat we niet wisten wat er aan de hand was. We hadden het nooit kunnen verkomen alleen als Jonas ons het vertelt had en dat heeft hij niet gedaan. Je moet jezelf niet de schuld geven want het kan allemaal ons fout zijn zegt Alex. Ik pak Alex en Charlie stevig vast. Dank je jongens.

Mila Pov

Het gesprek met Charlie van gisteren heeft me helemaal niet opgelucht. Ik dacht dat ik wel goed nieuws zou krijgen maar ik kreeg alles behalve. Ze zitten toch al op een spoor door die brieven maar is nog veel zoek werk. En dan Brandon ontvoerd en aan een paal vastgebonden. En.... *zucht*... Jonas. Hij ligt een coma. Door mij. Allez door de persoon die mijn leven wilt kapotmaken en blijkbaar ook dat van Jonas en de rest. Dat dit snel opgelost is en er geen gewonden meer vallen. Mila Santiago komt iemand aan de deur. De deur gaat open. Je hebt bezoek zegt de agent. Ik frons mijn wenkbrauwen. Zou Charlie al terug zijn?

Jimmy Pov

We zitten nog altijd te wachten in de kamer van Jonas. De onderzoeken blijven maar duren. We zitten hier al bijna een uur samen te wachten. Tot dat geklop op de deur. Het bed van Jonas dat tegen de deur rijdt. Allemaal kijken we vol verwachting naar de deur. Ze rijden Jonas terug de kamer in. Hij kijkt verward in het rond gevolg door een dokter. Jimmy O'Hara? zegt hij. Ja zeg ik met een lach. Kan ik u even spreken? zegt hij. Euh tuurlijk zeg ik. Mijn lach verdwijnt meteen er is toch niks erg. Volgt u even zegt de dokter als we tot aan een klein kantoortje gaan. Hij sluit de deur achter me. Zo meneer O'Hara zegt hij. Zeg maar Jimmy zeg ik. De toestand van Jonas zucht hij. Ik sstaar hem gewoon aan. We hebben hem onderzocht. Hij is fysiek in orde. Maar hij blijft steeds deze naam herhalen. Even is er een stilte als de dokter door zijn papieren bladert. Mila zegt hij. Mijn ogen gaan wijd open. Weet u misschien waarom? Ja ik weet wel misschien waarom zeg ik. De dokter kijkt me nieuwsgierig aan. Helemaal niet op de hoogte van het grote nieuws rond de bekende Fhost Rockers zangeres. Jonas was smoorverliefd op Mila maar Mila is deze vakantie opgepakt voor diefstal met bedreiging. Deze gebeurtenis heeft Jonas heel erg gepakt hij heeft het er nog al moeilijk mee. Maar toen ik hier in ziekenhuis altijd over haar begon sloegen de machines altijd op hol zou dat er iets mee te maken kunnen maken? De dokter knikt begrijpend. De slagen en verwondingen die hij toegediend heeft gekregen zouden ook te maken kunnen hebben met die Mila zegt de dokter. Misschien heeft hij er een klein trauma aan over gehouden. Ja hij heeft sinds die arrestatie Mila niet meer terug gezien. Hij was nog al kwaad op haar. Begrijpelijk natuurlijk zeg ik. Weet je wat zegt de dokter. U bent zijn beste vriend als u nu eens af en toe met hem over praat dan kunnen we uithalen over hij slechte herinneringen over heeft of goede en zo kunnen we hem helpen. Als we hem met een professioneel iemand opzadelen zal hij toch nooit willen praten. Dat doe ik met veel plezier antwoordt ik. Ik schud de dokter de hand en keer terug naar de kamer van Jonas.

Charlie Pov

Terwijl Jimmy in gesprek is met de dokter. Zit ik alleen in de kamer met Alex en Jonas. Alex en ik weten niet goed wat zeggen en Jonas die staart in het oneindig. Af en toe mompelt hij eens iets onverstaanbaar maar veel komt er niet uit. We wachten maar ongeduldig af tot Jimmy terug komt. We willen natuurlijk niks mis doen. Nu hij eindelijk wakker is. Al ziet hij er niet goed uit. Bleek, blauwe en groene plekken over zijn hele gezicht en hier en daar nog bloedrestjes van de wondjes. Arme jongen. Hij heeft dit allemaal niet verdiend. De deur gaat open. Jimmy komt weer binnen. Met een lach. Zoals hij is. En? Is alles oké met hem? vraag ik meteen op de man af. Ja hoor alles is ook met hem. Alleen volgens de dokter zegt hij nog al vaak de naam .... Mila. Echt? zeg ik en Jimmy knikt. De dokter denkt dat het een trauma kan zijn maar we moeten nog onderzoeken of het goed of slecht is daarom moeten we met hem af en toe is over haar praten met Jonas en zien hoe hij reageert. Super zeg ik. Ik ben blij dat hij weer helemaal beter wordt. Jimmy loopt naar de stoel langs het bed. Jonas volgt Jimmmy nou met zijn ogen en trekt een beetje weg. Hey maatje zegt Jimmy. We hebben je gemist. Jonas knippert een paar keer met zijn ogen maar zegt geen woord. Hij is verward. Weet precies niet wie we zijn en wat we hier doen raar.

Alex Pov

Ik luister aandachtig naar Jimmy tot hij langs Jonas aan zijn bed gaat zitten. Dan kijk ik maar even op mijn smartphone naar de eerste nieuwtjes op facebook. Op het eerste niet direct veel. Ik swipe terug naar boven en herlaad de pagina. Maar dan plots vijf dezelfde berichten van vijf verschillende kranten. BREAKING NEWS !!! staat er. En als ik de titel lees gaan mijn ogen wijd open en moet ik toch even slikken. Jongens jullie moeten dit lezen !!! zeg ik in paniek. 

Mila: De anonieme diefWhere stories live. Discover now