1.Losování

1.7K 49 1
                                    

Probudila jsem se a rozhlédla jsem se po našem malém pokoji.Moje malá sestra ještě spala a bratr tam už nebyl,určitě už na mě čeká.Vstala jsem a potichu se vyplížila jsem se z pokoje.Naše matka spala v malinkém obývacím pokoji na gauči,který byl už velice vachrlatý a rozlámaný.

Tiše jsem vyšla z domu.Náš dům stál kousek za městem v lese.

Žila jsem zde se svým bratrem Harrym a sestrou Gemmou.Všichni jsme se snažili pomáhat naší matce doma.Kraj,kde jsme žili,byl velice chudý a průmyslově nevyspělí,celá země tal žila,tedy kromě hlavního města Londprahu,který se nacházel na jihu státu.

Šla jsem ke svému stromu,kde jsem měla s Harrym schovaný luk a toulec se šípy.Harryho tu už nebyl.Určitě na mě čeká na našem tajném místě s klukama.Společne s ním a s Liamem,Louisem,Zaynem a Niallem jsem chodila lovit.To bylo v našem kraji nezákonné a trestalo se přistižení,smrtí.

Došla jsem na naše tajné místo,kde kluci už seděli a čekali.S úsměvem jsem na ně vybafla a oni se lekly.Za trest mě chytli a začali lechtat.

"Kluci vzdávám se.Už mě prosím pusťte a pojďte lovit než budeme muset k televizi sledovat Losování."řekla jsem klukúm,když mě na okamžik pustili.Všichni kývli a usmáli se na mě.

"Ségra,co jsi tak dlouho trvalo?"zeptal se mě Harry,když jsme se vydali hloub do lesa.

"Kdyby jsi mě probudil,tak bych tu byla dřív."odpověděla jsem mu a dloubla jsem ho do žeber.

On se zasmál a pak jsme pokračovali mlčky v lovu.

Po celém dopoledni lovu jsme ulovili jen 3 koroptve a 6 ryb.Bylo toho málo,ale my jsme si to dokázali spravedlivě rozdělit.Kluci potom mě a Harryho doprovodili domů a popřáli nám hodně štěstí.

Já s Harrym jsme šli do domu a položili jsme jídlo do kuchyně.Naše matka s Gemmou už seděli před televizí a čekali na začátek Losování.Sedla jsem si na Harryho klín a oba ksme vyčkávali.

Každoroční Losování bylo strašné.Bylo to rozhodnutí Londprahu,aby zabránili vzpourám a válce.Z každého kraje se vždy losovalo šestičlené družstvo a bylo jedno kolik v něm bylo dívek a kolik chlapců.Losovalo se z dívek a chlapců v rozmezí od 12 do 19 let.Mě je 15 let a Harrymu je 18 let stejně tak je i klukům.Měla jsem vždy velké ovavy,aby jsem to nebyla já a nebo někdo z kluků či Harry.

Na obrazovce se objevil jako pokaždé moderátor Waldon Arnés.Nejprve všechny u obrazovek pozdravil a potom se vrhl na losování.Začal prvním krajem a pokračoval dál.Náš kraj byl poslední.10.

Waldon už byl u našeho kraje a začal losovat.

"Jako první z šesti je Niall Horan,další je Louis Tomlinson,dále Zayn Malil,Liam Payne,Harry Styles a nakonec Lillian Styles.

Toto jsou naše letošní družstva do Hladových her."

Zůstala jsem zírat na obrazovku.Cože?Já a kluci,že budeme v Haladových hrácha jako jedno družstvo za náš kraj? přelétlo mi hlavou a podívala jsem se napřed na matku s Gemmou a potom na Harryho,ten zase zíral na mě.Bylo jasné,že jsme oba vyvedení z míry a zmatení.

Matka vstala a oba nás objala,potom odešla pryč brečet.Já jsem se vzpamatovala jako první a vstala jsem.Přešla jsem pokoj k Gemmě a pověděla jsem ji:"Gemmo teď mě poslouchej.Já i Harry asi za hodinu odejdeme a ty budeš to poslední,co našímatce zbyde.Pomáhej ji tak,jak jsi ji pomáhala do teď a snaž se i chodit lovit.Ví,,že ti to moc nejde,ale musíte se uživit,rozumýš mi?"

"Ano Lily,rozumím ti a slibuju ti,že tebe ani Harryho nezklamu."odpověděl mi Gemma,objala mě a odešla za matkou.

Já jsem přešla zpět k Harrymu,postavila ho na nohy a objala jsem ho.On mi moje objetí opětoval a řekl:"Měli by jsme jít před dům.Určitě tam už bude zachvíli auto."

Přikývla jsem na znamení souhlasu a vzala jsem Harryho za ruku.Společně jsme pak vyšli před dům,kde už,jak říkal Harry,čekalo auto s jedním mírotvorcem a nějakou ženou,která patřila k nám jako doprovot.

"Vítejte.Vy dva jste jistě sourozenci Stylesovi,že?Lily a Harry?"zeptala se nás ta žena a my jsme kývli.Ona kývla taky a ukázala nám ať nastoupíme do vozu.Nastoupili jsme a vyjeli.Cestou na městské vlakové nádraží jsme vyzvedli postupně Liama,Zayna,Louiho a Nialla a vystoupili jsme všichni,tedy až u vlaku,který nás měl odvést do Londprahu odkud jsme měli po týdnu odjet do arény na nějaký ostrov.

S klukama po boku jsem nastoupila do vlaku a vešla do přepychového vagónu.Sedla jsem si kako obvykle na svého bratra a čekala jsem,co nám ta žena poví.



Je to zatím zajímavé?Alespoň trochu?Doufám,že se vám můj příběh bude líbit. ♡♡♡♡

NOVÝ OSUD      [ONE DIRECTION]Kde žijí příběhy. Začni objevovat