Páté střípky

2.3K 142 81
                                    

Je po půlnoci a to znamená, že Štědrý den je tu :), proto Vám přináším poslední kapitolu Střípků. Užijte si čtení.

--

Pro Harryho to bylo hodně těžké období. Do Vánoc zbývaly dva dny a místo aby se jeho stav zlepšoval, bylo to jen horší.

Ze začátku ho poháněl vztek, který mu proudil celým tělem. Měl chuť někomu hodně ublížit, házet se všemi věcmi, které měl kolem sebe a vypít všechen alkohol ve svém domě. Jenže vztek není věčný a začal pomalu, den po dni, opouštět jeho tělo i mysl, až zmizel docela.

V tu chvíli se dostal na povrch šílený smutek a zklamání. A s tím se neuměl vyrovnat. Zdálo se mu, že ho bolí každý nádech a výdech. Že každý úder srdce je jeho poslední. Nemohl nic pořádného sníst, usínal pozdě a budil se brzy.

Věděl, že nejlepší by bylo nemyslet na tu zradu, které se stal obětí. Bohužel to nešlo. Pastorek, Ron, Hermiona a Draco mu lhali v té nejhorší věci. Bylo mu jedno, že z něj udělali idiota, to už se povedlo více lidem, ale... že ho nechali věřit, že je opravdu zamilovaný a že je mu to souzeno, to nemohl nechat být.

Skoro dva týdny utekly od toho hrozného večera a bolest nepolevovala.

S nikým z nich od té doby nemluvil. Hned druhý den ráno, jak se probudil se šílenou kocovinou, poslal dopis na ministerstvo, kde oznamoval, že si bere volno. Nevysvětlil v něm proč, ani jak dlouho bude mimo, prostě jen oznámil, že se nedostaví a neví, kdy se vrátí. Nedovedl si sám sebe představit, jak mluví s Pastorkem, který byl do toho celého zapletený.

Druhá věc, kterou udělal, byla ta, že zamkl průchody do svého krbu. Věděl, že kdyby ho zablokoval jen Ronovi a Hermioně, tak by přišli z Doupěte. Uzamkl tedy průchod i jim. Samozřejmě se k němu pokoušeli dostat i jiným způsobem, ale ochranná kouzla na jeho pozemku je nepustili dál než k jeho brance. No a samozřejmě i Dracovi.

Draco...

Harry si myslel, že jakmile ho přejde ten největší vztek, tak bude za ty největší zrádce považovat Rona a Hermionu. Lidi, kteří jej znají nejdéle a nejlépe. Věděli, jak, i když se to snaží skrývat, touží po někom, s kým by mohl být, koho by mohl milovat. Oni to věděli, a přesto vymysleli věc, která udělala z něčeho, o čem myslel, že je osudové, jen obyčejnou lež.

Přesto byl ten největší zrádce Draco. Harry opravdu věřil, že je jiný, že od školy dospěl a změnil se. Věřil, že ho miluje, protože se tak choval. Hladil ho, líbal ho, miloval se s ním. Usmíval se očima i ústy před každou pusou. Kdykoli se ho Harry dotkl, tak se mu zadrhl dech. Co za člověka dokáže tohle všechno předstírat?

Oo

Chtěl se na Vánoce z vysoka vykašlat. Přál si zamknout se doma na několik dní a nikam nevylízat. Byla ale jedna osoba, která si přála, aby přišel, i když původně neměl jít sám. A ten človíček byl tak malý, že by nepochopil důvody, proč se neukázal a ani si to nezasloužil. Už přišel o své rodiče, proč by měl mít důvod myslet si, že jeho kmotr o něj nestojí?

Jejich původní plán s Dracem byl, že Teddyho a jeho babičku navštíví na Štědrý den ráno. Proto se Harry rozhodl jít tam o den dřív.

Seděl v jejich útulném obýváku, upíjel čaj a s úsměvem na rtech sledoval Teddyho, hrajícího si s kouzelnými vláčky, které mu Harry přinesl a Andromeda mu dovolila si je rozbalit.

„Kde jsi nechal mladého Draca?" zeptala se Teddyho babička, když krájela koláč. Teddy, jakmile uslyšel jméno svého bratrance, nechal vláčky být a tázavě se na Harryho obrátil.

Střípky //DRARRY CZ// ✅Where stories live. Discover now