~14~

1.4K 159 38
                                    

Το απόγευμα της ίδιας μέρας

"Έλλα σε παρακαλώ έρχεσαι μια στιγμή" η Σαρλότ φώναξε γλυκά την κοπέλα, ενώ κοιτούσε διάφορα φορέματα.

Η Έλλα κοιτούσε έξω από το παράθυρο του μαγαζιού. Τον έψαχνε απεγνωσμένα με το βλέμμα της χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είχε καιρό να κατέβει η ίδια στην πόλη και δεν είχε καταφέρει να τον δει από τότε που του ανοίχτηκε.

Που είσαι;

Πλησίασε την Σαρλότ και την πωλήτρια η οποία την κοίταξε ενθουσιασμενη. "Έλλα δοκίμασε αυτό το φόρεμα" η Σαρλότ της έδωσε ένα πανέμορφο σκούρο μπλε φόρεμα και η Έλλα το πείρε διστακτικά στα χέρια της.

Πλησίασε το παραβάν του μαγαζιού και στάθηκε πίσω από αυτό. Έβγαλε με αργές κινήσεις τα παλιορουχα που φορούσε. Έπιασε απαλά το όμορφο φόρεμα. Κάλυψε το σώμα της με αυτό και το κοίταξε έντονα.

"Αντε γλυκιά μου έτοιμη;" η Σαρλότ αναφώνησε φανερά ανυπομονη. Η Έλλα πείρε μια βαθιά ανάσα και με σταθερά βήματα βρέθηκε μπροστά τους. Οι εκφράσεις θαυμασμού και έκπληξης που είχαν αποτυπωθεί στα πρόσωπα της Σαρλότ και της πωλήτριας ήταν απερίγραπτα.

Η Έλλα ένοιωσε ένα συναίσθημα φόβου.

Τόσο άσχημη είμαι;

Πλησίασε τον μεγάλο καθρέφτη του μαγαζιού και κοίταξε διστακτικά την μορφή της σε αυτόν. Το φόρεμα είχε λεπτά μανίκια που έπεφταν απαλά στα μπράτσα της αφήνοντας ακάλυπτους τους ώμους της. Προσαρμοζόταν στην λεπτή της μέση κολακεύοντας την ακόμη και χωρίς κορσέ. Από την μέση και κάτω το φόρεμα άρχιζε να γεμίζει με όγκο, όσο έπρεπε, καλύπτοντας τα λεπτά της πόδια. Το σκούρο μπλε του χρώμα έκανε φοβερή αντίθεση με το απαλό της δέρμα και τα κάστανα μαλλιά της.

"Μακάρι η μητέρα σου να μπορούσε να σε δει" η Σαρλότ βρέθηκε από πίσω της και χαμογέλασε απαλά.

Μακάρι να ήταν αυτός εδώ.

~~~~~

"Πρίγκιπα Λούκας σας έψαχνα σε ολόκληρο το παλάτι. Επιτέλους σας βρήκα" η γλυκιά φωνή της ακούστηκε και γύρισε να την κοιτάξει. Το πρόσωπό του ανέκφραστο, παγερό.

Την κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω. Το χρώμα του δέρματός της κατάλευκο σαν το χιόνι, καμία σχέση με το μπεζ δικό της. Τα μαλλιά της ξανθά περιποιημένα σε έναν ψηλό κότσο, σε αντίθεση με τα δικά της κάστανα που συνήθως ήταν αφημένα κάτω με απλές πλεξούδες να τα απομακρύνουν από το όμορφο πρόσωπό της.

Σταχτοπούτα (Cinderella) Where stories live. Discover now