5. Láska

1.1K 92 11
                                    

Draco si vzal do ruky hrnek čerstvě uvařené kávy a šel najít Hermionu. Probudil se v posteli sám, což bylo neobvyklé, neb většinou to byl on, kdo ráno vstával první. Dnes bylo moc brzo i na něj, proto se nejdřív rozhodl pro kávu, než půjde zjistit, proč už je Hermiona vzhůru.

Našel ji v obývacím pokoji, jak přechází z jednoho konce na druhý, cosi si pro sebe mumlá a v rukou drží popsané papíry. A pak mu to došlo! Dnes má svůj poslední test, a pokud uspěje, stane se právoplatnou léčitelkou.

„Měla jsi ještě spát," promluvil, čímž získal její pozornost.

„Spát? Jak mám asi spát, když jsem pod tak velkým tlakem?" vychrlila na něj a on se neubránil úsměvu. Byla tak roztomilá, když byla pod stresem.

„Hermiono, ten test zvládneš. Jsem si jistý, že až přijdeš domů, budeš mi vykládat o tom, jak primitivní to bylo."

„To si myslíš jen proto, že mě miluješ a láska tě dělá hloupým," zamumlala a znovu se zahleděla do papírů. Draco se zasmál a přešel k ní, aby jí vzal papíry z ruky, což je jí samozřejmě nelíbilo.

„Nesouhlasím. Jestli něco, tak láska mě dělá chytřejším. Pamatuješ, jak jsem minulý týden uvařil vajíčka na té mudlovské věci?"

„Oh, to bylo opravdu dobré! Byla jsem na tebe tak pyšná," řekla s úsměvem nad tou vzpomínkou.

„Byla?" zeptal se malinko dotčeně.

„Jsem! Ale teď mi vrať ty papíry, musím si to všechno ještě jednou projít," řekla a nastavila ruku, ale místo papírů dostala hrnek kávy.

„Myslím, že to potřebuješ víc než já. A zatím co sníš něco ke snídani, budu se tě ptát na testové otázky," ušklíbl se rozešel se do kuchyně.

„Nesnáším tě," křikla na něj, ale s radostí se napila kávy.

Střípky z jejich života Kde žijí příběhy. Začni objevovat