Hoofdstuk 8

120 14 2
                                    

4 september

Nog steeds in het ziekenhuis

Alex Pov

Jongens jullie moeten dit lezen !!! zeg ik in paniek. Ik zie Charlie en Jimmy meteen opkijken en ook Jonas kijkt me verward aan. Wat is er? vraagt Charlie. BREAKING NEWS !!! zeg ik een beetje in shock. Lees voor zegt Jimmy nu wel heel nieuwsgierig. Ik kijk naar Jimmy, naar Charlie en dan naar Jonas. Ik slik en lees dan. 'Mila Santiago ontstapt uit de gevangenis'. Wat? zegt Charlie. Jimmy zijn mond valt open. Mila, Mila, Mila zegt Jonas hevig. Hoe kan dat nu zegt Charlie. Mila zou nooit ontsnappen. We moeten dit onderzoeken zeg ik. We moeten naar de gevangenis. Mila zegt Jonas nog een keer en kijkt naar Jimmy. Jimmy pakt zijn hand het komt allemaal goed maatje. Het komt goed zegt hij.

Mila Pov

Alles is zwart voor mijn ogen als ik terug wakker wordt. Allez ik denk het want ik zie niks. Ik hoor ook niet veel alleen het geruis van de wind door een deur die niet goed dicht is of een raam denk ik. Ik voel pijn aan mijn pols. Ik voel touwen stevig errond gebonden. Ik wring wat maar er is geen bewegen aan ook mijn benen zijn vastgebonden. Waar ben ik? denk ik. Wat doe ik hier? En het belangrijkste. Wie heeft mij hier heen gebracht?

Charlie Pov

Na het nieuws dat Alex ons heeft gebracht zijn we iets later vertrokken naar de gevangenis. We moeten uitzoeken waar Mila naartoe is en wel nu. Als ze in gevaar is moeten we haar zo snel mogelijk redden. We komen aan bij de gevangenis het staat er vol met politie auto's en de pers staat voor de poort. Daar zijn de Ghost Rockers roept er plots één en iedereen richt zijn camera op ons. Ik lach weet niet goed hoe reageren. Weet jullie iets meer over de ontsnapping van Mila Santiago? vraagt iemand. Nee, we waren zelf ook geschrokken van het nieuws. Kom zegt Alex en trekt me mee naar binnen voor de pers nog meer vragen kan stellen. Dank je zeg ik tegen Alex. We lopen naar één van de agenten die aan de bezoekersruimte staat die afgesloten is met linten. Kan u ons iets meer vertellen over Mila? vraag ik. Nee zegt de agent. Maar ik zal de directeur halen die kan jullie misschien verder helpen. De agent loopt even weg en niet veel later komt hij terug met een man in een strak pak. Kom mee zegt hij en kijkt ons alle drie aan. We volgen de directeur tot in zijn kantoor. Daar mogen we gaan zitten. Ik kan jullie vertellen wat er met Mila waarschijnlijk gebeurt is maar jullie moeten het tussen ons houden. De pers mag hier niks van weten. We knikken allemaal. Mila is hoogstwaarschijnlijk ontvoerd. Er was hier een agent aan het werk. Die hier nog nooit had gewerkt. Mila had bezoek. Iemand die we hier nog nooit hadden gezien. U en wijst naar mij. Is de enige die Mila komt bezoeken. Was het een meisje of een jongen? vraagt Alex die hevig noteert op een blok papier. Een meisje zegt hij. Haar naam weet ik niet. De agent is Mila uit haar cel gaan halen. En naar de beveiligde bezoekersruimte gebracht. Op dat moment was er een storing op de camera's. En toen de beelden terug waren of tegen dat iemand aan de bezoekersruimte was, was Santiago weg. De twee agenten die er bewaakten zijn neergeslagen. Er is enkel voor jullie een brief achtergelaten. En toont de envelop. We vermoeden dat de jongeman die de agent speelde in het complot zat want ook hem vinden we niet terug in het systeem. Als jullie iets van haar weten. Laat ons alsjeblieft iets weten? zegt de directeur wanhopig. Tuurlijk zegt Jimmy. We schudden alle drie de directeur de hand en lopen dan weer naar buiten. We worden begeleid door een agent. Die ons thuis weer zal afzetten. Afgekomen bij mij thuis stappen we alle drie uit. Ik doe de deur open en we ploffen alle drie neer in de zetel. Even is er een stilte. We moeten het allemaal even verwerken.

Mila ontvoerd zeg ik met een zucht. Uit de gevangenis nog wel zegt Jimmy. Ik denk niet dat we met zomaar iemand te maken hebben maar met iemand die goed genoeg weet waarmee ze bezig is zegt Jimmy. Alex houdt de envelop in zijn handen. Niet goed wetend of hij hem eigenlijk wil opendoen. Want wat er zal instaan kan niks meer zijn dan een bedreiging. Slecht nieuws. Hij zou hem gewoon willen kapot scheuren en weg gooien. Zullen we hem opendoen? vraagt Jimmy. We moeten wel zeg ik. Alex opent met trillende vingers de envelop en opent de brief. Hij likt even aan zijn lippen, slikt even en begint met een zucht te lezen.

Beste Ghost Rockers,

We gaan een stapje verder in dit verhaal. We vonden dat Mila daar zo alleen zat in die gevangenis dus hebben we haar maar meegenomen. Zo kunnen we haar beter in het oog houden. Jonas is ontwaakt zie ik. Pas maar goed op hem. Pas maar op Ghost Rockers ik zie jullie overal. Ik weet alles van jullie. En voor dat jullie het weten sla ik boem toe. Pas op wat jullie doen en wees snel of jullie vriendinnetje Mila .... gaat eraan.

S.

Allen kijken we geschrokken op. Plots slaat er een deur dicht. Ik gil het uit en Jimmy klemt zich vast een Alex. We moeten oppassen jongens zegt Jimmy. We kijken rond het lijkt wel of iemand ons nu bekijkt maar we weten niet wie. Misschien moeten we hulp vragen aan de geesten? zeg ik. Ja zonder gitarist en zangeres zegt Alex. Jij kan zingen zegt Charlie. Wat ik? zegt Charlie. Ja wie anders. Ik moet de bass doen en Jimmy de drum. Jij bent de enige die het kan doen. Ik doe het.

Jimmy Pov

Wat een dag weer. Jonas eerst wakker. Dan het nieuws dat Mila ontvoerd is. Weer een dreigbrief en nu Alex die de rol van Mila gaat overnemen. Ik moet toch even bekomen. Maar lang heb ik daar niet voor want mijn gsm gaat alweer. Ik kijk op het scherm. Onbekend nummer. Ik neem op.

Jimmy: Met Jimmy O'Hara

Anoniem: Dag Meneer O'Hara. U spreekt met het ziekenhuis?

Jimmy: Er is toch niks met Jonas.

Anoniem: Nee, hij vraagt naar u. Het is alsof hij iets belangrijk wilt vertellen maar hij wilt het alleen maar aan u kwijt.

Jimmy: Vertel hem maar dat ik er meteen aan kom.

Anoniem: Zullen we doen. Tot ze meteen.

Ik leg af en kijk naar mijn twee nieuwsgierige vrienden. Het was het ziekenhuis. Jonas wil iets belangrijk vertellen maar alleen aan mij. Dan moet je gaan zegt Charlie. Ik sta meteen op zeg nog snel gedag voor ik naar het ziekenhuis vertrek. Ben toch wel nieuwsgierig wat Jonas te vertellen heeft.

Mila: De anonieme diefWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu