Třetí střípky

2K 126 64
                                    

Líbání Draca Malfoye bylo něco neuvěřitelného a Harry to miloval. To, jak se Draco pokaždé usmál, tu chviličku předtím, než se jejich rty spojily. To, jak ho držel. Všechno to bylo nové, svým způsobem zvláštní, ale naprosto dokonalé.

Stále dělali spoustu jiných věcí, ale Harry by se vůbec nezlobil, kdyby se měli na několik dní jen zavřít do pokoje a líbat se.

Dokonalost. Tohle slovo přesně vystihovalo vše, co se Draca nějakým způsobem týkalo. Byl dokonalý i svou nedokonalostí. Stále byl přehnaně závislý na svém vzhledu, ale i to Harrymu najednou přišlo roztomilé.

Dokonce se mu zdálo, že konečně ví, o čem celou dobu mluvil Ron. Cítil to. Když byl s Dracem, bylo to, jako by utekli do jiného světa a záleželo jen na nich. Na nikom jiném. Konečně uvěřil tomu, že ten dopis byl poslaný správným osobám.

Hodně mluvili, hodně chodili na večeře, hodně na procházky, znovu vyrazili na kluziště a na famfrpál. Navštívili Teddyho a tentokrát se i Harry mohl plnohodnotně zapojit do společných her. A taky se hodně líbali. Pro Harryho to bylo výjimečné a bylo potřeba to hodně často opakovat.

oo

Listopad se lehce přehoupnul do prosince a Harry si začínal uvědomovat, že Vánoce se rychle blíží.

Každý rok je trávil společně s rodinou Weasleyových. Sešli se tam opravdu všichni a Vánoce si užili. Ale i když Harry věděl, že Molly a Arthur ho berou, jako svého syna, i tak si tam připadal osamocený. I přes přítomnost Rona a Hermiony.

Několikrát si Harry představoval, jak to bude skvělé až si jednou sebou někoho přivede. Někoho úžasného. Někoho, kdo z jejich Vánoc učiní něco naprosto výjimečného. A teď tu měl Draca. Muže, se kterým trávil každou volnou chvíli a každou z nich miloval.

Harry věděl, že jeho přátelé Draca lehce přijali. Dokonce lépe než on sám. Aspoň ze začátku. Věřil tedy, že Ronova rodina by taky nebyla proti, kdyby se rozhodl jej pozvat. A Harry ho chtěl pozvat. Opravdu si přál s Dracem strávit Vánoce. Ale bude chtít i Draco? Co když to pro něj bude moc brzy? Ne hloupost. On celou tu věc se spřízněnými dušemi bere opravdu vážně. Ale co když je zvyklý jezdit za rodiči do Francie?

Sice mu několikrát opakoval, že se s nimi moc nestýká, ale Vánoce jsou Vánoce a hodně lidí dělá věci, které je jinak ani nenapadnou.

Oo

„Výborný nápad Harry. Draco bude tak nadšený," jásala Hermiona, když jim svěřil, co má v plánu, „určitě jej pozvi."

„Jsi si jistá? Bude souhlasit?" pochyboval bývalý Nebelvír.

„Jak by si mohl nechat ujít příležitost, strávit s tebou Vánoce?" protáčela na něj Hermiona oči a Ron přikyvoval.

„Určitě ho pozvi kámo."

„A co rodiče? Nebudou proti?" zjišťoval Harry. Nechtěl by to dělat proti jejich vůli. Ale co by v tu chvíli dělal? Oželel by Dracovu přítomnost? To by nemohl udělat. Bylo to jeho jediné vánoční přání. Chtěl si Vánoce užít s ním. Takže by nešel k Weasleyovým? Ke své rodině?

„S tím se netrap, Harry. Mamka s taťkou určitě proti nebudou," ubezpečoval ho kamarád.

„Takže ho mám pozvat?" Oba svorně přikývli.

„Už víš, co mu dáš?" zajímalo Hermionu.

Dárek. Věc, kterou si ani neuvědomil, že by měl řešit.

Pokrčil rameny a raději se napil čaje.

Oo

Měli za sebou jeden z těch úžasných večerů. Dnes vzal Draco Harryho do divadla. Harry dokonce udělal výjimku a vzal si k saku kravatu.

Střípky //DRARRY CZ// ✅Where stories live. Discover now